Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was świetną alternatywę dla marcepanu, a mianowicie masę plastyczną do złudzenia przypominającą prawdziwy marcepan, a wykonaną na bazie
Rozpustne gotowanieJako obiecałam będzie jeszcze trochę o światecznych smakołykach - przepisy będą jak znalazł na przyszły rok. Upiekłam mój ulubiony ostatnio torcik w wersji piernikowej. Nie użyłam
Gotuj Sam!Wilgotny piernik przełożony jabłkami i żurawiną pięknie prezentuje się na świąteczny stole. Ozdobiony jest ciemną i białą czekoladą, bombkami z masy marcepanowej i kuleczkami. Choinka
Gotuj Sam!Dziś zaprezentuję Wam jeszcze jeden świąteczny wypiek, piernik o smaku czekolady i korzeni, wilgotny z śmietanowo- owocową masą. Pięknie prezentuje sie na światecznym stole. Świąteczny
Gotuj Sam!Jak już kiedyś pisałam w czas przedświąteczny moja kuchnia jest skromniejsza, bardziej dietetyczna po to, by lepiej smakowały dania świąteczne. Ponieważ Mamusia ma dietę, szczególnie
Gotuj Sam!Jakiś czas temu wpadła Nam w ręce książka "Nowy Jork na talerzu"- Smitten Kitchen . Nam? Tak. To, że mnie zaciekawiła, to nic nadzwyczajnego, ale że Młody
Blondynka GotujeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na bardzo prosty, ale niezastąpiony, lukier do pierniczków, a mianowicie lukier królewski. Składa się on z
Rozpustne gotowanieZ bliżający się coraz szybciej czas oczekiwania na świę ta nie musi oznaczać tylko t ypowych pierników, które na pewni są jego symbolem, ale można
Bon appetit mon amieZapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu „ciasto prince polo” z brzoskwiniami i galaretką. Przepis dostałam od czytelniczki Pani Marzeny Szportun, bardzo dziękuję. Wafelki mieszamy z ubitą
Mała CukierenkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Puszysty, delikatny i mięciutki sernik z nutką cytryny. Lekko orzeźwiający z dużą ilością sera, bez kruchego spodu, czyli taki
Marta GotujePyszne owsiane ciasteczka, które możecie przygotować bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać
Pink EnvelopeWczoraj Góry Suche spowiła cienka warstwa śniegu. Cieszę się jak dziecko stojąc przy oknie i napawając się widokiem swobodnie opadających, grubych, śnieżnych płatków
Rozpustne gotowanieDuża ilość malin, przepyszna beza z migdałami to zasadnicza zaleta, która wyróżnia to ciasto.Trochę pracochłonne, ale czego się nie robi dla doskonałego smaku. SKŁADNIKI
W kuchennym oknie EwyNie tylko smaczny, ale też spektakularny makowiec o wymagającej strukturze. Ciasto, które smakuje najlepiej w okresie zimowym, okołoświątecznym. Delikatne roladki makowe zatopione w
To co kochamPo raz pierwszy piekłam piernik żytni, a do tego żytni razowy. Nie wiedziałam czego się spodziewać. Wiem, jaka duża różnica jest np. w pieczeniu chleba z
Mieszam w Garnku