ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:200/443)

Soczewiaki 96

wyciągamy jedną i na to miejsce wsypujemy tyle samo mąki. Ugniatamy dobrze, ewentualnie dodając mąkę. Soczewicę gotujemy i podsmażamy z pokrojonymi grzybami. Moje soczewiaki trochę przypominają pierogi, bo ja robiłem kółko z ciasta, nakładałem trochę farszu i składałem zlepiając, ale można wkładać między dwa kółka.  Tak przygotowane formy wkładamy do piekarnika, który to piekarnik powinien być nagrzany

Kryzysowa Książka Kucharska
Pierożki Gyoza 108

 ciasto 450 g mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 300ml wrzątku nadzienie 400 g mięsa mielonego mieszanego woł-wieprz duża garśc siekanej kapusty pekińskiej

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 92

Ciasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g 

Kulinarne przygody
Pierożki z ciasta francuskiego z łososiem i porem 91

Wytrawne pierożki to świetny pomysł na pyszną przystawkę lub kolację. Rybę przyprawiłam przyprawą VEGETA Natur do ryb i owoców morza, która doskonale wzbogaciła smak łososia. To

Smakołyki Asi
Pierogi ze szpinakiem, ziemniakami i pomidorami 74

tradycyjnych dań chcą dodać troszkę nowości . Pierogi są pyszne, zdrowe i uważam dość ciekawe. Do farszu dodałam suszonego szczypiorku Piątnicy - jest to interesująca przyprawa, która w kuchni może znaleźć wiele różnych zastosowań. Polecam tą przyprawę jak również inne z tego sklepu :) Pierogi ze szpinakiem, ziemniakami i pomidorami   Ciasto: -  300g mąki + do podsypania - 2 łyżki gęstego jogurtu

Kuchnia Pełna Emocji
Empanadas z kurczakiem i oliwkami 91

Empanadas to pierożki pochodzące z Meksyku i Ameryki południowej. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (najwięcej […] Artykuł Empanadas z kurczakiem i oliwkami

PanGotuje
Masa makowa z mielonego maku 127

rodzynki z rumem. Mieszamy, łącząc jednocześnie z roztopionym i przestudzonym masłem oraz kilkoma kroplami aromatu migdałowego, lub jeśli wolimy- rumowego. Tak przygotowaną masę wykorzystujemy do wypieku ciast, drożdżówek czy świątecznych potraw (np. pierogów). Możemy ją także przechowywać do kilku dni w zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu lub zamrozić

Kuchnia w czekoladzie
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 143

jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić

Kuchnia u Krysi
Klasyczne włoskie bruschetty 318

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą 131

Bułki Drożdżowe Z Pieczarkami Drożdżowe Rogaliki Z Budyniem Idealne Jagodzianki Bułki Drożdżowe Z Serem Paszteciki Z Kapustą I Grzybami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Drożdżowe Ślimaczki Z Serem Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Pierogi Drożdżowe Z Serem I Pieczarkami [caption id="attachment_8013" align="aligncenter" width="801"] Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą[/caption] Artykuł Drożdżowe bułeczki odrywane z marmoladą pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) 2406

łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej kapuście Śledzie korzenne

Ola la LCHF
Pierogi z mięsem 162

Pyszne domowe pierogi z mięsnym farszem. Cienkie delikatne ciasto pierogowe z dużą ilością nadzienia w środku. To świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Smakują pierwszego dnia, tak na świeżo prosto z wody, jak i drugiego odsmażone ze cebulką lub skwarkami. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej ok. 1,5 szklanki gorącej wody (wrzątek) 2 łyżki oleju sól

Krokusowy Dom
Śliwki w syropie 103

Kompotów się u mnie nie opłaca robić, więc postanowiłam śliwki po prostu zasypać cukrem, spasteryzować i skorzystać z nich, kiedy zimową porą najdzie mnie ochota na pierogi ze śliwkami lub na kruche ciasto. Tak przygotowane są naprawdę pyszne!  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

Kuchnia w czekoladzie
Oszukane przepiórcze udka (vel „gruszki”) 138

Następnie na środek ciasta wykładamy porcję farszu (u mnie mniej więcej jedna łyżeczka). Brzegi ciasta nie powinny zawierać farszu, gdyż nam się nie skleją. Zlepiamy więc ciasto z farszem tak jakbyśmy lepili pierogi, po czym całość przekrawamy na pół. Powinniśmy otrzymać dwa pierożki, każdy z wystającym paluszkiem. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Połówki pierogów maczamy

Smaki Na Talerzu
Pierogi z mięsem 134

ugotowaniu rosołu wołowo- drobiowego, postanowiłam wykorzystać mięso z niego i ulepiłam pierogi z mięsem. Składniki i przygotowanie: ciasto: przepis na ciasto znajdziesz tutaj farsz: przepis na farsz znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje