ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:40/132)

Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi 79

olejem. Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi powstało w odpowiedzi na pytanie co zrobić z pulpy po wyciskaniu soków. Ciasto z jabłkami i płatkami owsianymi doskonale wpisuje się więc w trend zero waste. Soki pijemy hektolitrami, ale przerobienie takiej ilości wytłoczyn to już nie lada wyzwanie. Było już genialne ciasto pomarańczowe z migdałami i pyszne ciasto marchewkowo jabłkowe , Teraz przyszedł czas

Cztery Fajery
10 słodkich przepisów na święta 109

wygląda i smakuje jak lody czekoladowe, a wszystko pokryte bitą śmietaną i czekoladą. Ogólnie bardzo prosty sernik, który nie ma prawa opaść, bo ser nie ląduje w piekarniku. 8. Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym Wilgotne korzenne ciasto z marchewką, przełożone waniliowym kremem twarogowym. Proste, pyszne i idealnie świąteczne. 9. Ciasto Blondie z białą czekoladą i cynamonem Mniej tradycyjna odsłona świąt

Słodkie Gotowanie
Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną 85

cytryny i ciasto gotowe. Więcej przepisów na wilgotne ciasta: Wilgotne ciasto kukurydziane z jagodami i kruszonką Szybkie ciasto cytrynowe z kremem i owsianą kruszonką Ciasto jogurtowe z owocami Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym Artykuł Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Marchewkowe ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem 120

soki jak ze szpinaku / na pewno takie upiekę / buraków, czy dyni. To ciasto robi się samo! Przy tym cieście jest niewiele pracy! To ciasto jest przepyszne! Przekonajcie się sami! Marchewkowe ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem Składniki Wkładamy do miski składniki w/g kolejności i pozostawiamy na około 3 godziny. Składniki powinny mieć temp. pokojową. 100g świeżych drożdży, pokruszyć i wrzucić

Leśny Zakątek
Torcik marchewkowy 144

długi weekend a więc nie może zabraknąć ciasta na deser ;) Pomyślałam o cieście po którym nie będę miała wyrzutów sumienia :). Z pośród różnych przepisów zdecydowałam się na pyszne , aromatyczne ciasto marchewkowe przełożone masą z serka śmietankowego. Ciasto rewelacja i polecam je zrobić wszystkim miłośnikom wszelkich wypieków uważających na swoja wagę ;). Składniki: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru brązowego

Różne smaki w kuchni
Chlebek marchewkowo-daktylowy bez cukru 173

Chlebek marchewkowo-daktylowy to propozycja zdrowego ciasta, w którym nie znajdziecie cukru, mąki pszennej ani zbyt dużej ilości tłuszczu. Głównymi składnikami są marchewka oraz suszone daktyle

Smakołyki Bereniki
Ciasto Marchewkowe 140

przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem  albo czekoladą. Można dodać orzechy. Pyszne ciasto marchewkowe wilgotne

magiczna kuchnia Kasi
B... (fit) brownie z czerwonej fasoli! 270

zabiorę, to szaleję. Dziś mam zamiar oszukać Naczelnego i przyrządzić jego ulubione ciasto brownie w zdrowszej wersji z... czerwonej fasoli! Ha! Plan idealny! Już raz nabrał się na ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz

Kitchens Alphabet
Hummingbird Cake, czyli tort Jamajski 172

Jamajki, a jej ptakiem   narodowym jest właśnie Koliber ( Hummingbird) . Tort należy do deserów bardzo popularnych w Ameryce. Masa użyta to jego przełożenia nawiązuje w dużym stopniu do ciasta marchewkowego, które jest również przysmakiem amerykańskim. Ciasto jest naprawdę wyjątkowe, nie jadłam lepszego tortu. Choć jest bardzo sycące, ciężko poprzestać na jednym kawałku. Przechowywane w lodówce pozostaje świeże przed kilka

Mania Gotowania
Mufinki marchewkowo - morelowe halloweenowe 143

Wszędzie dookoła dynia, dynia i dynia. Ja na przekór halloweenowym zwyczajom będę dzisiaj działała z marchewką. Zrobię przepyszne muffiny marchewkowe. Jak mi zostanie marchwi, to może będzie jeszcze ciasto marchewkowe. Marchewka jest przepysznym warzywem z prawdziwą kopalnią składników odżywczych. Pierwsze skojarzenie oczywiście beta-karoten, czyli prekursor witaminy A. Piękna skóra, włosy i paznokcie oraz lub przede wszystkim utrzymuje dobrą ostrość(...)Następnie dodać maślankę, cukier, oliwę i jajko. Dokładnie wszystko wymieszać, lekko wyrobić. Dodać pestki słonecznika, wcześniej uprażone na suchej patelni, utartą marchew na dużych oczkach, sezam oraz morele. Nałożyć ciasto łyżką do przygotowanych foremek. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec babeczki 30 minut. Smacznego w Halloween

pieprzny smaczek
Słodkości na przyjęcia dla najmłodszych 161

cukru pudru 1 jajko groszki smarties PRZYGOTOWANIE Miksujemy miękkie masło pokrojone w kostkę z cukrem pudrem, dodajemy mąkę i roztrzepane jajko. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Wycinamy foremkami ulubione kształty ciasteczek.  Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasteczkach układamy groszki smarties. Ciasteczka pieczemy(...)wystygnięcia, następnie  schładzamy w lodówce ok. 1-2 godziny. Przed podaniem wierzch budyniów dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami i gałązkami mięty. MARCHEWKOWE MISIE Z NIESPODZIANKĄ Słodkie misie z ciasta marchewkowego, które jest lekkie, wilgotne i niesamowicie delikatne w smaku. Dzieci uwielbiają niespodzianki, dlatego w każdym misiu znajdą coś niespodziewanego i bardzo pysznego

La grande e la piccola cuoca
Bułeczki z marchewką i płatkami owsianymi 202

następnie spróbować zrobić podobne samemu. Od tego momentu minęło już sporo czasu a ja ciągle do nich wracam z sentymentem. Bułeczki marchewkowe na pewno w smaku nie przypominają ciasta marchewkowego. Marchewka w bułeczkach jest prawie nie wyczuwalna ale za to nadaje im odpowiednią wilgotność. SKŁADNIKI / 24 bułeczki: * 50 g drożdży * 700 ml ciepłej wody * 2 łyżeczki soli * 50 g roztopionego(...)pozostałą mąkę, płatki owsiane/żytnie, sól, startą marchewkę i roztopione masło. Całość wyrabiamy około 10 minut, wsadzić do miski i odstawić na około 1,5 godziny do podwojenia objętości. Ciasto wyciągamy na oprószony mąką blat, chwile wyrabiamy i dzielimy na porcje po około 85 g. Z każdej porcji ciasta formujemy bułeczkę i układamy w formie do pieczenia o wymiarach

Mohiella