ciasto na naleśniki - 5719 przepisów (strona:88/382)

Dżem z malin z borówką amerykańską, dżem malinowy 91

cynamon. Ja dodatkowo dla podkręcenia smaku dżemu, dodałam laskę wanilii. Dżem wychodzi dość słodki, ale nie wykrzywia buzi od słodkiego smaku Świetny jako dodatek do deserów, nadziewania naleśników czy przekładania ciast. A swoją droga, to jak mówicie d-żem, czy dżem ? Ja jako dziecko nie lubiłam dżemów i tej kanciastej nazwy też nie Kojarzył mi się z kwaśnymi produkcjami

Mieszam w Garnku
DŻEM JABŁKOWY Z CYNAMONEM 165

Pyszny domowy dżem jabłkowy przepisu mojej cioci  Idealny dodatek do naleśników, placków czy ciast ! Często wyjadany łyżeczką ze słoika bez dodatków 😄 PS:Już wkrótce kolejne przepisy na domowe przetwory !  SKŁADNIKI: 1 kg jabłek (waga po pokrojeniu) 1 szklanka cukru (zależy od tego jakich jabłek używamy) 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB WYKONANIA: 1.Jabłka obieramy i kroimy w kostkę

Marcepanowa kuchnia
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 112

moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni   Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny będziecie potrzebować: 1 kg czereśni 1 kg jabłek

Okiem Blondynki by McBlondi
Domowy dżem z czarnej porzeczki. 140

dziś wiadomo, że domowy dżem jest najlepszy. Warto w sezonie poświęcić trochę czasu i taki przygotować. Można go potem podać do naleśników, użyć do ciast czy tak po prostu zjeść z bułką na śniadanie. Dodam, że dżem z czarnej porzeczki jest wyjątkowo pyszny i pachnący. Polecam. Zróbcie koniecznie :) Składniki:  1 kg czarnej porzeczki  1 kg cukru Wykonanie

Izabelawkuchni
domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna (Kujawy) 369

Twarożek najlepiej smakuje z miodem albo domowym dżemem ale równie dobrze możecie zjeść go w wersji wytrawnej - z rzodkiewką czy szczypiorkiem. Świetnie sprawdzi się jako nadzienie do naleśników oraz do ciast

babka w formie
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 169

moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni   Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny będziecie potrzebować: 1 kg czereśni 1 kg jabłek

Okiem Blondynki by McBlondi
Herbaciany sernik z malinami i bezą włoską 172

kwaśno ;) Herbata matcha może i nie należy do najtańszych, ale z pewnością warto ją mieć w swojej kuchni! Czemu? Bo możemy naturalnie zabarwić czy to właśnie ciasta, desery czy naleśniki. Przy małej ilości jest niewyczuwalna, przy dwóch łyżkach które ja sypnęłam do sernika, była wyczuwalna minimalnie i ani trochę to nie przeszkadzało ;) Piekąc sernik (jakikolwiek) pamiętajcie, że lepiej robić

Kuchnia w czekoladzie
KASZTANOWE CIASTO TOSKAŃSKIE - CASTASTAGNACCIO 182

wilgotne. Sycące. Tajemniczo brzmiące castastagnaccio w rzeczywistości jest prostym w przygotowaniu plackiem. Mąka kasztanowa ma słodkawy smak, dlatego nie trzeba dodawać cukru. Świetnie sprawdza się w cieście na pierogi, naleśniki, gofry. Warto ją przesiać, bo lubi tworzyć grudki. Zapach roznoszący się po mieszkaniu w trakcie pieczenia - boski ! :-) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Dżem z kaki (bez cukru) 161

Dodałam jedynie naturalną pektynę jabłkową, dzięki której konfitura stała się dżemem Dżem z kaki jest wegański, ale to chyba oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś fajne pomysły z wykorzystaniem tego owocu – chętnie się dowiem Dżem z kaki

Fitkot
Kaspa's... Czyli: U mnie na wsi mamy taaaakie lody! :) 180

koniec końców dotarliśmy tam z okazji jednych, czy drugich urodzin i miejsce stało się  dziecięcym najulubieńszym z ulubionych. Bo jakżeby inaczej? Kolekcja lodów, gofrów, ciast, smoothies i naleśników zachęci każdego.  Ceny sa ot takie sobie, umiarkowane bym powiedziała. Zwykle urodzinowe szaleństwo kosztuje nas w okolicy £30. To za 5 wielkich porcji lodów i/lub gofrów. Ale już ciastko

Lejdi of the house
Dżem z kaki (bez cukru) 197

Dodałam jedynie naturalną pektynę jabłkową, dzięki której konfitura stała się dżemem Dżem z kaki jest wegański, ale to chyba oczywista cecha Będzie doskonałym dodatkiem do wszelkich naleśników, placków i ciast, bo jest pyszny i pięknie pachnie dzięki dodatkowi pomarańczy A wy znacie kaki? Jeśli macie jakieś fajne pomysły z wykorzystaniem tego owocu – chętnie się dowiem Dżem z kaki

Fitkot
DŻEM GRUSZKOWY Z WANILIĄ 119

Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią. Składniki: 4 kg gruszek (waga po obraniu) Sok z ½ cytryny 2 laski wanilii ½ kg cukru 1 galaretka cytrynowa Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę

Słodki Zakątek
Konfitura ze świeżej żurawiny 145

bakaliami na wagę itp. które bardzo lubię! Jakiś czas temu zobaczyłam świeżą żurawinkę i od razu pomyślałam o domowej konfiturze. Oto i ona ;). Świetnie komponuje się w ciastach, deserach lub naleśnikach. Do mięsa też jest fantastyczna, nie wspomnę już o oscypkach.  Caisto Makowa Panienka z taką domową konfiturą?! Jak najbardziej! Polecam kochani! Składniki: (na ok. 540 g konfitury

Nastoletnie Wypiekanie
Solony karmel 165

czego wykorzystać solony karmel? Może posłużyć jako polewa do ciast, tortów, deserów, naleśników, jako składnik lodów, mas i kremów. Solony karmel jest czymś fenomenalnym! Uzyskujemy go poprzez przygotowanie tradycyjnego bursztynowego karmelu z wody i cukru i dodaniu do niego masła oraz kremówki. Po schłodzeniu pięknie gęstnieje i nadaje się do wielu wypieków. Nie wahajcie się ani minuty! Odkryjcie

Nastoletnie Wypiekanie
Domowy sos karmelowy - dodatek do ciasta, naleśników, kawy 127

Dzisiaj przepis na dodatek do kawy, ciasta, lodów lub naleśników - domowy sos karmelowy. Przygotowany tylko z 3 składników: cukru, masła i śmietany 30%. Wbrew pozorom nie jest trudny w przyrządzeniu. Podczas jego przygotowywania należy pamiętać o dwóch rzeczach: cukier karmelizujemy w szerokim garnku, na małym lub średnim ogniu (aby nie "spalić" cukru), a po dodaniu masła - sos należy cały

Ugotować

Proponowane wyszukiwania