Piekąc kolejny raz metrowiec postanowiłam zrobić inna wersję. Dodałam więc wiórki kokosowe i zrobiłam masę z dwoma mąkami i żółtkami. Ciacho pycha wyszło. Tak więc jak
Ewa w kuchniW tym roku na Wielkanoc nie piekłam sernika a zrobiłam gotowany. Delikatny i smaczny. Dla tych co nie mają ręki do pieczenia ten przepis jest idealny
Ewa w kuchniSernik z wiaderka z truskawkową pianką, lekki i puszysty, rozpływa się w ustach. Przyznam, że nie jestem fanem masy serowej z wiaderka, która jest rzadsza i
Rusty ForkJeśli nadal zastanawiacie się co dobrego upiec na święta to gorąco polecam szybki w wykonaniu bardzo smaczny i efektowny sernik czekoladowo waniliowy w paski o nazwie
Kuchnia z widokiem na ogródWitajcie Kochani! Zapraszam na pyszne ciasto „wiśniowiec” z kremem cytrynowym i galaretką. Takie ciasto idealne na rodzinne spotkania imprezowe. Kojarzy mi się z imieninami u cioci
Mała CukierenkaNajsmaczniejszy piernik świąteczny z bakaliami, aromatyczny pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Piernik przygotowuje się szybko jest bardzo łatwy. Smakuje wyśmienicie, jest miękki nie wymaga leżakowania. Jest
Kulinarne pyszności MolkiNajsmaczniejszy piernik świąteczny z bakaliami, aromatyczny pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Piernik przygotowuje się szybko jest bardzo łatwy. Smakuje wyśmienicie, jest miękki nie wymaga leżakowania. Jest
Kulinarne pyszności MolkiPiernik Staropolski dojrzewający. Boże Narodzenie pachnie piernikiem , który przygotowujemy na 5-6 tygodni przed świętami. Na który warto czekać. Najbardziej popularny piernik Lucyny Cwierczakiewiczowej
Kulinarne pyszności MolkiBożonarodzeniowe tradycje Radosna atmosfera tych najpiękniejszych w roku świąt widoczna jest niemal we wszystkich zakątkach kuli ziemskiej. I chodź różne są zwyczaje, tradycyjne obrzędy i serwowane
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część
OliveandThymeOd jakiegoś czasu moją głowę zaprząta głównie jedna myśl. Jak szybko mija czas... Patrzę na Zosię. Urodziła się zaledwie wczoraj. Dziś juz próbuje sama siadać, je
OliveandThymeSkładniki na spód: 100 g solonych, prażonych orzechów arachidowych 100 g herbatników (najlepiej pełnoziarnistych, np digestive) 75 g masła masa serowa: 600 g dobrze zmielonego
OliveandThymeTaki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia PokoleńZa oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy
Ewa w kuchni