Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną rolę w słodko-pikantnym kremie z kukurydzy. Kukurydza przypomina mi dzieciństwo. Pamiętam, jak co roku z końcem sierpnia wsiadałem na rower
Vegan Tasteniech ma :) Tak się składa, że ja też bardzo lubię, więc też sobie pojadłam i wszyscy zadowoleni :) No może tylko Wojtek nie bardzo, ale on cieszy się tylko z pizzy :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego ( miałam karkówkę) 1 bułka pszenna 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1/2 łyżeczki pieprzu 1 pełna łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka
Agusiowe smakołykiKiedy pierwszy raz zjadłam langosza zakochałam się w nim od pierwszego kęsa. Porównałabym go do oszukanej pizzy, ale takiej bardzo pulchnej i aromatycznej. Langosz jest tak na tyle fajna propozycją, że można go jeść z różnymi dodatkami - leczo, gulaszem, kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym czy ze startym żółtym serem. Ja osobiście polecam wam langosze z leczem, na którego przepis
ChilliJemynadciśnienia. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów. Przepisy podstawowe Dodatki i przekąski Śniadania Do chleba. Zupy Dania główne Sałatki i surówki Na słodko Czego tu nie ma: zdrowy ketchup,pizza z cukinią, twarożek z migdałów, pasta czekoladowa z batatów i daktyli,barszcz z soczewicą i pieczarkami. Pyszne desery takie jak choćby lody bazyliowe z awokado. Książka jest godna polecenia
Sama słodycz i szczypta chiliproces ich powstawania – a mój luby nawet nakręcił film z ich formowaniem, żeby wszystko było już jaśniej niż jasno wytłumaczone Te bułki do hamburgerów w przeciwieństwie do chleba czy pizzy wyrastają tylko raz, w lekko rozgrzanym piekarniku – są gotowe do zjedzenia w godzinę! Miękkie, lekkie i sprężyste – świetnie znoszą napakowanie mnóstwem sosów, dodatków i ciężar dużego burgera . Kulinarna pozycja obowiązkowa
Karo in the Kitchenpołysk. Szneka z glancem. Składniki na 10 sztuk: - 500 g mąki Manitoba(Very Strong White Bread Flour- canadian wheat for the perfect loaf) lub mąka typu 00 do pizzy - 240 ml ciepłej wody - 6 łyżeczek cukru - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki drożdży instant (1 opakowanie 7 g) - 145 g mleka w proszku (8 łyżek) - 2 duże jajka o temperaturze pokojowej
mojewypiekiinietylkokilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plMini pizzerinki z tego przepisu to świetna alternatywa na mini pizze na cieście tradycyjnym. Pozwalają zaoszczędzić sporo cennego czasu a smakują rewelacyjnie! Idealne na przyjęcia, imprezy czy spotkania z przyjaciółmi. Do ich przygotowania potrzebujemy: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok. 500g żółtego sera (u mnie gouda), 2 kule mozarelli, 1 koncentrat pomidorowy, ok. 20 czarnych oliwek drylowanych, salami pepperoni, szynka dojrzewająca
Przepis na Dzień Dobryśrednicy ok. 28 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Ciasto rozwijamy, posypujemy po całości pieprzem i startym serem. Ciasto za pomocą nożyka do pizzy przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości. Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno
Moniki SmakołykiKucharzowi 17 października miną roczek (dziękujemy za wszystkie życzenia!!!) i w związku z jubileuszem przez tydzień zamieszczaliśmy zestawy najbardziej popularnych dań na blogu: z warzywnych makaronów, typowe i nietypowe pizzy, zapiekanki ze słoika, zupy dobre na jesień i garść przepisów na słodkie i wytrwane śniadania. Rocznicowy tydzień był pierwszym tygodniem od roku, kiedy nie robiliśmy jedzenia na cały tydzień! Zrobiliśmy
Niedzielny kucharzklimat miejsca. Restauracja Łyżka i widelec to miejsce położone w samym sercu Radomia, na ulicy Żeromskiego. W menu każdy znajdzie coś dla siebie – od smażonych kalmarów, poprzez sałaty, pizze, makaron, kończąc na azjatyckich pierożkach. Szczerze mówiąc nie jestem pozytywnie nastawiona do restauracji z tak obszernym i różnym menu, bo wydawać by się mogło, że wszystko będzie średnie. Myliłam się
Kuchnia Bazyliismacznie. Ogródek przy rynku. Na zdjęciach: roladki z bakłażana nadziewane szpinakiem i gnocci w sosie pomidorowym. Dania przygotowuje dyplomowany szef kuchni z Sycylii. Jeszcze wrócę tu na pizzę, danie z makaronem i tiramisu. Ponoć tą restauracją zachwycała się Magda Gessler... Broccoli salad Ingredients for 1 big bowl: 1 glass boiled chickpeas 2-3 grated carrots 3-4 tomatoes
Qlinarnie i Qlinarnieciasto krótko zagniatamy i dzielimy na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkowujemy, na stolnicy oprószonej mąką, w koło o średnicy około 35 cm. Przy pomocy noża lub noża do pizzy dzielimy ciasto na 8, w miarę równych trójkątów. Na każdy trójkąt, przy krawędzi koła kładziemy kawałek gruszki i zwijamy rogalik, zaczynając od krawędzi koła. Identycznie postępujemy z drugą częścią ciasta
KulinarneImpresje.pl