ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:69/443)

Pierogi z serem 65

urządzenie. Jest to urządzenie, które perfekcyjnie skleja pierogi i to 4 sztuki jednocześnie, to wielka pomoc, dzięki temu mam ochotę robić pierogi częściej niż do tej pory! Pamiętajcie, że pierogi sklejone w ten czy inny sposób będą smakowały tak samo świetnie, byle tylko chciało man się je zrobić 😉 Print Pierogi z serem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm(...)stolnicę przesiać mąkę pszenną, dodać szczyptę soli, stopniowo dolewać gorącą wodę zagniatając ciasto ręką lub mikserem wyposażonym w końcówkę typu hak, ciasto wyrabiać do chwili uzyskania gładkiej, elastycznej powierzchni. Ciasto pozostawić w misce, przykryć folią spożywczą, odstawić na około 30 minut. W czasie, kiedy ciasto odpoczywa możemy przygotować farsz. Twaróg przecisnąć przez praskę można również dość dokładnie rozgnieść widelcem

SprawdzonaKuchnia.pl
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 159

klasycznego nadzienia, czyli mielonej wołowiny, Thom nafaszerował ciasto swoją ulubioną wędzoną rybą – łupaczem i ziemniakami. My jeszcze bardziej zmodyfikowaliśmy przepis. Po pierwsze zmieniliśmy ciasto, które w oryginale robione jest jak klasyczne ciasto na quiche, czyli z dużą ilością tłuszczu (u nas tego nie ma). Zamiast niego użyliśmy naszego ulubionego przepisu na ciasto z południa Włoch – identycznego(...)połączą się. Przełóż ciasto na stolnicę podsypaną mąką i wyrabiaj 2-3 minuty. Ciasto powinno być wilgotne. Liczba łyżek wody w przepisie jest umowna, bo ostateczny efekt, jeśli chodzi o wilgotność zależy od wielkości jajka – duże w większym stopniu nawilży ciasto. Jeśli ciasto jest suche, dodaj trochę wody – jedną, dwie łyżki maks. Uformuj z ciasta kulę i przełóż

Niedzielny kucharz
Przepis na Przygotowanie Pierogów z Serem – Pierogi Ruskie 204

polania pierogów po ugotowaniu maszynka do mielenia mięsa Link do filmu z przygotowania : Pierogów z serem  https://www.youtube.com/watch?v=TQc1vAmW3o4 Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciastociasto przygotowałam według tego przepisu Przygotowanie Ciasta na Pierogi bez jajek Do miski wsypuję mąkę dodaję sól , olej i wrzącą wodę Na początku wszystko razem mieszam łyżką żeby składniki się połączyły Następnie ciasto(...)rozwałkowanego ciasta wycinam krążki ( można szklanką lub foremką ) Krążek biorę do ręki delikatnie rozciągam w palcach nakładam około 1 czubatej łyżeczki farszu. Teraz krążek składam na pół (farsz mam w środku ) brzeg mocno ściskam palcami raz koło razu tak żeby powstała falbanka – pieróg musi być dobrze sklejony aby farsz podczas gotowanie nie wypłynął ze środka .\ Zrobione pierogi układam

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z truskawkami i ricottą 74

podać z odrobiną jogurtu naturalnego i szczyptą cynamonu. Wiele osób uważa, że przygotowanie pierogów to jest nie lada wyzwanie, robi je się długo, mozolnie… nic z tych rzeczy. Pierogi przygotujemy w kilka chwil i wierzcie mi, że wrócicie myślami do lata. Składniki na ciasto na pierogi 300g mąki 200 ml wody (gorąca) szczypta soli Składniki(...)łyżki cukru 200g serka ricotta Pamiętajcie również, że surowe pierogi możecie zamrozić. Wkładamy je do lodówki, mrozimy i jak będą porządnie zamrożone wkładamy je wtedy do torebek strunowych. Pierogi z truskawkami i ricottą – przepis Z mąki, gorącej wody i dodatku odrobiny soli zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Następnie owijamy je folią spożywczą i odstawiamy na ok 30 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
domowe pierogi z brokułami 140

wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera

Domowy Smak Jedzenia
pierogi z bobem 157

wody 1 jajko 20 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z bobu: 300 g bobu 150 g sera białego

Domowy Smak Jedzenia
PIEROGI Z FARSZEM Z MIĘSA ROSOŁOWEGO 72

Delikatne ciasto i wyrazisty farsz. Co prawda lepienie pierogów jest czasochłonne, ale ten smak wynagrodzi długie stanie w kuchni. Przyznam, że kiedy już zabieram się za lepienie pierogów, to zawsze jest to większa ilość, zamrażam w woreczkach i zawsze mam pod ręką na szybki obiad.  Składniki na ciasto pierogowe: * 3 szklanki mąki pszennej+ ewentualnie do podsypania(...)drobno zmielić lub przepuścić przez maszynkę. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem, Dobrze wszystko wymieszać.  Zamiast prażonej cebulki można użyć drobno pokrojonej i podsmażonej cebuli. Ciasto na pierogi cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Szklanką wycinać koła. Na środku każdego koła położyć po łyżeczce farszu. składać ciasto na pół i zlepić dokładnie brzegi.  W garnku

