ciasto na herbatnikach bez pieczenia - 1000 przepisów (strona:33/67)

Ciasto "3 bit" 290

Wykonane na wzór popularnego batonika „3 bit” – ciasto bez pieczenia, które kiedyś zrobiło prawdziwą furorę :) Nie robiłam go już bardzo dawno, a że zbliża się koniec roku, to nadarzyła się idealna okazja :) „3 bit” z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów, ale jako, że jest to deser bardzo słodki, to nie zjecie go naraz zbyt wiele (ale to akurat chyba(...)herbatników (jeden obok drugiego). Herbatniki nie mogą na siebie zachodzić, w razie potrzeby należy je przyciąć do wymiarów formy. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową. Bardzo dokładnie i ostrożnie rozprowadzamy ją po ciastkach, wyrównując jej powierzchnię. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników, na której rozprowadzamy krem budyniowy. Na masie budyniowej ponownie układamy ostatnią już warstwę z herbatników

MyCookBook.pl
TRUSKAWKOWY PUCH 270

Śnieżny puch opanował internet, a że sezon mamy póki co truskawkowy ja przygotowałam go w wersji truskawkowej tym razem. Do niedzielnej kawki jak znalazł. Składniki: 1

Z Majeczką w kuchni
TORCIK PSZCZÓŁKA 164

Dwu smakowy, dwukolorowy sernik na zimno o smaku czekoladowo - adwokatowym,  który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny torcik

słodki bratek
Ciasto podwójnie cytrynowe – cytrynowiec 242

fantastyczna. Myślę, że z powodzeniem można ją używać do wielu ciast. Do tego ma o wiele delikatniejszą strukturę i wydaje mi się, że łatwiej się robi. Cytrynowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody

sierotka maRysia w kuchni
Blok czekoladowy z bakaliami 531

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z

Marta Gotuje
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 210

pochodzą z ... odpadów ... Zresztą, zobaczcie sami! :) Bajaderki (naprawdę bajadery) to nic innego, jak ciastka z ... różnego rodzaju odpadów cukierniczych (biszkopt, ciasto ucierane, kruche, herbatniki, ciasteczka). Jedyny warunek - ciasta na bajadery muszą być bez kremu i żadnych innych dodatków.  Już wiecie zatem, skąd wzięła się ich zła sława ... Zresztą, ja sama nie miałabym odwagi kupić i zjeść tych(...)szczególnie pieczenia różnych ciast. Sami dobrze wiecie, że często przy tej okazji zostaje mnóstwo resztek ciast, z którymi nie za bardzo wiadomo, co zrobić. Teraz macie już na to sposób - zróbcie z nich bajaderki. A gdy je zrobicie i posmakujecie - gwarantuję, że często będą odtąd gościć na Waszych stołach! :) Składniki:  Składniki: około 200 gramów resztek ciast (u mnie

Garniec Magalie
Chatka Puchatka (Chatka Baby Jagi) 244

Proste ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Nie potrzeba wielu składników, by stworzyć coś wyjątkowego :) Chatka Puchatka to moje wspomnienie dzieciństwa. W ręcznie pisanym zeszycie mamy, poplamionym i nieco sfatygowanym wielokrotnym użytkowaniem, widniał przepis na to ciasto. Strasznie mi się podobała jego nazwa i zawsze męczyłam mamę, żeby je zrobiła ;) Po latach przypomniałam sobie o przepisie(...)postanowiłam się z nim zmierzyć. Polecam Wam, bo ciasto jest niesamowicie pyszne, mniam! ;)   Składniki: 36 sztuk herbatników maślanych 500g sera białego chudego, zmielonego 200g masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżka kakao czekolada mleczna czubata łyżka masła Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy na jasną, gładką masę. Dodajemy cukier, ucieramy. Następnie do masy

Czerwona Porzeczka
Drożdżowe ślimaki ze śliwką i migdałami 205

cieście, pozostawiając 2 cm wolne z każdego brzegu. Zwinąć delikatnie w rulon tak, aby złączenie znalazło się pod spodem. 5 . Ostrym nożem kroić, jak roladę) plastry ciasta grubości ok. 4 cm i kłaść na wyłożonej papierem do pieczenia głębokiej, niedużej blaszce (28x22) jeden obok drugiego, aby lekko się dotykały. 6 . Piec ok. 40 minut w 190°C bez

