ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:35/132)

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem 186

ciekawym ciastem.  Jego głównym składnikiem jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo  zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem(...)masła.  Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu :-)  Ale dość wstępu zapraszam SKŁADNIKI:  *przepis na dużą blaszkę (22x35) CIASTO MARCHEWKOWE -2 pełne szklanki startej marchewki (na małych oczkach) u mnie 5 średnich marchewek -2 szklanki mąki pszennej tortowej -6 jajek -1 szklanka oleju rzepakowego -0,5 szklanki cukru brązowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 268

więcej jest nam potrzebnych składników, aby upiec ciasto o większej średnicy! W książce mamy przepisy na podstawowe ciasta - keks maderski, biszkopt Królowej Wiktorii, keks angielski na bogato, murzynek, ciasto marchewkowe są też przepisy na ciasta bezglutenowe i bezmleczne - ciasto czekoladowo-migdałowe, waniliowy biszkopt czy marchewkowe babeczki. Do każdego przepisu są podane podstawowe informacje - jakie są nam potrzebne przybory, w jaki

Plate of Joy
Piernik marchewkowy 347

Jednym z moich ukochanych ciast jest ciasto marchewkowe, głównie z uwagi na fakt, że dodatek marchwi nadaje ciastu niesłychanej puszystości i wilgotności. Dlatego, gdy zobaczyłam właśnie piernik marchewkowy na blogu pieczarkamysia.blox.pl to wiedziałam, że na pewno będzie mi i wszystkim domownikom smakował. Piernik marchewkowy jest bardzo wilgotny i puszysty a do tego jest bardzo prosty do przygotowania. Na pewno zagości(...)nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu ciasto przestudzić w formie.Polewa: Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku zagotować mleko, zmniejszyć ogień, dodać czekoladę i mieszać do połączenia. Polać wierzch piernika. Smacznego Post Piernik marchewkowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Piernik marchewkowy. 58

Pyszny piernik marchewkowy, który świetnie sprawdzi się na Święta. Do jego zrobienia potrzebna będzie tylko garstka składników. Piernik jest bardzo smaczny i wilgotny. Można go przełożyć powidłami lub kremem i polać ulubiona polewa. Można go zrobić na „ostatnia chwile.” Składniki: 500 g maki 500 g cukru 500 g marchewki 3 jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy(...)ostygnięcia. W misce utrzeć żółtka z pozostałym cukrem na puszystą masę. Do utartych żółtek dodać utartą na drobnych oczkach marchewkę, lekko wymieszać i do miski przesiać make z sodą. Ciasto dobrze wymieszać i dodać przyprawę do piernika. Następnie do ciasta wlać jeszcze ciepły karmel i całość dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i ponownie wymieszać do połączenia

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto Marchewkowa Bajka 213

imprezę ostatkową proponuję pyszne ciasto z musem marchewkowym. Ciasto to urzekło mnie od pierwszego kęsa. Jest lekkie i puszyste, z delikatnie wyczuwalnym smakiem marchewkowo- pomarańczowym.  Bardzo lubię takie ciasta i mam nadzieję, że i Wy je polubicie i przygotujecie dla swoich najbliższych na ostatnie dni karnawału.  SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 5 jajek, 2/3 szklanki cukru, 1,5 szklanki mąki(...)Przykrywam biszkoptem makowym. 4. Mus marchewkowy: Sok przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 174

Jego głównym składnikiem jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo mi smakuje i zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem masła(...)Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu :-)  Ale dość wstępu sami zobaczcie :-) SKŁADNIKI:  *przepis na dużą blaszkę (22x35) CIASTO MARCHEWKOWE -2 pełne szklanki startej marchewki (na małych oczkach) u mnie 5 średnich marchewek -2 szklanki mąki pszennej tortowej -6 jajek -1 szklanka oleju rzepakowego -0,5 szklanki cukru brązowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 153

prawdę, to moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może i wielu słodyczy nie lubi. Wpadłam na pomysł ulepszenia mojego ciasta marchewkowego i udekorowaniu. Tort zdał egzamin! Możecie też taki przygotować bez żadnej okazji, a na spotkanie z bliskimi jest idealny.   Składniki: 300 g startej marchewki 3 jajka 150 g roztopionego masła(...)serka mascarpone 100 g cukru sok z 1 cytryny skórka z cytryny do dekoracji: orzechy, suszone śliwki i mięta Wszystkie produkty znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasto dobrze ze sobą mieszamy i przerzucamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy średnica 24 cm ( ja użyłam 26 cm dlatego ciasto jest trochę niższe). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez

Niezły Młynek
Tort czekoladowo marchewkowy 174

Pora na niedzielne ciasto! Miałam wielką ochotę na marchewkowe ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy(...)oddzielnej misce wymieszaj mąkę z kakao,solą, cynamonem, orzechami i sodą. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy 270 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 kakao 350 g homogenizowanego serka

codojedzenia
Marchewkowe ciasto z ricottą 93

Zawsze jest dobra pora na ciasto. Może być do kawy. Nawet porannej. Pachnące wanilią marchewkowe ciasto z wypełnieniem z ricotty. Ciasto: 150 g marchewki 1 szklanka maślanki 140 g mąki 30 g oleju kokosowego lub masła klarowanego 2 jajka 100 g słodziwa 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Wypełnienie: 250 g ricotty 1 jajko 2 łyżki słodziwa

Kucharzyca
Tort marchewkowy z kremem cynamonowym 126

Rating: Tort marchewkowy z kremem cynamonowym upichciłam w ostatnią sobotę. Pomysł na ten tort zrodził się, gdyż ostatnio coraz częściej czytam na temat szkodliwego wpływu na

Magiczny Garnek
Ciasto marchewkowe ze słonym karmelem i polewą czekoladową 55

Już kiedyś gdzieś na blogu wspominałem, że bardzo lubię ciasto marchewkowe. Jak muszę (lub chcę) zrobić jakieś proste ciasto, to wybór zawsze pada na marchewkowe. Dodatkowo, uwielbiam słony karmel. Czekoladą też nie gardzę (zresztą co za stwierdzenie, a znacie kogoś, kto gardzi?). Pomysł na to ciasto chodził mi po głowie naprawdę już od dawna. Od bardzo dawna. Koniecznie chciałem

Marder&Marder Manufacture
Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką 194

się oprzeć. Wypieki marchewkowe, są pyszne i zarazem zdrowe. Idealne kiedy jesteśmy na diecie i mamy ochotę na coś słodkiego. Jako bazy do babeczek użyłam przepisu na zamieszczone niedawno ciasto marchewkowe. Zmieniłam nieco proporcję i nadziałam je serem. Wyszły rewelacyjne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Muffinki zachowują długo świeżość, więc możemy je spokojnie jeść przez kilka dni i będą smakowały(...)zaraz po upieczeniu. Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki skrobi kukurydzianej (można zastąpić ewentualnie skrobią ziemniaczaną zwykłą mąką) 1/3 szklanki otrębów pszennych 1/2 szklanki płatków owsianych 100 ml jogurtu light niecałe pół szklanki słodziku lub cukru brązowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy

Mania Gotowania
Takich lodów jeszcze nie jedliście! Chyba... 167

marchewki! Tak naprawdę szukałam przepisu na zupełnie inne, i przeglądałam książki, aż w Desserter: 1001 opskrifter zobaczyłam lody marchewkowe... Najpierw troszkę się skrzywiłam, później stwierdziłam, że skoro ciasto marchewkowe lubię, to dlaczego by nie lody...? Zanim jednak przystąpiłam do działania, udałam się po radę do głównego zjadacza. C. stwierdził promiennie, że lody marchewkowe pyszne są. Hmm... A ciasta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wiejski chleb Jeffreya Hamelmana w nowej odsłonie 78

ciasto do dobrego połączenia składników, przykryłam folią spożywczą. Po niecałych 14 godzinach fermentacji ciasto było gotowe. W 14 godzinie zauważyłam lekkie wklęśnięcie w pięknie wyrośniętym cieście. To była dobra pora na: Ciasto właściwe I w temperaturze 24st.godz. 9.00 225g mąki orkiszowej jasnej typ.630, 175g wody, 1g drożdży suchych, 5g soli, cały zaczyn 1 Rozpuściłam drożdże w wodzie. Połączyłam składniki ciasta(...)Rozpuściłam drożdże w soku z marchwi. Połączyłam składniki ciasta właściwego i dodałam w trakcie wyrabiania zaczyn dzieląc go na 2 porcje. Wyrabiałam ciasto ręcznie przez jakieś 5-7 minut aż zaczęło odchodzić od rąk i miski. Pozostawiłam ciasto na 2,5 godziny do wstępnej fermentacji przykrywając miskę folią. Moje godziny prowadzenia dwóch ciast właściwych przy wstępnej fermentacji,  godzina rozpoczęcia fermentacji

Leśny Zakątek