ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:45/132)

Vege burgery z batatem i marchewką 28

Bułki o smaku marchewki i bazylii które dodałam do ciasta. Z kolei  burgery są z batatem, kuskusem i pomidorami suszonymi.   350 g mąki 1 jajko 130 ml mleka pół łyżeczki soli 10 g świeżych drożdży 1 łyżka masła 1 marchewka 1 garść liści bazylii i natki pietruszki do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżka mleka  sezam biały(...)dwie części ciasto. Marchewkę obraną ścieram na tarce najdrobniejsze oczka. Bazylię, natkę pietruszki, połowę roztopionego masła, 40 ml mleka letniego miksuję blenderem. Dodaję do połowy ciasta i wyrabiam robotem. Marchewkę, dodaję do drugiej połowy ciasta, wlewam 40 ml mleka, i masło resztę. Wyrabiam robotem. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na 60 minut do podwojenia objętości.   Ciasto marchewkowe zagniatam formuję bułki

wesoła kuchnia
Ciasto marchewkowe z kremem 60

Ciasto marchewkowe z kremem śmietanowym to moje jedno  z ulubionych cias t.  Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia,  jedynym  minusem jest to, że szybko znika.  Polecam,  bo to świetny i sprawdzony przepis.   Składniki: 2 szklanki potartej marchewki 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto z cukinią 122

Ciasta na bazie warzyw nie są już niczym niezwykłym - popularne jest choćby ciasto marchewkowe czy brownie z fasoli. Pamiętam, jak jeszcze na studiach zrobiłam ciasto z buraka - choć podchodziłam do niego ostrożnie, okazało się niesamowicie dobre 😄 Tym razem, robiąc ciasto, postanowiłam wykorzystać cukinię. Przygotowując wypieki można wykorzystać ją na wiele sposobów - możecie pokusić się o piernik z cukinii, ciasto czekoladowe

Z notatnika dietetyka
pyszne szwajcarkie ciasto marchewkowe z polską śliwką i kremem z serka homogenizowanego... 160

mleko3,2% zimne 1/4 szklanki - wszystko zmiksować na krem i posmarować blat ciasta, nakryć drugim i posmarować wierzch ciasta i posypać kakao, ciasto schować do lodówki na 1 godzinę ciasta marchewkowe są bardzo popularne w Szwajcarii więc i ja upiekłam takowe ciasto ale z polską nutą śliwek z kremem z serka homogenizowanego to ciasto jest po prostu "niebo w gębie

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto marchewkowo - orzechowe 42

obawą zabieram się za ciasta marchewkowe. Skorzystałam z kilku, może kilkunastu przepisów wymagających wykonania morderczej czynności kuchennej. Tarcia marchewki. Na drobnych oczkach. Zatem wybierałam z reguły przepisy wymagające góra dwóch marchewek. Przy trzeciej ręce drętwieją. Kolejne kryterium - mała ilość oleju, oraz brak sody oczyszczonej. Jej posmak zmienia walory smakowe marchewkowca, co czuć już po jego rozkrojeniu. Chyba, że zupełnie(...)powierzchni. Pieczemy do suchego patyczka około 45 min w 180 stopniach, na najniższym poziomie piekarnika. Smacznego i na zdrowie ! Marchewkowy, wilgotny, mięciutki z kołderką z mascarpone. Specjał  jednego z rewelacyjnych miejsc w Rybniku. Jeśli macie ochotę na takie ciasto tu i teraz to tylko Tu i Teraz

Kronika Piekarnika
Marchewkowe muffinki bezglutenowe 18

wypieki z marchewką kojarzą mi się bardzo jesiennie. Ciasto marchewkowe, muffinki marchewkowe, piernik marchewkowy, gofry marchewkowe – mniam, na samą myśl mam na nie ochotę a wy? Lubicie takie smaki a la jesieniara? Dzisiaj babeczki marchewkowe ale w wersji bezglutenowej z bananem, daktylami – świetne na drugie śniadanie. PRZEPIS MARCHEWKOWE MUFFINKI BEZGLUTENOWE Składniki: 1 dojrzały banan 1 duża marchewka(...)drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, marchewkę. Do mąki dodajemy wodę i banana z kefirem. Wszystkie składniki mieszamy. Porcje ciasta wykładamy do 12 papilotek silikonowych. Pieczemy 25 min w 180st grzanie góra dół. Artykuł Marchewkowe muffinki bezglutenowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Torcik marchewkowy 98

Przepyszne ciasto marchewkowe nasączone kawą z kremem z dodatkiem białej czekolady. Sk ł adniki Ciasto - tortownica 21 cm: 100 g marchwii 150 ml oleju rzepakowego 100 g cukru 2 jajka 1 płaska łyżeczka cynamonu 170 g mąki pszennej tortowej (typ 450) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki miodu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki wiórek kokosowych Krem

słodki bratek
Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) 80

najlepsze oraz bardzo szybkie ciasto marchewkowe, które piekłam już niejednokrotnie, gdyż przepis pochodzi z moich starych zapisków. Ciasto j est pyszne, wilgotne w środku i cudownie pachnie. Poniżej przedstawiłam Wam wersję uproszczoną, ale ciasto swobodnie można przełożyć kremem lub polać dowolną polewą. Polecam!  (Forma o wymiarach około 13 x 23 cm) 2 jajka 1 szklanka cukru/ ksylitolu (1 szklanka

Di gotuje
Pomarańczowe "ciasto z odzysku" 115

sobie równych. Ale jakoś tak szkoda wyrzucać miąższ, jak już się naobieraliśmy tych owoców. Zatem czemu by nie zrobić z niego ciasta? Ja się pokusiłam. Skoro takim hitem jest ciasto marchewkowe, to pomarańczowe też powinno być całkiem niezłe. I było!  Składniki na ciasto: Miąższ z 2 kg pomarańczy 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku

Karczma Honorietty
Ciasto marchewkowe 132

Dziś zapraszam Was na pyszne, marchewkowe ciasto, z którym lubię kombinować na różne sposoby, urozmaicać różnymi przyprawami i składnikami. Czasami robię do niego polewę z mascarpone, czasami posypuję go cukrem pudrem, a czasami nic nie robię, i wszyscy wcinamy jeszcze ciepłe ciasto :). Składniki: 4 jajka 1/2 szkl brązowego cukru 1/2 szkl startego cukru palmowego, np. Skworcu (można zastąpić zwykłym) niepełna

Trufelkowo
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 149

Ciasto marchewkowe to cudowny wypiek, w którym zakochałam się od pierwszego kęsa 💙💙 W cieście marchew jest w ogóle niewyczuwalna, a ciasto dzięki niej jest niezwykle wilgotne. Zapach wypieku jest rewelacyjny, dzięki korzennym przyprawom i skórce z pomarańczy. Do przełożenia ciasta użyłam mojego ulubionego kremu z mascarpone, a wierzch oblałam słynną polewą lustrzaną. Do dekoracji zrobiłam z masy cukrowej marchewki

kulinarne odsłony pati
Dietetyczne i smaczne ciasto z cukinii. 155

cieście marchewkowym , w którym namiętnie się rozsmakowałam, nie mogłam oprzeć się kolejnej pokusie : ciastu z cukinii. Tym razem dodałam mniej cukru (dla spokoju sumienia, dlatego ma mniej wyraziście słodkawy smak) i użyłam mąki gryczanej. Ale wciąż świetnie nadaje się do herbaty czy na babski podwieczorek przy kawie. Oto przepis : Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 25 minut. Potrzebne nam będą

MODA NA BIO
Marchewkowe ciasteczka 177

Jakiś czas temu w pracy miałam okazję skosztować ciasta marchewkowego - pysznego, lekkiego, a na domiar wszystkiego bez mleka - słowem ideał. Takowe ciasto na pewno wkrótce zrobię, tymczasem jednak ze względu na to iż zalegam chora w domu i nie mam jak iść do sklepu, zadowolić musiałam się ciasteczkami, bo wszystkie składniki były pod ręką :) Składniki: - 2,5 szklanki mąki

Kulinarne zapędy Kokosa
Ciasto dyniowe 150

Jakiś czas temu prezentowałyśmy ciasto marchewkowe. Obecnie w naszych sklepach króluje dynia, dlatego postanowiłyśmy przerobić nieco tamto ciasto, na ciasto dyniowe. Wyszło wyśmienite. Słodkie i pyszne :) Czas przygotowania: 20 minut + 70 minut pieczenia   Ilość porcji: połowa blachy   Składniki: Polewa   200g cukru pudru   100g serka kremowego (np. śmietankowego)   50g masła Ciasto:   2 jajka 150ml oleju

Kolizje Smaków
Świąteczne ciasto marchewkowe 95

Szukałam przepisu na ciasto marchewkowe, ale innego niż nam ze swoich muffinek. Chciałam by było bardzo wilgotne i trochę udawało tort. Tak trafiłam na przepis w Magazynie Kuchennym , który sprawdził się genialnie. Składniki: 4 jajka 250g cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 2,5 szklanki drobno startej marchewki 200g rozdrobionych bakalii (orzechy włoskie(...)masę, dodałam powoli olej i ciągle miksując dodałam przesiane mąki. Do powstałej masy dodałam przyprawę piernikową, gałkę, sodę, proszek do pieczenia oraz rozdrobione bakalie, zmiksowałam do połączenia składników. Do ciasta dodałam startą marchewkę i wymieszałam całość za pomocą łopatki. Ciasto przelałam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wsadziłam do nagrzanego do 170*C piekarnika i piekłam 50 minut - do suchego

Gotowanie i blogowanie