ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:34/132)

#10 Poświątecznie - marchewkowe na bogato 166

praca inżynierska... Wszystko się udało chyba tylko dzięki jakiemuś tunelowi czasoprzestrzennemu, który połączył nasze mieszkanie z pwr ;).  Przepisy nieco spóźnione, ale na sylwestrową noc będą w sam raz ;). Ciasto marchewkowe z kremem z serka i polewą kakaową zwane marchewkowym piernikiem Ciasto: Składniki 4 jaja 1 i 1/4 szklanki oleju  1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 torebka cukru

Kuchnia w szuwarach
Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli bez mąki 131

Ciasto polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z woda, miodem i kakao. Razem ze mną piekły: Dorota i jej Marchewkowe Muffinki Bożena i jej Ciasto marchewkowe Lidi i jej Ciasto z cukinii Angelika i jej Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Życie zaczyna się w kuchni
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 82

Oczywiście, nie jest to typowe ciasto marchewkowe, a zmodyfikowana receptura na tradycyjne pierniczki. Dzięki marchewce, pierniczki są miększe od tych tradycyjnych, więc nie muszą długo leżeć, żeby zmięknąć Z podanych proporcji, wyszło mi prawie 3 pełne blachy pierniczków, czyli około 68 sztuk. Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku Aby przygotować pierniczki marchewkowe będziecie potrzebować: ok. 30 dag marchewki(...)połączenia składników. 6. Następnie dodajemy mąki oraz sodę i wyrabiamy ciasto – najpierw łyżką, a później rękami. 7. Tak przygotowane ciasto, wkładamy do lodówki na około 20 minut. Ciasto przed włożeniem do lodówki może być lekko klejące. 8. Po tym czasie, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. I przygotowujemy nasze pierniki marchewkowe. 9. Blat posypujemy mąką ryżową, odkrawamy porcję ciasta i wałkujemy

Okiem Blondynki by McBlondi
Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku 59

Oczywiście, nie jest to typowe ciasto marchewkowe, a zmodyfikowana receptura na tradycyjne pierniczki. Dzięki marchewce, pierniczki są miększe od tych tradycyjnych, więc nie muszą długo leżeć, żeby zmięknąć Z podanych proporcji, wyszło mi prawie 3 pełne blachy pierniczków, czyli około 68 sztuk. Pierniczki marchewkowe – przepis krok po kroku Aby przygotować pierniczki marchewkowe będziecie potrzebować: ok. 30 dag marchewki(...)połączenia składników. 6. Następnie dodajemy mąki oraz sodę i wyrabiamy ciasto – najpierw łyżką, a później rękami. 7. Tak przygotowane ciasto, wkładamy do lodówki na około 20 minut. Ciasto przed włożeniem do lodówki może być lekko klejące. 8. Po tym czasie, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. I przygotowujemy nasze pierniki marchewkowe. 9. Blat posypujemy mąką ryżową, odkrawamy porcję ciasta i wałkujemy

Okiem Blondynki by McBlondi
Ciasto marchewkowe z lukrem 63

Przepisów na ciastko marchewkowe jest wiele. Moja ulubiona wersja to ciasto z mrożonej marchewki. Jest idealnie puszyste i wilgotne oraz łatwe do przygotowania. Długo też zachowuje świeżość. Ciasto marchewkowe z lukrem - przepis na 16 porcji Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne: opakowanie mrożonych mini marchewek (ewentualnie możesz zastąpić je mrożoną kostką z marchewki), 300g ksylitolu, 400g mąki owsianej, 200ml oleju(...)Powoli wlewaj olej cały czas miksując. 4. Do ubitej masy dodaj pulpę marchewkową i wiórki kokosowe, po czym wymieszaj. 5. Mąkę owsianą wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cynamonem. 6. Suche składniki wsypuj stopniowo do masy marchewkowej jednocześnie miksując. 7. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 50 minut

Z notatnika dietetyka
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 251

Tort marchewkowy przygotowałam wyłącznie z myślą o sobie (w końcu!). Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych, podobnie smak kokosa w deserach jest dla mnie najlepszy z możliwych. Dogodziłam tak sobie z okazji 28 urodzin, które obchodzę właściwie dopiero jutro. Inspirowałam się tym przepisem , jednak zmieniłam kilka składników, proporcje i troszkę odchudziłam tort, który i tak do dietetycznych nie należy(...)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170°C bez termoobiegu / 160°C z termoobiegiem) i pieczemy przez około 35-45 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Ciasta mogą odrobinę opaść – ważne, aby nie miały zakalca. Całkowicie wystudzone biszkopty marchewkowe kroimy wzdłuż tak, aby powstały cztery blaty (można odciąć czubki, jeśli powstały). Serki, mascarpone, jogurt i ekstrakt miksujemy na wolnych obrotach dosypując powoli cukier

Poezja smaku
Ciasto Marchewkowe z Orzechami 468

Dziś ciacho pieczone, z jednej blachy- daję Wam trochę odpocząć od przekładańców;) To jeden z tych wypieków, które dają nam poczucie, że odżywiamy się zdrowo jedząc

Domowe ciasta
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem 208

ciekawym ciastem.  Jego głównym składnikiem jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo  zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem(...)masła.  Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu :-)  Ale dość wstępu zapraszam SKŁADNIKI:  *przepis na dużą blaszkę (22x35) CIASTO MARCHEWKOWE -2 pełne szklanki startej marchewki (na małych oczkach) u mnie 5 średnich marchewek -2 szklanki mąki pszennej tortowej -6 jajek -1 szklanka oleju rzepakowego -0,5 szklanki cukru brązowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 281

więcej jest nam potrzebnych składników, aby upiec ciasto o większej średnicy! W książce mamy przepisy na podstawowe ciasta - keks maderski, biszkopt Królowej Wiktorii, keks angielski na bogato, murzynek, ciasto marchewkowe są też przepisy na ciasta bezglutenowe i bezmleczne - ciasto czekoladowo-migdałowe, waniliowy biszkopt czy marchewkowe babeczki. Do każdego przepisu są podane podstawowe informacje - jakie są nam potrzebne przybory, w jaki

Plate of Joy
Piernik marchewkowy 377

Jednym z moich ukochanych ciast jest ciasto marchewkowe, głównie z uwagi na fakt, że dodatek marchwi nadaje ciastu niesłychanej puszystości i wilgotności. Dlatego, gdy zobaczyłam właśnie piernik marchewkowy na blogu pieczarkamysia.blox.pl to wiedziałam, że na pewno będzie mi i wszystkim domownikom smakował. Piernik marchewkowy jest bardzo wilgotny i puszysty a do tego jest bardzo prosty do przygotowania. Na pewno zagości(...)nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu ciasto przestudzić w formie.Polewa: Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku zagotować mleko, zmniejszyć ogień, dodać czekoladę i mieszać do połączenia. Polać wierzch piernika. Smacznego Post Piernik marchewkowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto Marchewkowa Bajka 228

imprezę ostatkową proponuję pyszne ciasto z musem marchewkowym. Ciasto to urzekło mnie od pierwszego kęsa. Jest lekkie i puszyste, z delikatnie wyczuwalnym smakiem marchewkowo- pomarańczowym.  Bardzo lubię takie ciasta i mam nadzieję, że i Wy je polubicie i przygotujecie dla swoich najbliższych na ostatnie dni karnawału.  SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 5 jajek, 2/3 szklanki cukru, 1,5 szklanki mąki(...)Przykrywam biszkoptem makowym. 4. Mus marchewkowy: Sok przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 190

Jego głównym składnikiem jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo mi smakuje i zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem masła(...)Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego i ładnego  wyglądu :-)  Ale dość wstępu sami zobaczcie :-) SKŁADNIKI:  *przepis na dużą blaszkę (22x35) CIASTO MARCHEWKOWE -2 pełne szklanki startej marchewki (na małych oczkach) u mnie 5 średnich marchewek -2 szklanki mąki pszennej tortowej -6 jajek -1 szklanka oleju rzepakowego -0,5 szklanki cukru brązowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 168

prawdę, to moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może i wielu słodyczy nie lubi. Wpadłam na pomysł ulepszenia mojego ciasta marchewkowego i udekorowaniu. Tort zdał egzamin! Możecie też taki przygotować bez żadnej okazji, a na spotkanie z bliskimi jest idealny.   Składniki: 300 g startej marchewki 3 jajka 150 g roztopionego masła(...)serka mascarpone 100 g cukru sok z 1 cytryny skórka z cytryny do dekoracji: orzechy, suszone śliwki i mięta Wszystkie produkty znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasto dobrze ze sobą mieszamy i przerzucamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy średnica 24 cm ( ja użyłam 26 cm dlatego ciasto jest trochę niższe). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez

Niezły Młynek
Tort czekoladowo marchewkowy 188

Pora na niedzielne ciasto! Miałam wielką ochotę na marchewkowe ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy(...)oddzielnej misce wymieszaj mąkę z kakao,solą, cynamonem, orzechami i sodą. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy 270 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 kakao 350 g homogenizowanego serka

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania