ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:148/302)

Najprostszy sernik kawowy 245

tradycyjnie lub w kąpieli wodnej. Dziś dołącza do niech najprostszy sernik kawowy: wystarczy wymieszać składniki masy serowej i gotowe, natomiast jego spód przygotujemy bez pieczenia, wykorzystując masę z pokruszonych herbatników. Na blogu znajdziecie sporo przepisów na serniki: Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Sernik pomarańczowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Serniki(...)grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Najprostszy sernik kawowy Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Spód: 200 g herbatników 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczka kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków Masa serowa: 1000 g białego zmielonego sera

Kulinarne przygody Gatity
Sernik nowojorski 138

serników ciężkich. Jeśli lubicie takie smakołyki to zapraszam po przepis. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki. Więcej przepisów znajdziecie w zakładce Ciasta. Są tam przepisy na serniki gotowane, pieczone i bez pieczenia. Zapraszam i polecam. Spód 150 g herbatników 100 g masła Masło roztopić, a ciastka dokładnie zmiksować, a następnie wymieszać z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy(...)stopni C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec około 1 godziny. Wyłączyć piekarnik, ale sernika nie wyjmować. Poczekać aż piekarnik ostygnie. Po tym czasie wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą

O kuchni z uczuciem
Malinowa Chmurka 90

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka to ciasto, które smakuje każdemu! Kruchy spód, galaretka z dodatkiem malin, masa śmietankowa i chrupiąca beza. W sezonie letnim możemy użyć świeżych malin, jednak poza sezonem sprawdzą się także mrożone maliny. Malinowa chmurka wygląda na bardzo skomplikowane i trudne ciasto, jednak wcale tak nie jest. Owszem, jest może trochę pracochłonna, najlepiej zabrać się(...)przygotowanie pysznej, domowej malinowej chmurki. Malinowa chmurka każdego, nawet najbardziej wymagającego gościa wprawi w zachwyt. Ciasto to będzie idealną opcją na każdą okazję, nie ważne czy są to imieniny, urodziny, święta czy spotkanie z przyjaciółmi. Malinową chmurkę możemy także przygotować w wersji na herbatnikach albo na krakersach, wówczas zaoszczędzimy trochę czasu. Przed Wami przepis na malinową chmurkę w mojej

Przepiski.pl
Bajaderki 129

słodkości z "odpadków" ;) Składniki: (podane proporcje są przykładowe, najlepiej jest dodawać wszystkie składniki "na oko", ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka(...)/krem czekoladowy typu Nutella  bakalie: rodzynki/morele/żurawina itp. (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe/siekane orzechy włoskie 200 g czekolady mlecznej/gorzkiej 2 łyżki masła Przygotowanie: Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie/herbacie/alkoholu. Ciasto pokruszyć/zmielić w maszynce do mielenia albo blenderze. Dodać bakalie, dżem/krem czekoladowy i 1 łyżkę alkoholu.  W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem, kakao i masłem, stale mieszając

Malinowo w kuchni
Truskawkowiec bez pieczenia 109

różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też przyrządzić taki deser na upieczonym biszkopcie. Moi domownicy bardzo lubią takie owocowe ciasta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę (lub naczynie żaroodporne) o wymiarach 24×30 cm. Składniki na Truskawkowiec bez pieczenia: 140 g herbatników około 600 g świeżych truskawek 500 ml słodkiej śmietanki(...)wcześniej przygotowaną blaszkę z herbatnikami. Osuszone truskawki poukładać na śmietanie i lekko powciskać. Jeżeli truskawki mamy bardzo duże to poprzekrawać na pół (tak jak w moim przypadku). Blaszkę przykryć i wstawić do lodówki, aby śmietana stężała. Galaretki truskawkowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do przestudzenia. Następnie tężejącą galaretkę wylać na wcześniej przygotowane ciasto. Przykryć i ponownie wstawić

Danka Pichci
Sernik kawowy na zimno 176

kostki gorzkiej czekolady Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Dno formy wyłożyć herbatnikami w czekoladzie, u mnie blaszka 28x25 i odstawić. Do miski przełożyć ok 1/3 sera. Dodać kawę rozpuszczalną oraz cukier. Dokładnie zmiksować aby składniki się rozpuściły. Jeśli lubimy ciasta bardziej słodkie można dać więcej cukru. Dodać resztę sera i dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły(...)najniższych obrotach. Następnie cały czas miksować i wlewać powoli zimną płynną żelatynę. Miksować aż składniki dobrze sie połączą. Masę przełożyć do przygotowanej formy. Wierzch ładnie wyrównać i posypać pokruszonymi herbatnikami i startą czekoladą. Sernik zostawić na blacie kuchennym na około 3-40 minut aby herbatniki trocheę namiękły. Następnie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa stężała

Monia miesza i gotuje
CIASTO KINDER BUENO + FILMIK 712

przykrywamy kolejną warstwą herbatników.  2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku. Studzimy. 330 ml śmietany 30 % ubijamy z 1 cukrem waniliowym i 1 łyżką cukru, kiedy śmietana jest już sztywna dodajemy pokrojone batoniki, serki waniliowe  i nutelle, mieszamy. Wlewamy na koniec rozpuszczone 2 łyżki żelatyny, mieszamy. Masę wylewamy na ciasto, następnie rozkładamy porcje ciastek i chłodzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Truflowy sernik z mascarpone 99

