Jutro wszystko na chwilę wybuchnie czerwienią, różem, płatkami kwiatów i wszystkim w kształcie serduszek. W słonecznej kuchni też poddaję się tym miłosnym uniesieniom, choć tutaj rozpieszczanie, troska i miłość są składnikami każdej potrawy. To czym się karmisz, tym jesteś, dlatego nigdy nie zapominaj o tych składnikach podczas gotowania :) A na stole już stoją talerze wypełnione uczuciem po same brzegi pierogowego ciasta w kolorze marmurkowego różu, dzięki buraczanym wiórkom. Wnętrze każdego serduszka jest bogato... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)