" Mimo ciągłego planowania, zawsze przed świętami mam problem z ogarnięciem wszystkich czynności. Zawsze na coś brakuje mi czasu i zazwyczaj jest to przepranie/umalowanie się/ inne czynności
Słodkie PrzyjemnościLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej (po 100 g) 3/4 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej 150 g + 30 g masła szklanka mąki pszennej tortowej 3
Karczma HonoriettyJeszcze tak do końca się nie zdecydowałam co ostatecznie upiekę na święta ale mam ciekawą propozycję… zucotto. Zucotto to włoski deser, który postanowiłam zrobić kiedy
UgotujmyTo.plCo roku na naszym świątecznym stole pojawia si ę "jadalna " girlanda, która cieszy nie tylko oko, ale i podniebnie ;) nie tylko wybornie smakuje, ale również
La grande e la piccola cuocaPada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań co za radość, gdy saniami można jechać w dal gdy pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań
w mojej kuchniDziś mam dla Was propozycję idealną na świąteczny stół. Delikatny biszkopt, malinowa galaretka,aromatyczne pierniczki pod kołderką z bitej śmietany, a to wszystko oblane czekoladą. Smakuje
Cynamonowe szczęścieDwuwarstwowy sernik czekoladowy „mokka” nie tylko fantastycznie się prezentuje ale też nieziemsko smakuje. Absolutna doskonałość:)! Mój sernik miał większą część masy czekoladowej i bardzo
UgotujmyTo.plKażdy z nas zna keksa. Choć jak wspominałam, nie pojawiał się w moim domu nie pojawiał się tradycyjnie w Święta, postanowiłam to zmienić. :-) Tutaj w formie
Szefowa kuchniPiernik ten nazwany został jako najlepszy na stronie "kewstiasmaku", gdzie znalazłam ten przepis :) Nie dziwię się teraz dlaczego :) jest naprawdę pyszny. Mięciutki , pachnący z lekką nutką
Słodkości i nie tylkoToffinek od samego początku wzbudził moje zainteresowanie. Znalazłam go w gazetce z przepisami i czytając składniki stwierdziłam, że musi być pyszny. Po kilku drobnych przeróbkach tak
PatiGotujePiernik który jest wilgotny i pachnący przyprawą do pierników. Po upieczeniu nadaje się do jedzenia nie musi odczekać kilku dni by zmiękł. Po raz pierwszy przełożyłam
Ala piecze i gotujeDzisiaj mam dla Was totalnie pyszny hit, drożdżowy wieniec z masą z białego maku. Muszę Wam powiedzieć, że uwielbiam biały mak, ma on tak pyszny smak
SMYKWKUCHNI"Zaczynam myśleć o zimie. O słodkich korzennych słodkościach, które umilą mi te chłodne wieczory. Mimo, że podobno temperatura idzie w górę, ja już chyba się nie
Słodkie Przyjemności