ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:324/659)

Ketchup z cukinii i papryki 155

cukinii? Ale jak? Przecież ketchup jest z pomidorów... A no właśnie z cukinii ketchup jest bardzo smaczny i uniwersalny. Możemy go używać do kiełbasek, parówek, jako sos do pizzy, a nawet jako sos do spaghetti. Do czego tylko chcemy. Najważniejsze, że nie zawiera sztucznych konserwantów. Oczywiście, aby słoiki dłużej stały i dobrze smakowały to ocet i cukier w składzie musi

Kuchnia Paulettes
Negroni – mocny włoski drink 218

Negroni to zaraz po Aperol Spritz drugi co do popularności włoski drink. Wywodzi się ona z Florencji i jest robiony na bazie ginu oraz wermutu. Dzięki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos cukiniowo - paprykowy na zimę 114

kolejną wariację sosu z cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik. Sos cukiniowo - paprykowy Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kuchnia polska dawniej i dziś 132

albo jemy głównie tradycyjnie w sensie PRL-u, czyli właśnie mięso, ziemniaki, surówka, tudzież produkty mączne – pierogi, naleśniki, trochę oczywiście jest wpływ kuchni włoskiej, więc różnego rodzaju makarony, pizze, szczególnie jak ktoś je na mieście. Ale także mamy dużo większe możliwości zjedzenia kuchni niepolskiej. Czyli co chwilę otwierają się w Krakowie restauracje indyjskie, tej kuchni wschodniej też jest coraz

365 dni dookoła kuchni
Filety z kurczaka w masełku szałwiowym 191

Sąsiadka kilka dni temu obdarowała nas kilkoma gałązkami szałwii. Wyglądały i pachniały wspaniale! Nie chcąc zmarnować ani listka tego aromatycznego zioła w naszej kuchni zaczęły królować ziemniaczki z szałwią, pizze, zupy, makarony no i mięsko. Dzisiaj podsyłamy przepis na jedno z najbardziej klasycznych połączeń szałwii, a mianowicie masło i pyszny filet z kurczaka. Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji

Kolizje Smaków
WŁOCHY NA WIDELCU CZYLI BAKŁAŻAN FASZEROWANY POMIDORAMI, MOZARELLĄ I BAZYLIĄ 129

Kuchnia włoska jest jedną z tych, które lubię najbardziej. W mojej kuchni włoskie dania to nie tylko pizza czy makarony ale też dania zainspirowane kuchnią włoską z nutą polskich czy egzotycznych smaków. Dzięki Galbani - producenta serów mogę wyczarować w kuchni nie tylko klasyczną pomidorową z mozarella ale też bawić się smakami. Tym razem postawiłam na bakłażana po włosku. bakłażana nafaszerowałam

Kuchnia w oparach
Kuchnia indyjska nie jest trudna 137

lessthanperfect.pl , dpblog.pl , dziewczyny z mamyruszamy.pl , lovelajf.pl , nieidealnaanna.com A dla Was mam wszystkie 6 przepisów które przygotowaliśmy podczas warsztatów. Mam nadzieję, że sami zdecydujecie się na ich ugotowanie w domu PIZZE NA PAPADUMS Z BUTTER CHICKEN Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 3 placki papadams lub podobne (miękkie) – 3 łyżki sosu butter chicken Patak’s – 250 g świeżej mozzarelli

nietylkopasta.pl
Lody arbuzowo-pomarańczowe. 127

trwa w najlepsze. Kto lubi to polecam korzystać. Ja osobiście za samym arbuzem nie przepadam, ale jak pokombinuję i go urozmaicę to go nawet uwielbiam. Tak było w przypadku pizzy arbuzowej z serkiem, czekoladą i innymi owocami, czy teraz w formie lodów. Takie lody można dokładnie przygotować w 15 minut plus mrożenie. Proste w wykonaniu i niedrogie. Pyszne i orzeźwiające

Izabelawkuchni
Wtorek: Sałatka caprese z kuskusem 138

sobie podczas upalnego popołudnia dania lekkiego, a pożywnego. Kucharz podał mu caprese. I to podobno było wielkie wejście prostej sałatki na stoły bogatych i mniej zamożnych, która, podobnie jak pizza Margherita (również odwołuje się do włoskich barw) o panzanella (tu element narodowy również występuje), stała się synonimem Włoch. Sałatka caprese zapiekana Caprese podawana jest najczęściej jako przystawka, sałatka robiona podawana

Niedzielny kucharz
Keczup z cukinii 112

Otrzymałam mały słoiczek na wypróbowanie i jestem pod wrażeniem. Bardzo dobry sos do pizzy,parówek itp. Pyszny ,szczerze polecam:) Składniki 1,5 kg cukini 0,5 kg cebuli sól 0,4 kg cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 2 koncentraty pomidorowe (PUDLISZKI są najlepsze ) 1 szklanka octu 6% lub 1/2 szkl octu 10% … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Sałatka z brokułem 222

Sałatka z brokułem jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Wszystkie składniki się idealnie ze sobą komponują tworząc niepowtarzalny smak. Sałatka ta to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MLECZNE BUŁECZKI – BEZGLUTENOWE! 221

Schär i produktu o nazwie Mix B – Brot Mix pr zygotowałam przepyszne, mlecze bułeczki. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Wyszły delikatne, lekkie, mięciutkie. Idealne zarówno solo, na ciepło prosto z piekarnika, jak i ze słodkim dżemem domowej roboty, ulubionym kremem czekoladowym albo wędlinami i serem. Są przepyszne, robi się

Ostra na Słodko
Poniedziałek: Panzanella, sałatka z chleba i pomidoròw 112

jest strawą rybaków, którzy suchy chleb moczyło w wodzie morskiej i zjadali w warzywami jakie mieli na łodzi. Jakby nie było, panzanella stanowi fundament włoskiej kuchni na równi z pizzą i spaghetti. Jest niesłychanie prosta do zrobienia i nadspodziewanie smaczna. Jeśli wydaje się Wam, że połączenie grzanek z pomidorami jest czymś trywialnym, to jesteście w dużym błędzie. Dość powiedzieć

Niedzielny kucharz
Smaki BieszczadówOczywiście na głównych skrzyżowaniach turystycznych szlaków znajdziecie to, co w każdym kurorcie: pizze, 112

Smaki Bieszczadów Oczywiście na głównych skrzyżowaniach turystycznych szlaków znajdziecie to, co w każdym kurorcie: pizze, hamburgery, czego dusza zapragnie. Jednak tam gdzie schodzi się ze szlaku po pięciu, czy sześciu godzinach wędrówki człowiek szuka jedzenia, prostego, pożywnego i smacznego. A takie moim zdaniem zawsze było tradycyjne jedzenie. Proste i dające energię na cały dzień. Bieszczady pachną ziołami, tak samo

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania