ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:143/302)

Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 379

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany

Mix smaku
Owocowy torcik bez pieczenia 188

składniki spód * 150 g herbatników * 120 g margaryny lub masła * 4 łyżeczki powideł  * 1 saszetka czekolady do picia (proszek) masy * 1 galaretka tropikalna * 2

Mix smaku
Mazurek makowy- świąteczne ciasto. 195

wiecie nie bardzo lubię piec ciasta raczej wole mięsa, sałatki i takie tam... Ale jest dla mnie ważne, żeby moi domownicy cieszyli się nimi ze mną. Dlatego ciągle poszukuję ciast, którymi zachwycę... Znalazłam mazurek makowy, dziś próbuję ten przepis- oczywiście trochę go zmodyfikowałam - no i zobaczymy! SZCZERZE POLECAM! SKŁADNIKI: 800 g masy makowej z bakaliami 6 jajek 3/4 szklanki cukru(...)proszek do pieczenia. Wszystko mieszać, Dużą foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami, Masę wylać na herbatniki i wstawić do nagrzanego  do 190°C piekarnika na 1 h. Może być  odrobinkę dłużej, sprawdzić ciasto  patykiem, ma być odrobinkę wilgotny, ciasto powinno zrobić się dosyć ciemne, wyjąć, wystudzić, polukrować i udekorować skórką cytrynową i smacznego

Kuchnia Beaty
Sernik ananasowo kokosowy 180

Sernik nadal uchodzi za rarytas wśród ciast. Spośród całej gamy tych „doskonałości” – pieczonych, robionych na zimno, gotowanych… i nie tylko – Sernik ananasowo kokosowy, to moja propozycja na akcję Ciasto na niedzielę . Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Masa serowa: - 1 kg twarogu (u mnie domowy) - 250g serka mascarpone - 200g gęstej śmietany 30% (u mnie creme fraiche(...)puder + sok ananasowy + sok z cytryny) - kwiaty z ananasa ( sposób wykonania na blogu ) Na spód sernika miksujemy wiórki kokosowe z herbatnikami. Przesypujemy do miski, dodajemy rozpuszczone masło. Ręką łączymy składniki. Przekładamy do tortownicy, ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy

mojewypiekiinietylko
Cytrynka z jabłkiem 148

łyżek i dodajemy do naszej masy serowej. Dodajemy również skórkę cytryny. Foremkę wykładamy herbatnikami i zalewamy rozpuszczoną ostudzoną margaryną. Następnie układamy naszą masę i wstawiamy do lodówki. Galaretkę chłodzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Gdy galaretka zacznie tężeć układamy jabłka na cieście i zalewamy galaretką. Chłodzimy w lodówce

Aga w kuchni
Sernik czekoladowy 137

Składniki: (na tortownicę 18-22 cm) 180-200 g herbatników w czekoladzie- mogą być digestive. 2 łyżki miękkiego masła 600-700 g sera twarogowego- mielonego przynajmniej 2 razy (bądź gotowego z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 tabliczka czekolady deserowej, stopiona w kąpieli wodnej z odrobiną mleka i ostudzona. (jeśli chcesz by sernik był bardziej czekoladowy(...)końcu dodać jajka, Po jednym nadal miksując. Aż do uzyskania gładkiej jednolitej masy. 3. Wyłóż masę serową na spód. Piec: 55-65 min w temperaturze 160-170 stopni. Ciasto ostudzić, następnie włożyć do lodówki. Trzymać co najmniej 3-4 godziny w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem a następnie czerwonym pudrem z suszonych owoców. Smacznego

KreatywnePiny
Sernik na zimno z borówką i porzeczkami 173

łyżce galaretki. Spód formy o wymiarach 26-28 cm, wyłożyć połową herbatników, wylać połowę masy serowej i znów ułożyć herbatniki. Na środku tortownicy, wylać łyżkę masy serowej, na masę mus borówkowy, tak jak byśmy robili ciasto zebra. Na koniec widelcem, zrobić promienie. Odstawić do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta zalać pozostałym musem, odstawić do całkowitego stężenia

Kuchnia Danusi
Ciasto ptasie mleczko 70

Ptasie mleczko to bardzo lekkie i smaczne ciasto, które zaspokoi ochotę na “coś słodkiego”. Deser ten wzorowany jest na znanym, wedlowskim ptasim mleczku, które chyba większość z nas uwielbia. Piankowe wnętrze jest puszyste, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Ciasto ptasie mleczko to idealny dodatek do kawki, a także świetny deser, którym możemy poczęstować swoich gości. Domowe ptasie(...)aromat śmietankowy. Pod koniec ubijania wlewamy płynną, ale przestygniętą żelatynę. 3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, a na nich rozprowadzamy równomiernie przygotowaną masę. 4. Nieco ostudzoną, ale wciąż płynną czekoladę rozprowadzamy delikatnie na masie. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Ciasto ptasie mleczko pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Tarta wieloowocowa 158

sumie dały one fajny posmak całości ale sprawiły, że spód był zbyt kruchy jak dla mnie. Zdecydowanie lepiej jest zrobić spód z ciasta kruchego. Nie wyobrażam sobie po za tym, żeby taki spód z herbatników był pod sernik, według mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników(...)puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto Raffaello 147

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu, domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ciasto Raffaello 196

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Rolada waflowa z bananem 2973

Chociaż sceptycznie podchodziłam do tego czy zwinę kruchy wafel w roladę postanowiłam zaryzykować. I niespodzianka , wafel pod wpływem gorącej masy pięknie zmiękł i bez najmniejszego problemu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z mascarpone i musem brzoskwiniowym 120

ciasto na herbatnikowo-maślanym spodzie. Delikatny i orzeźwiający w smaku dzięki połączeniu kremowego serka mascarpone i kwaskowatego jogurtu greckiego. Przepis znalazłam w internecie, wypróbowałam i zagości w moim menu na stałe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram serka mascarpone 800 gram gęstego jogurtu greckiego, u mnie dwa kubki po 400 gram 3/4 szklanki cukru pudru 200 gram czekoladowych herbatników

Blog kulinarny S9.PL
Deser Oreo w kilka chwil 224

łyżki cukru pudru  Cztery ciastka zostawiamy na później. Pozostałą część rozdzielamy na herbatniki i biały krem.  Herbatniki rozkruszamy na drobny "pył" (można np. umieścić je w woreczku i zgnieść przy pomocy wałka do ciasta). Drobne płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Blendujemy z dodatkiem mleka na gładki mus, który dzielimy na dwie(...)części dodajemy rozpuszczone wcześniej 3/4 tabliczki czekolady Milka, 1-2 łyżki cukru pudru i 2 ciastka Oreo , które sobie wcześniej zostawiliśmy. Blendujemy. Na dnie słoiczków lub szklanek umieszczamy rozkruszone herbatniki, następnie warstwę ciemną, czekoladową, a na koniec warstwę jasną.  Wierzch dekorujemy pokruszonymi herbatnikami, kawałkami czekolady i ciastek. Gotowe!            Smacznego

Kuchnia Ellie
Bajaderka z dżemem wiśniowym 195

ziemniaczanej. Resztę herbatników pokruszyć i dodać do masła.  Torcik:  Przełożyć masę kakaową z herbatnikami do tortownicy.  Następnie przełożyć do tortownicy masę piankową. Torcik odstawiamy do lodówki na godzinę do stężenia. Przed podaniem wierzch ciasta smarujemy dżemem wiśniowym. Rada: do dżemu możemy dodać odrobinę galaretki, żeby dżem lepiej się trzymał na cieście. bajaderka z dżemem

Bon Appetit Małgorzaty