Czekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie
Pink EnvelopeChlebek bananowy prześladował mnie od miesięcy 😉 i ile razy miałam dojrzałe banany, tak albo zjedliśmy, albo wysmażyłam jako placuszki (np.
Kolorowy PrzepisownikDzień dobry :-) Sernik chodził za mną już dłuższą chwilę, w końcu się uparłam i zrobiłam. Lubię bardzo taki z dodatkiem serka Ricotta, jest lekki i delikatny
kruche babeczkiNa naszej stronie znajdziecie wiele klasycznych przepisów. Zauważyliśmy, że brakuje na pewno jednego „must have”, czyli brownie z malinami . Szybko postanowiliśmy nadrobić
kuron.com.plDostałam ten przepis od koleżanki z pracy, a jadłam ten makowiec na jej pożegnaniu jak odchodziła na emeryturę. Makowiec tak mi smakował że przepis musiałam wypróbować
Moje Małe CzarowaniePyszny i łatwy w przygotowaniu sernik, bez pieczenia. Idealny dla wielbicieli słodkości. Świetnie komponuje się z kawą. Polecam BARDZO! :) Składniki: Spód: ok. 20 ciasteczek
The Sweet DamselKlasyczny sernik w nowoczesnym wydaniu, czyli bezcukrowa słodycz, której wykonanie zajmie nam mało czasu i nie zniechęci nas skomplikowanymi czynnościami. Sernik nie należy do tych
Upiecz sobie babeczkęBardzo wykwintna przystawka, pięknie prezentuje się na stole, ale i świetnie smakuje. Polecamy na świąteczny stół i nie tylko. Atutem także łatwość wykonania! Składniki: 1/2 kg
kgwjanczewoMaślany, delikatny i zawsze się udaje. Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie
Życie zaczyna się w kuchniDziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny
Ewa w kuchniKolejna odsłona sernika. Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy. Smaczny, wilgotny i puszysty. Czyli taki jak powinien być. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniPowoli zaklinamy przyjście wiosny w jej pełnej krasie. Znacie może jakieś sztuczki???. Dni są już dłuższe i słońce coraz śmielej świeci... U mnie powoli robi się
Apetyczna babeczkaWielkanoc bez babki? Kiedyś tak, bo takiej tradycji u nas nie było, ale od kilku już lat obowiązkowo piekę. Uwielbiam babkę
Kolorowy PrzepisownikCytrynowy piegus to ciekawa odmiana klasycznego ciasta piegus – ciasta z dodatkiem maku. Mak który wykorzystujemy w kuchni to mak … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerDziś zapraszam na kawałek pysznego sernika. Delikatny i puszysty. Wanilia i nuta czekolady to idealne połączenie. Taki sernik śmiało możecie upiec na Święta Wielkanocne, które tuż
Ewa w kuchni