przy kawie ze znajomymi. Ja miałam miękkie gruszki ale jeśli macie twarde owoce to proponuję je wcześniej pogotować w wodzie z cukrem a przed dodaniem do ciasta ostudzić. ok 40 szt herbatników 4 duże i miękkie gruszki 4 galaretki gruszkowe lub agrestowe 2 budynie śmietankowe 1 l mleka 330 ml śmietanki 30% śmietan fix 3 łyżki cukru pudru garść
Smakołyki AsiWitajcie :) Mam dzisiaj dla Was fajne ciasto bez pieczenia.Ciasto jest z herbatników przekładanych gotowanym serem, pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli nie macie czasu na pieczenie to polecam je zrobić. Zapraszam :) Składniki : 5 kostek sera białego pół tłustego po 250 g 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 szklanka mleka
Sama słodycz i szczypta chiliZrobiłam ten sernik na Dzień Kobiet. Zamiast kruchego ciasta, ułożyłam na spód formy herbatniki. Posmarowałam je nutellą i na to wylałam masę serową :) Na wierzch posypałam pokruszone herbatniki, które mi zostały. Tak powstał szybki i całkiem nie zły serniczek :) Wszystkim smakował. Myślę, że Wam też posmakuje :) Piekłam w blaszce 24 cm na 34 cm. Składniki: 1 kg sera
Agusiowe smakołykimnóstwo przepisów na to ciasto. Chyba każdy z nas, choć raz go spróbował. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz dosłownie w 30 minut! Czy to nie wspaniałe? Szybkie i mega słodkie. Dziś przedstawiam Wam moją wersję tego deseru. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka toffi Składniki na masę budyniową: 600ml mleka 50g masła 80g cukru(...)które wykładamy ciepłą masę krówkową (zostawiamy 1 łyżkę masy do dekoracji). Toffi przykrywamy kolejną warstwą ciastek, na które wylewamy gorącą masę budyniową, którą również przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimne ciasto wykładamy ubitą śmietanę, którą dekorujemy masą toffi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Słodki ZakątekZasłodzę was :). Kolejna propozycja to ponownie ciasto. Tym razem Marcinek na herbatnikach. To przepis szybki, ale w smaku jest przepyszne! Jedliście Marcinka? Składniki: 12 opakowań herbatników (każde po 50g) MASA: 1 duża śmietana 18% (400 ml) 1 duża śmietana 30% (400 ml) 1 mała śmietana 36% (200 ml) (może być też 30%) sok z cytryny
Gotuj z Mąkąkierujcie się dobrą jakością. Jeśli nie przepadacie za owocem granatu możecie go pominąć i dodać ulubiony owoc na przykład pokrojonego w kostkę ananasa. Spód ciasta jest kruchy zrobiony z herbatników. Składnik: 600 g tłustego białego sera 120 g cukru 2 łyżki soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki 250 g kruchych ciasteczek
KukuleczkiKruche ciasto pod tartę na bazie herbatników. Nadzienie to masa serowa z mielonymi migdałami. Dopełnieniem smaku są truskawki. Całość jest krucha, aromatyczna i leciutko kwaskowa. Wszystkim bardzo smakowało. Składniki: Spód • 1 opakowanie ciastek Digestive 225 g, lub innych herbatników • 10 łyżek mąki • 5 łyżek cukru pudru • 250 g masła • 1 cukier waniliowy • szczypta
To co kochamBardzo lubimy borówki więc kolejne z nimi ciasto Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g czekolady deserowej Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową przełożyć
Kolorowa kuchnia ElkiCharlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam
Bernika - moj kulinarny pamietnikBiałka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Na ciasto nakładamy masę. 3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego
Pyszności Słodkościprzygotowanie bardzo smacznego, prostego i nie wymagającego pieczenia ciasta. Częstotliwość przygotowywania ciasta nutella była już tak duża, że trzeba było zrobić coś nowego. Jest to kolejne ciasto, w którym wykorzystuje się herbatniki. Masę budyniową można zastąpić gotową masą do karpatki. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - 3 budynie waniliowe - 3 śmietan fix - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 0,5 l śmietanki
Pan i Pani Smith w kuchniMacie ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Bazowałam na przepisie od Pieczarki Mysi. Składnikina
