Wspaniały lekko wilgotny piernik z dużą ilością dyni i bakalii sprawia, że aromaty w nosie kręcą i wabią nawet najbardziej opornych na słodycze domowników. U mnie już tylko wspomnienia po pierniku ale u Was dopiero może zagościć, a zatem do roboty!. Przepis podaję na długą keksówkę 35x15 cm. Składniki: - 2 szklanki puree z dyni, użyłam do jego przygotowania mrożonej dyni od Poltino w kostkach , która jest dostępna przez cały rok, a nie tylko jesienią - 35 dag mąki pszennej - 12 dag masła - 1 szklanka ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...