Zrób to smacznie
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 151

tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z ciasta jogurtowego, pieczone w piekarniku. Ciasto jogurtowe składa się zaledwie z 3 składników i jest dużo prostsze i szybsze w przygotowaniu niż ciasto drożdżowe, gdyż omija nas wyrastanie i czekanie. Takie pierogi mogą być świetną alternatywą dla pasztecików, bo równie dobrze smakują podane w towarzystwie(...)Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jogurt naturalny i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie gładkie. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na placek grubości 3 mm. Wycinamy 8-9 cm krążki. Resztę ciasta ponownie rozwałkowujemy i wycinamy krążki, do momentu aż zużyjemy całe ciasto. Na środek każdego krążka nakładamy łyżeczką farsz

Kuchnia MagdaLeny
Szybkie pierożki z ciasta francuskiego i KONKURS z Bonduelle 537

papryczka chilli pozbawiona pestek oliwa 250 g kukurydzy z puszki Bonduelle 200 g fety 1/2 pęczka koperku łyżeczka suszonej mięty (może być herbata miętowa) pieprz 2 opakowania ciasta francuskiego Przygotowanie pierożków z ciasta francuskiego: Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek i papryczkę chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy i wrzuć na nią czosnek(...)soli nie powinien być potrzebny, bo feta jest dość słona. Piekarnik nagrzej do 220 stopni C. Przy pomocy filiżanki wytnij z ciasta francuskiego kółka. Na środku kółka umieść łyżeczkę farszu, następnie zmocz brzeg ciasta wodą. Zlep ciasto jak pieroga, dodatkowo brzegi dociśnij widelcem. Powtórz do wyczerpania ciasta i farszu. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 714

zdrowego. Wśród fast food'ów wypatrzyłam restaurację Stary Młyn i wiedziałam, że muszę tam zjeść obiad :-) Było bardzo miło i pysznie, na pewno tam wrócę !   Wytrawne pierogi z pieca Ciasto: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej bądź mieszanka: 400 g żytniej razowej i 100 g pszennej; 250 ml mleka 2%; 2 łyżki masła roztopionego bądź oliwy(...)duszę. Po paru minutach dodaję mięso, przyprawiam i farsz gotowy. Nigdy nie liczę ile minut to trwa, po prostu zrób to intuicyjnie :-)        Wyrośnięte ciasto na pierogi wyrabiam w dłoni: odrywam małą kulkę i formuję płaski krążek. Następnie dodaję farsz i sklejam widelcem :-)         Po ułożeniu wszystkich pierogów na blasze, smaruję

Życie na widelcu
pierogi ze śliwkami 119

wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy cząstkę śliwki, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem , polane śmietaną, oprószone cukrem pudrem i opcjonalnie cynamonem. składniki na nadzienie

Domowy Smak Jedzenia
Manty – tatarskie pierogi z wołowiną 78

sposób w jaki przygotowuje się japońskie pierożki gyoza. Gotowe pierożki manta tradycyjnie podaje się z jogurtem lub kwaśną śmietaną. Albo, jak u mnie w domu ze skyrem:) Składniki: Ciasto na pierogi 250 g mąki (użyliśmy mąki typ 650) – 1 szklanka 125 ml gorącej wody – pół szklanki 2 łyżki oleju Duża szczypta soli 1 łyżka oleju do smażenia(...)miękkie, elastyczne ciasto. Zawiń w folię i odstaw na pół godziny. Krok 2 W tym czasie przygotuj farsz. Bardzo drobno posiekaj cebulę. Przełóż mięso do misy, dodaj do niego cebulę, dopraw solą i dużą ilością pieprzu i wymieszaj na gładką masę. Odstaw. Krok 3 Rozwiń ciasto z folii. Podziel na cztery części. Weź jeden kawałek (resztę ciasta przykryj) i bardzo

Niedzielny kucharz
PIEROGI RUSKIE 94

ciasto robione jest we wszystkich rodzajach moich pierogów tak samo, to nie będę się powtarzać zainteresowanych odsyłam do wcześniejszego posta w celu znalezienia informacji Jak zrobić ciasto na pierogi . Ta wersja pierogów to zdecydowanie moje najbardziej ulubione. Dzień(...)ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę, dodać do nich podsmażoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać (najlepiej ręką). Tak przygotowany farsz wykładać na wykrojone z ciasta krążki i lepić pierogi. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie do momentu, aż wszystkie pierogi wypłyną na wierzch.  Okrasę do pierogów przygotować z pokrojonego w kostkę boczku, podsmażonego

Kuchnia w opałach
Pielmieni 92

oleju. Wlać szklankę gorącej, przegotowanej wody i zamieszać ciasto łyżką, a następnie zacząć wyrabiać. Ciasto powinno być miękkie, plastyczne i elastyczne.  Gotową kulę ciasta zawinąć w folię i odłożyć na bok na 30 minut. Dzięki temu ciasto po leżakowaniu nie będzie się kurczyć podczas wałkowania.  W trakcie leżakowania ciasta przygotować farsz. Mięso najlepiej kupić w kawałku i samemu(...)tłuste mięso, tym więcej bulionu można dodać do masy.  Teraz przyszedł czas na lepienie pielmieni. Ciasto odwinąć z folii i podzielić na 3 części. Dwa kawałki odłożyć na bok i przykryć bawełnianą ściereczką, by ciasto nie obsychało.  Jeden z kawałków ciasta rozwałkować cienko na blacie lekko oprószonym mąką. Następnie przy pomocy wykrawaczki o średnicy ~6 cm wycinaj

Świat Domowej Kuchni