Pink Envelopeciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Na ciasto nakładamy masę. 3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smaków125g czekolady 81% Papilotki układamy w foremkach. Mielimy herbatniki, dodajemy kakao i migdały, ponownie razem mielimy. Masło rozpuszczamy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Łączymy składniki widelcem. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i delikatnie dociskając, wyrównujemy powierzchnię. Do pojemnika (dzbanka, plastikowej miarki) przekładamy serek mascarpone, śmietanę creme fraiche i wciskamy sok z cytryny – miksujemy blenderem
mojewypiekiinietylkoSkładniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów 100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa: 200 ml mleka ok 150 gram pianek typu Marshmallow 1 opakowanie żelatyny na 500 ml płynu najlepiej w listkach dodatkowo: 100 gram herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie 120 gram ciastek(...)najpierw musimy przez 7 minut moczyć listki w zimnej wodzie, następie dodajemy do gorącego płynu i mieszamy tylko chwilę, ponieważ ta żelatyna szybko się rozpuszcza. Składamy ciasto: dwie dolne warstwy układamy z herbatników Petit Beurre, naprzemiennie smarując masą budyniową. Na wierzch układamy ciasteczka cytrynowe fit &free i całość polewamy tężejącą polewą różową. Wkładamy do lodówki na około
Życie zaczyna się w kuchniśmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada do starcia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni(...)zacznie tężeć, zaczynamy ubijać śmietanę dodając śmietan-fix. Dodajemy galaretkę i delikatnie mieszamy. Na naponczowany biszkopt nakładamy masę miętową. Na niej układamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy śmietanę. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego
Salonik smakówwodzie, studzimy. *Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku wedle uznania, dodajemy jogurt grecki, wlewamy przestudzoną żelatynę, miksujemy. * Masę jogurtową wylewamy na ciasto, przykrywamy z wierzchu kolejną warstwą herbatników, posypujemy pokruszonymi wiórkami czekoladowymi, odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą
Z Majeczką w kuchniWreszcie odważyłam się , na zrobienie tego ciasta :) W domu rodzinnym , często mogłam delektowac się smakiem sera , połączonego z herbatnikami i teraz jako juz dojrzała kobieta dzielę się przepisem z Wami :) Składniki: - 4 opakowania herbatników - 15 dag masła lub margaryny - 70 dag mielonego twarogu - 1/2 szkl. cukru pudru - 2 łyżki kakao Polewa klik Sposób przygotowania Masło ucieramy(...)krawędziami. Przykrywamy masą kakaową, na wierzchu układamy drugą warstwę herbatników , pośrodku pionowo nakładamy jasną masę. Formujemy trójkąt , podnosząc folię po bokach ułożonych z 6 herbatników , tak aby zetknęły się u góry. Dociskamy , ciasto zawijamy , wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc ( wtedy herbatniki zmiękną ) Przygotowaną polewą polewamy "chatkę" i posypujemy wiórkami kokosowymi i ciasto gotowe :) Smacznego
Słodkości i nie tylkoWszystkiego najlepszego drodzy gentlemani! Kobietki, chcecie sprawić swoim mężczyznom lub kolegom coś pysznego? Przygotujcie rewelacyjne ciasto jaglane, które przyrządzicie w mig! Pyszne, zdrowe i bardzo sycące ciasto bez dodatku cukru, bez pieczenia. Smakuje jeszcze lepiej w towarzystwie gorzkiej czekolady, masła orzechowego, orzeszków ziemnych i wiórków kokosowych. Czego chcieć więcej? Do roboty! Składniki na formę(...)wykładamy na wierzchu całymi herbatnikami, które będą stanowić spód. Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki. Po ok. 30 minutach sprawdzamy, czy herbatniki są już miękkie. Jeśli tak – przekładamy ciasto do góry nogami i dekorujemy. Jeśli nie – wkładamy do lodówki na kolejne 30 minut. Przechowujemy w lodówce. Smacznego! Artykuł Jaglany „Michałek” bez pieczenia
Be Fit Be Strongrozpisywała po prostu kawa + banany = deser porcja duża blacha ok 20 kawałków Składniki: spód 200 g herbatników 100 g masła 100 g zmielonych migdałów masa serowo - kawowa 3 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op żelatyny do ciast 0,5 szklanki wody 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 500 ml śmietany 30 % krem(...)śmietany 30% 1 śmietan fix 3 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki dostaniecie tutaj Przygotowanie: spód Blachę wykładamy papierem pergaminowym. Herbatniki kruszymy i łączymy je z migdałami oraz miękkim masłem, ciastem wykładamy spód blachy, dobrze dociskając. masa serowo - kawowa Kawę rozpuszczamy z gorącej wodzie i łączymy z żelatyną, odstawiamy do ostygnięcia
Niezły Młynek