Kuchnia Prezydentowej
Tarta z jabłkami i bezą na herbatnikach czyniona. 194

ciasto na spód, dociskając na brzegach i spodzie, tak by było zwarte. Jabłka mieszamy z sokiem z cytryny (by nie zbrązowiały), układamy na spodzie, posypujemy zgniecionymi w moździerzu orzechami. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. dodajemy cukier puder, ubijamy i w ostatnim etapie dodajemy sypki budyń i dalej ubijamy. Tak przygotowaną bezę wylewamy i rozprowadzamy po jabłkach. Porcję herbatników do kruszonki łączymy z masłem i z skórą cytrynową, posypujemy delikatnie bezę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wykładamy na talerz i posypujemy orzechami

BaRepas
Sernik idealny poszukiwany... 632

malin +opcjonalnie cukier do smaku Masło roztopić. Herbatniki zmielić na piasek i wymieszać dokładnie z płynnym masłem. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ją masą z herbatników mocną ją ugniatając. Następnie schłodzić w lodówce. Ser zmielić trzykrotnie w maszynce, dodać puree z dyni, cukier i ucierać. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję(...)pestek, jednak ja pestki lubię;). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dół wstawić brytfannę z gorącą wodą. Sernik piec 30 minut (użyłam programu bez termoobiegu), po czym zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 50 minut. Na wierzchu ciasta rozsmarować malinowy sos i zapiekać jeszcze przez 10 minut w 180 stopniach. Powoli studzić nie wyjmując z piekarnika, następnie

Zapiski Młodej Żony
Piernikowa szarlotka. Ciasto bez pieczenia. 218

Kontynuując serię ciast bez pieczenia wpadłam na pomysł, aby wyczarować szarlotkę, ale nie taką zwykłą. Marzyła mi się taka z korzenną nutą. Amatorzy szarlotki nieźle się zaskoczą, kwaskowata część jabłkowa i dopełniający ją piernikowy budyń.. ach! Spróbujcie sami :) Ja użyłam galaretki i budyniu od Przyprawy Premium, którzy w swojej ofercie mają takie produkty w dużych gabarytowo pojemnościach(...)zbyt dużo. Jabłka ściągamy ze źródła ciepła i wsypujemy galaretki cytrynowe, energicznie mieszamy i odstawiamy na czas rozłożenia pierwszej warstwy herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy warstwę jabłek i przykrywamy go drugą warstwą herbatników. Wkładamy ciasto na 15 min do lodówki. Po tym czasie przygotowujemy budyń. Standardowo wg wskazówek producenta dodając jeszcze przyprawę do piernika, bezpośrednio do gotującego się

MamaOskarka
Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy 177

kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego Małe opakowanie herbatników(do wyłożenia tortownicy) Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu

Smaki Natalii
Sernik zebra bez pieczenia 10859

gdyż masa z mielonego w domu twarogu może być za gęsta do ładnego rozłożenia się pasków zebry. Jeśli wykorzystacie rzadszy twaróg, masę możecie spokojnie nakładać jak w przypadku klasycznego ciasta zebra, czyli 1-2 łyżki jasnej masy na 1-2 łyżki ciemnej masy, itd. Jeśli skorzystacie z gęstszego twarogu, jak np. twaróg z Piątnicy, najlepiej nałożyć masę na środek(...)razu nakładać masę w kilku miejscach, tworząc kilka małych "zeberek" w środku. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik zebra bez pieczenia Składniki: 100g ciasteczek maślanych lub innych herbatników 60g masła 1kg twarogu z wiaderka 250ml śmietanki 30% 120g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego (lub ziarenka z laski wanilii

Smakołyki Bereniki
Tropikalny sernik kokosowy z musem ananasowym 216

chrupiącym spodzie z wafelków śmietankowych, bez konieczności pieczenia. Masa serowa to moja ulubiona, sprawdzona receptura, z dodatkiem śmietanki, która sprawia, że sernik jest niesamowicie kremowy. Podczas chłodzenia w lodówce wiórki kokosowe oddają swój aromat i nadają wyczuwalnego aromatu. A wierzch? Mus jest Wam znany z wyżej wymienionego sernika. Ananas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem(...)kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód: 160 g wafelków z nadzieniem śmietankowym 70 g herbatników maślanych 5 kostek mlecznej czekolady 60 g masła, roztopionego Składniki zmielić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu tłustego

Chocolate Muffin Blog