Przepis na truflowy sernik z mascarpone dostałam kilka lat temu na maila, a w związku z zamieszczeniem go na blogu przeprowadziłam małe “dochodzenie” i

niecodziennikpary
Tartaletki z budyniem 135

cukier waniliowy 4 żółtka dodatkowo  dowolny dżem - u mnie dżem brzoskwiniowy budyń pokruszone herbatniki  posypka czekoladowa Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec  przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Budyń

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy mannowiec 143

powstało 'codzienne' ciasto, które łączy wszystko, co powinno - jest pyszne, lekkie, tanie, proste w przygotowaniu i na dodatek nie wymaga pieczenia. Przepis znaleziony w którymś numerze 'Chwili dla Ciebie', którą to mama regularnie znosi do domu ;-) Składniki -1 litr mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło(...)zgęstnieje. Blaszkę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników. Równomiernie rozsmarować gorącą masę. Przykryć drugą warstwą herbatników. Przygotować polewę: wszystkie składniki rozmieszać dokładnie w rondelku, podgrzać (nie gotować!) do roztopienia się margaryny, dobrego połączenia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto, posypać wiórkami. Odstawić do ostygnięcia Smacznego

Zielona Kuchnia
Śnieżny Puch 109

Przepis na ciasto bez pieczenia, Śnieżny Puch. Szybki i łatwy sernik na zimno, swoją konsystencją przypominający piankę. Składniki: 1kg twarogu sernikowego 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru pudru 500ml gorącej wody 300g śmietanki 30% herbatniki Petit Beurre 100g wiórek kokosowych Przygotowanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna być chłodna, ale ciągle płynna. Wiórki(...)szpatułką do połączenia się. Blachę ( 28x23cm ) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników, wylewamy na nie masę i wkładamy do lodówki. Kiedy w lodówce masa lekko stężeje, posypujemy wierzch prażonymi wiórkami kokosowymi i z powrotem wkładamy do lodówki, do całkowitego stężenia się ciasta, najlepiej na noc. Oceń ten przepis! Artykuł Śnieżny Puch pochodzi z serwisu Przepisy

NiePieprz.pl
Adwokat Diabła- czyli tort sernikowy z adwokatem 271

równy jak stół. Zwieńczeniem jest galaretka z likieru jajecznego (adwokatu). Ciasto nazwałam adwokat diabła bo sernik ma diabelnie czekoladowy smak a adwokat dopełnia intensywne doznania podczas degustacji. W końcu jest karnawał i raz do roku można zaszaleć.  Składniki:  Na spód:  200 g herbatników  80 g masła  2 łyżeczki kakao Na masę serową

vaniliowoczekoladowa
Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1508

mojemu zdziwieniu łasuchowi tak zasmakowało, że wziął od razu 3 kawałki, a nie pamiętam kiedy ostatnimi razy mu się to zdarzyło. Ciasto wyszło moim zdaniem smaczne, mocno truskawkowe. Polecam dla mniej wprawionych ciastkarzy.  Składniki: 2 paczki herbatników puszka masy karmelowej 2 budynie waniliowe litr mleka 2 kisiele truskawkowe 0,5 l soku truskawkowego lub zmiksowanych świeżych truskawek(...)kolejną warstwę nakładamy resztę kisielu i znowu przykrywamy herbatnikami. Kolejno kładziemy ostatnią warstwę pozostałej masy karmelowej i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. W garnku rozpuszczamy margarynę i 2 łyżkami cukru i kakaem. Gotową masę wylewamy na wierzch ciasta i tworzymy esy floresy. Można potrzymać ciasto chwile w lodówce ale po 15 minut gdy masy ostygną całkowicie nadaje

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik Jasia i Małgosi 335

własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi. Składniki spodu: 2 paczki herbatników , 1/4 kostki masła . Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem do ciasta. Do pokruszonych ciastek dodajemy miękkie masło i łączymy dokładnie. Składniki masy serowej: 0,4 kg twarogu półtłustego , 5 jajek

Codzienna kuchnia niecodzienna
TORCIK MARCINEK 313

lanym ciastem, które zdecydowanie przyspiesza całe wykonanie.  Tort jest przepyszny, wiec powinniście koniecznie wypróbować. Składniki: 3/4 szklanki cukru kostka masła 4 duże jajka 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia masa: 2 kubki po 330 ml każdy śmietany kremówki 330 ml śmietany 18% cukier puder- do smaku dodatkowo: pomiksowane herbatniki do obsypania(...)stopniowo do ciasta, mieszając łyżką. Ciasto pieczemy na papierze śniadaniowym na którym rysujemy okręgi wielkości tortownicy ok 24- 26 cm. Powinno nam z tej porcji ciasta wyjść 11-12 placków- na każdy okrąg dajemy ok 3 łyżek ciasta, dobrze rozsmarowujemy na równo. Każdy okrągły placek pieczemy po ok 5 minut. Papier odrywamy dopiero gdy będziemy przekładać ciasto.  * Ubijamy

Z Majeczką w kuchni