ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:789/1075)

NIEMIECKIE PIERNICZKI 191

oraz mają wspaniały cytrynowy aromat. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, ale trzeba pilnować, by za bardzo się nie przypiekły w piekarniku, gdyż wtedy staną się twarde i kruche. W swoim składzie zawierają również miód, dlatego po kilku dniach mogą stwardnieć - najlepiej przechowywać je w zamkniętym opakowaniu z kawałkiem jabłka, dzięki temu zawsze będą miękkie. Pierniczki lukrujemy przed podaniem(...)mąką migdałową, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą oraz startą skórką z cytryny. Następnie do suchych składników dodajemy jeszcze ciepłe, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej

Kuchnia MagdaLeny
NIEMIECKIE PIERNICZKI 191

oraz mają wspaniały cytrynowy aromat. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, ale trzeba pilnować, by za bardzo się nie przypiekły w piekarniku, gdyż wtedy staną się twarde i kruche. W swoim składzie zawierają również miód, dlatego po kilku dniach mogą stwardnieć - najlepiej przechowywać je w zamkniętym opakowaniu z kawałkiem jabłka, dzięki temu zawsze będą miękkie. Pierniczki lukrujemy przed podaniem(...)mąką migdałową, przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą oraz startą skórką z cytryny. Następnie do suchych składników dodajemy jeszcze ciepłe, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z bakłażanem, pomidorem, mozzarellą i salami 202

Dzień dobry :-) Znowu poniedziałek i znowu zmiana pogody na gorszą ;-) No nic, trzeba czekać kolejnej poprawy, oby szybko nadeszła. Na obiadek polecam Wam pyszną tartę z

kruche babeczki
piernikowe serducho 197

Przed świętami wiadomo, dużo sprzątania dużo pieczenia i dużo zakupów. No ale czym byłby by święta bez rozpieszczania naszych bliskich. Wcześniejszą niespodzianką jaką zafundowałam swojemu łasuchowi

ciastkarnia na kruchym spodzie
Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem 245

zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się formować. W tym przypadku foremki się nie przydadzą. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić to od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami schłodzić w lodówce przez minimum pół godziny(...)będzie się wydawało, że są miękkie, bo podczas pieczenia wygląda to jakby robiła się pianka na górze, nie panikować, tak ma być, po całkowitym wystudzeniu ciastka twardnieją, stają się kruche i delikatne. Smacznego!     Artykuł Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Słodkości na przyjęcia dla najmłodszych 238

drugiej misce mieszamy mokre składniki: przestudzoną czekoladę z masłem, kefir oraz jajko. Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek na babeczki. W środek każdej muffinki wciskamy kostkę białej czekolady. Muffinki pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym(...)mieszamy. Całość przelewamy do dowolnie wybranych foremek plastikowych lub silikonowych. Galaretki schładzamy ok. 6-8 godzin. Przed podaniem, galaretki wyjmujemy z foremek i oprószamy cukrem w kryształkach.  KRUCHE CIASTECZKA ZE SMARTIES Kruche ciasteczka z groszkami Smarties nie tylko ożywiają urodzinowy stół naszych małych pociech, ale co najważniejsze przynoszą im niesamowit ą   radość. A żeby

La grande e la piccola cuoca
Soczysty schab duszony 107

Schab duszony to bardzo popularne danie obiadowe, które chyba każdy uwielbia. Jak przygotować soczysty schab duszony? Co zrobić, by nie był twardy czy przesuszony? Podpowiadam! (adsbygoogle

Przepiski.pl
Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem 143

mojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na

moj przepis na
Mango bowl z nasionami chia i owocami granatu 145

 Chyba jak większość z Was bardzo lubię szybkie i pożywne śniadania. Dziś moja propozycja na przepyszny mango bowl z nasionami chia i owocami granatu. Kremowy

kulinarnyJa
Faworki 145

kruche i delikatne faworki, pożerane nie tylko wzrokiem w okolicy tłustego czwartku. Przysmak, który w połączeniu z pierzynką z cukru pudru jest prawdziwym rarytasem.  Przepisów na faworki jest cała masa, jedne nazywane są chrustem inne po prostu faworkami.  Dla jednych to równica w nazwie dla innych również w przepisie. Z podanego przepisu wychodzi dwa duże talerze cienkich, kruchych(...)posypania Przygotowanie: Jajko i żółtka ubijamy mikserem na jasną puszystą masę, dodajemy ocet, sól, cukier, śmietanę.  Ciągle miksując dodajemy masło i mąkę partiami łyżka po łyżce. Gdy ciasto zrobi się gęste, przekładamy na stolnicę i zagniatamy. Formujemy kulę i pozostawiamy na 15-20 minut.  Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje, każdą wałkujemy na cienki, jak najcieńszy

Życie zaczyna się w kuchni
Faworki 143

pomagałam mamie w ich przygotowywaniu. Dziś jednak postanowiłam zrobić niespodziankę rodzicom i przygotowałam dla nich faworki. Muszę przyznać, że mimo iż robione pierwszy raz, to wyszły bardzo smaczne, napowietrzone, kruche i delikatne zarazem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 żółtka 2 łyżki spirytusu ok. 100ml śmietany 30% cukier puder do posypania olej do smażenia(...)Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową. Dodałam spirytus i dwa żółtka. Białka zamroziłam na przyszłość. Przydadzą się do innego wypieku. Wlałam śmietanę. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto wyrabiałam ok. 10 minut ręcznie, następnie wałkiem do ciasta ubijałam to ciasto kolejne 10 minut. Gdy ciasto się mocno rozpłaszczało, zwijałam je i znów ubijałam. Gotowe ciasto włożyłam

Waniliowe Improwizacje
Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem 185

mojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na

moj przepis na
Ciasteczka ze skwarkami i cebulą 170

Mamy już dwie wersje ciastek ze skwarkami i obie są na słodko, czas więc przygotować słone ciasteczka ze skwarkami i cebulą . Są dobrą alternatywą dla chipsów

niecodziennikpary
Paluszki z serka topionego 200

dekoracji różnych sałatek. Paluszki są kruche, mocno serowe, a ich chrupanie naprawdę bardzo wciąga. Koniecznie sami spróbujcie. Ps. Polecam Wam również przepisy na ciasteczka z serka topionego: - kruche - klik - serowo-cebulowe - klik  Paluszki z serka topionego - składniki: (około 13-15 sztuk) 100g mąki pszennej 100g serka topionego 50g masła/margaryny 1 żółtko 1 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona(...)łyżeczki soli (można dodać więcej) Dodatkowo: 1 białko do posmarowania Paluszki z serka topionego - przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce oraz wyrobić na jednolitą masę. Następnie ciasto należy rozwałkować na grubość około 0,7 cm i powycinać z niego paski o długości około 12 cm i szerokości 1-1,5 cm. Paseczki lekko skręcić oraz przełożyć na blachę wyłożoną papierem

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania