WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 WYMIARY BLACHY: 31*12 CM. Składniki: 200 g miękkiego masła
JejKuchniaU Was też tak zimno? U mnie dziś temperatura spadła do -20 C. Jak nie trzeba nigdzie wychodzić, lepiej zrobić sobie leniwą niedzielę i spędzić
Z Majeczką w kuchniWe Włoszech są ravioli i tortellini, w Chinach – wonton, guo tie i jiaozi, w południowozachodnich Niemczech, w Badenii-Wirtembergii – popularne są maultaschen, na Ukrainie
mojewypiekiinietylkoCzas przygotowania: 1h 30 min Ilość porcji: keksówka 30cm Drukuj Świąteczny keks z bakaliami By Piotr 17 grudnia 2018 Składniki: masło - 250g cukier - 1 szklanka (200g
Pogotujmy.plDruga propozycja urodzinowych muffinek dla Agi :) Poniżej możecie znaleźć przepis na babeczki o mocnym cynamonowym spodzie i czekoladowej górze, wszystko dopełniają kawałki jabłek i prażona mieszanka
The Sweet DamselZdrowa pierniczkowa alternatywa! Pełnoziarniste, bardzo mocno pachnące. Można się nimi zajadać zaraz po upieczeniu, natomiast mogą też długo leżeć Od kilku lat robię z jednego przepisu
CzarnawisienkaIdą święta! Choć tych nowości u mnie sporo, to części albo nie mam kiedy wrzucić albo- co gorsza nawet kiedy napisać. Zdjęcia leżą, notatki też, a
Kuchnia w czekoladzieTo przepis na super szybki piernik, na który wystarczy tylko zamieszać składniki i upiec. Bajecznie prosty i naprawdę smaczny. Piernik idealny nie tylko na Święta, ale
Kuchnia domowa AniSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 4 łyżki kakao garść orzechów włoskich
The Sweet DamselSkładniki: biszkopt kakaowy: 7 jajek 1/2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao wkład orzechowy: 250g orzechów włoskich
Prosto i Smacznie z AnetąPomysł na ten piernik powstał już dawno tylko trochę za późno go zrobiłam bo w wigilie był jeszcze lekko twardy, ale smakował wyśmienicie ;) a chrupiąca skórka
Gotowanie...to proste !DROŻDŻOWA STRUCLA MAKOWA przepis oparty na tym // 1 strucla średniej wielkości ~1,5 szklanki mąki pszennej ~1/2 szklanki cukru ~60g masła ~szczypta soli ~1 jajko ~1/5
chili & sugarSkładniki (na dużą blachę): 4 opakowania herbatników po 150g, masa kajmakowa krówka 510 g, 2 budynie waniliowe z dodatkiem wanilii, 700 ml mleka 3 łyżki cukru
Lena GotujeTen sernik jest wspomnieniem z mojego dzieciństwa. Na świątecznym stole pojawiał się zazwyczaj bogaty w rodzynki, ciężki i wilgotny sernik bez spodu oraz bohater tego posta
Smakołyki Bereniki