ciasto kawowe - 2723 przepisów (strona:105/182)

Shot kawowy z bitą śmietaną 858

likieru o smaku kawybita śmietanacukier trzcinowy Przygotowanie:Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka  najpierw wlać syrop czekoladowy. Następnie wlewać likier kawowy wolnym strumieniem po ściance kieliszka wtedy utworzy się druga warstwa. Na wierzchu szprycą do dekorowania ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami  nałożyć bitą śmietanę. Posypać cukrem trzcinowym.Inspiracje znalazłam

Ala piecze i gotuje
Tiramisu czyli poWeekendowe Łakocie odc.24 250

Lubicie desery? my rzadko je jadamy. Słodkości to u nas głównie ciasta i ciasteczka. ALE dla Rafaello i Tiramisu robimy wyjątek :) w ten weekend przyszła pora na kawową rozkosz dla podniebienia.Tiramisu3 żółtka100 g cukru300 g mascarpone50 ml likieru kawowegoszklanka mocnej kawy250 g biszkoptów typu języczkikakao do posypaniaŻółtka ucieramy z cukrem, dodajemy serek i likier

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czarno-biały tort na urodziny 267

przygotowywać dla dwóch osób... Tak naprawdę upiekłam to ciasto na swoje urodziny; najpierw nie mogłam się zebrać, żeby rozpisać przepis, później... No cóż, zrobiło się za późno . Doszłam więc do wniosku, że z publikacją poczekam na kolejną, odpowiednio doniosłą okazję. No i proszę, ta dam! Piętro dolne, większe, to biszkopt kawowy z musami kawowym i jeżynowym. Górne, mniejsze, to biszkopt(...)letniego kajmaku, delikatnie mieszając łyżką. Wyłożyć mus na ciasto, przykryć ostatnim blatem biszkoptu i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia, najlepiej na całą noc. (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 7 jajek 265 g cukru 45 g mąki ziemniaczanej 160 g mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (proszek) mus kawowy: 350 ml śmietany kremówki (38%) 135 g białej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 333

Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z kakao i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego(...)składników ( patrz FILM ). 9. Połowę gotowego kremu wylać na biszkopt w blaszce, wyrównać. Na wierzchu poukładać biszkopty dobrze nasączone w kawowym ponczu ( patrz FILM ). Pomiędzy biszkoptami proszę zachować około 2cm odstępy. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem i wyrównać. Ciasto Puszek Toffi wstawić do lodówki na całą noc. 10. Dobrze schłodzone ciasto wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze. Czekoladę roztopić

Mała Cukierenka
Sernik z polewą kawową 115

Dziś zapraszam wszystkich na wyjątkowy sernik z polewą kawową . Wyśmienita propozycja dla osób kochających kawę i nie tylko. Sernik jest bardzo aksamitny w smaku, natomiast polewa

Alle Dobre!
Sernik kawowy 107

Delikatny, kremowy i aksamitny w smaku sernik z kawową nutą na chrupiącym ciasteczkowym spodzie to deser, który oczaruje każde podniebienie. Sernik idealny na wyjątkowe okazje, jak

Przepiski.pl
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 118

Tego, że jestem ogromną, ale to ogromną wielbicielką kawy i kawowych deserów nie trzeba chyba już nikomu mówić, bo rozgłaszam to wszędzie od lat, na prawo

Ostra na Słodko
Semifreddo czekoladowo-kawowe 212

Semifreddo czekoladowo-kawowe „Zebra” na spodzie z pokruszonych wafelków. Ten deser lodowy pochodzący z Włoch jest niezwykle puszysty, delikatny i łatwo się go kroi

Oryginalny smak
Powidła bez mieszania 1437

szorować garnków, bo nie znajdziecie na nich śladów przypaleń. Każdego roku przygotowuję przynajmniej kilka słoiczków powideł, które zwykle ekspresowo znikają ze spiżarni. W końcu to idealny dodatek do naleśników, ciast, deserów, ale też wytrawnych potraw takich jak chociażby tradycyjny bigos. Koniecznie zadbaj, aby znalazły się także w twojej piwnicy. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement(...)słonecznych. Zobacz też inne przepisy na przetwory Dżem truskawkowy bez cukru Konfitura truskawkowa Małosolne na sucho Galaretka z płatków róży Nalewka kawowa Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Bób na ostro Jagody w słoiku na zimę Artykuł Powidła bez mieszania pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 334

Ciasto dla miłośników kawy ale nie tylko. Ja kawy nie lubię, ale w cieście czasem mi smakuje. W tym smakowała mi bardzo, zwłaszcza, że całość miała coś z sernika na zimno. Budyń kawowy i masa z serków z czekoladą fajnie razem pasują. Można użyć serków homogenizowanych z kawałkami czekolady, one mają charakterystyczny smak i na pewno w tym zestawieniu też(...)świetnie się sprawdzą.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka po 3/4 szklanki cukru i mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę kawową: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 5 łyżek cukru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej kostka masła na wierzch: paczka herbatników kakaowych 600 g serka homogenizowanego 200 g czekolady deserowej 200 ml kremówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kwadraciki czekoladowe z kokosem 162

tylko do połączenia się składników. Foremkę (ok. 21×33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy bez termoobiegu przez ok. 15 min. w 170 st. C lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na sos czekoladowo kawową: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mocnej kawy 120 ml śmietany kremówki 30 g masła dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
Mini Torciki Improwizowane 183

wyjście po zakupy, a wena na pieczenie nadeszła:) Improwizacje są najlepsze. Ciasto w smaku genialne! Forma ciasta jest ze mną od dawna. Ten smak kawy użyłam po raz pierwszy. Ciasto w smaku nawiązuje do smaku w stylu Tiramisu. Po degustacji ustawiła się kolejka na kolejne zamówienia na urodziny, na Dzień Dziecka, Dzień Ojca:) A moje dziecko następnego dnia przyszło(...)biszkopt wylewamy zagotowane mleko skondensowane, na które układamy warstwę ciastek. Wkładamy do lodówki. Jak masa zastygnie, na ciastka wykładamy krem kawowy, na który układamy wiśnie z konfitury. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozpuszczoną czekoladą robimy kleksy na wierzchu ciasta. Wygląd zależy od naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  SMACZNEGO życzy  BLONDYNKA :) Moja abstrakcja

Blondynka Gotuje
Eklerki z masą kawową 130

dodatkowo za fatygę wynagrodzą to swoim smakiem.  ok 15-16 eklerów Składniki:  ciasto 90 ml wody 90 ml mleka 40 g masła 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka

Niezły Młynek
Eklerki z masą kawową 176

dodatkowo za fatygę wynagrodzą to swoim smakiem.  ok 15-16 eklerów Składniki:  ciasto 90 ml wody 90 ml mleka 40 g masła 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka

Niezły Młynek
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 153

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca piekareczka da radę. Inspiracja na ciasto i krem z blogu mojewypieki.com. Składniki na około 20 dużych eklerków : Ciasto parzone: 1 szklanka zimnej wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej 4 duże(...)mocy palnika, do momentu aż ciasto zacznie odklejać się od dna i boków garnka, 2-3 minuty. Gotowe ciasto będzie błyszczące. Ciasto przełożyć do misy miksera i ostudzić – misę z ciastem umieścić w większej, wypełnionej lodowatą wodą. Do zimnego ciasta, dodawać po jednym jajku, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Dokładnie zmiksować. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego

moj przepis na