Kulki Amaretto

Kulki Amaretto

Kulki Amaretto

Składniki na około 40 sztuk: 2 łyżki śmietany 30% 80 g masła 200 g białej czekolady 10 kruchych herbatników typu Petit Beurre 4 łyżki Amaretto 7 łyżek posiekanych migdałów Dodatkowo do obtoczenia: posiekane migdałyŚmietanę podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać masło i białą czekoladę. Całość podgrzewać, aż do momentu kiedy wszystko dobrze się rozpuści. Zdjąć z ognia i odstawić do wystudzenia (fot.1). Herbatniki drobno pokruszyć a następnie zalać 4 łyżkami rumu Amaretto. Dodać do rozpuszczonej czekolady, dosy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, herbatniki, czekolada, biała czekolada, orzechy, orzechy włoskie, włoska, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto na herbatnikach, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.