Podjęłam wyzwanie z torcikiem makowym. Nigdy takiego nie robiłam i przyznam się , że miałam obawy jak mi wyjdzie . Torcik przygotowuje się dość szybko, gdyż maku nie
Różne smaki w kuchniUwielbiam pierniki. Piekę je nie tylko na Święta, bo nie ma nic piękniejszego niż korzenny zapach unoszący się po całym domu Dziś zapraszam Was na szybki
Słodkie okruszkiZnakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny
Ola la LCHFBardzo lubię makowce. Ten jest bardzo szybki w przygotowaniu, a wyjątkowo smaczny. Masa makowa jest wilgotna i nadziana bakaliami i czekoladowymi rodzynkami. Wszystko zwieńcza pomarańczowa galaretką
VioletoweKucharzenieTen piernik to zdecydowanie najlepszy piernik na świecie! Przynajmniej według mnie Przepis dostałam od mojej koleżanki, jeszcze w szkole podstawowej. Pamiętam, że cała klasa zawsze czekała
PatiGotujePrzyjemnie jest siedzieć i czekać aż ktoś poda Ci obiad. Mogłabym się przyzwyczaić do tego -zazwyczaj to ja koczuję w kuchni. :) Mając tyle wolnego czasu, patrząc
Słodkie PrzyjemnościBabeczki keksowe to nic innego jak poporcjowany już keks. ;-) Piękne, kolorowe babeczki, które kuszą swoim wyglądem na tyle, że od razu ma się ochotę je z
Szefowa kuchniCzy nie są urocze? A do tego tak proste w wykonaniu i wyśmienite podczas chrupania. Pyszne migdałowe bałwankowe ciasteczka Idealnie sprawdzą się jako słodki prezent dla
Podróż w kulinariaBiszkopt kakaowy nasączony sokiem pomarańczowym, krem czekoladowy oraz banany - a to wszystko przełamane kwaśnym dżemem porzeczkowym. Składniki: biszkopt: 10 jajek 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki
Lena GotujeSkładniki 110 g masła 110 g cukru pudru 3 jaja 2 łyżki likieru Frangelico (lub innego, Waszego ulubionego ) 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do
OliveandThymeWitam Was moi kochani! Dziś wyjątkowy dzień, gdyż mija okrągły rok od utworzenia bloga. Ten czas minął mi niesamowicie szybko.. Jestem niezmiernie szczęśliwa, że blog
Be Fit Be StrongKto się ze mną zgadza, że im więcej nadzienia tym lepiej? Dżemu w pączkach, farszu w uszkach i maku w makowcu! Ta tarta makowa zdecydowanie należy
CiastkozercyŚwięta tuż tuż, dlatego pora na pierniczki, tym razem zaproponuję przepis na pierniczki które nie twardnieją i można je zrobić tuż przed świętami. Pierniczki są pulchne
IMPRESJA SMAKUTo naprawdę jeden z najsmaczniejszych serników, jakie miałam okazje zjeść. Delikatny, aksamitny, z lekką, kawową nutką. Bez potrzeby rozpisywania się -pozycja obowiązkowa :) Składniki 250 g
OliveandThyme