ciasto kawowe - 2723 przepisów (strona:106/182)

Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 113

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca piekareczka da radę. Inspiracja na ciasto i krem z blogu mojewypieki.com. Składniki na około 20 dużych eklerków : Ciasto parzone: 1 szklanka zimnej wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej lub orkiszowej 4 duże(...)mocy palnika, do momentu aż ciasto zacznie odklejać się od dna i boków garnka, 2-3 minuty. Gotowe ciasto będzie błyszczące. Ciasto przełożyć do misy miksera i ostudzić – misę z ciastem umieścić w większej, wypełnionej lodowatą wodą. Do zimnego ciasta, dodawać po jednym jajku, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Dokładnie zmiksować. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 143

dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise miksera umieścić wodę i kawę wymieszać, cały czas

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 248

dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise miksera umieścić wodę i kawę wymieszać, cały czas

moj przepis na
Serowy torcik malinowo-kawowy 192

upalny wówczas dzień. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 3 jajka 80 g cukru 100 g mąki 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Poncz:  125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki(...)koniec dodać olej. Następnie do masy jajecznej powoli wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawą i kakao. Całość miksować na wolnych obrotach, do chwili połączenia się składników. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Upieczony biszkopt odstawić do lekkiego wystygnięcia i zdjąć papier

My simple kitchen
Babeczki kawowo – chałwowe 124

przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! [:Listonic] Składniki na około

moj przepis na
Babeczki kawowo – chałwowe 116

przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! [:Listonic] Składniki na około

moj przepis na
Babeczki kawowo – chałwowe 153

przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! [:Listonic] Składniki na około

moj przepis na
Babeczki kawowo – chałwowe 211

przepis na babeczki pochodzi ze strony Moje wypieki , ja go troszkę zmodyfikowałam. Zamiast kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

moj przepis na
Ciasto "Latte macchiato" bez pieczenia i "Sekretna zima Jaśminy" 216

Dzisiejsze ciasto polecam nie tylko miłośnikom kawy. Jest łatwe wykonaniu, aromatyczne i baaardzo smaczne. 😋 Składniki (na blachę 23 x 28 cm): Spód Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)Jedną część wyłożyć na herbatnikowy spód. Włożyć do lodówki na przynajmniej kwadrans. Do drugiej wlać przestudzoną kawę. Zmiksować. Wyłożyć masę kawową na białą warstwę. Schłodzić w lodówce.  Zimną śmietanę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch ciastaCiasto chłodzić najlepiej całą noc w lodówce. Podawać posypane cynamonem, tak jak latte macchiato.   "Sekretna zima Jaśminy" Adrianny

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik tiramisu z malinami 118

dość, że bardzo prosty, to pięknie wyglądający i oczywiście pyszny. Coś zdecydowanie dla wielbicieli kawowych smaków. Ni jest to co prawda klasyczne tiramisu, bo nie zawiera żółtek, ale jest i mascarpone , biszkopty i kawa i kakao, więc za takie podrobione tiramisu jak najbardziej to ciasto może uchodzić :) Nie jest ono też całkiem fit, co prawda nie zawiera cukru, ale jednak

Healthy food explorer
DALGONA COFFEE 159

Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej

RAROSSA
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 197

budynie waniliowe z cukrem Winiary 2 łyżki masła 1 żółtko 50 ml likieru kawowego do posyp ania : cukier trzcinowy 1 jajko 2 łyżki słodkiej śmietanki   Wykonanie :     Do miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kawowy z wiśniową nutą 191

Moim zdaniem ten sernik jest przepyszny, szczególnie dla wielbicieli kawy! Bardzo kremowy smak kawy czekoladowej ze śmietanką, którego dopełnia polewa z gorzkiej czekolady i wiśnie zanurzone

Kolorowy Przepisownik
Biszkopty kawowe w piance waniliowej 240

Ten deser chudził za mną od dawna, kusił, kusił, nie dawał spokoju, w końcu dałam za wygrana i zrobiłam go. I co? Wyszedł pysznie słodki, dla

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tiramisu 1265

mój żarłok nie przepada za kawą, ale co tam, to ciasto ma być dla mnie ;) Ostatecznie zrobiłam je z podwójnej porcji (wyszły dwie duże keksówki)… i sama prawie nic nie zjadłam, tak szybko się rozeszło! I smakowało WSZYSTKIM! Nawet mojemu anty-kawoszowi, dla którego to ‘tyraj-misiu’ okazało się kawowym objawieniem ;) Aha, i mam zamówienia na to tiramisu na następne(...)mocnej kawy (może być więcej lub mniej, w zależności od tego, jak bardzo kawowe ma być nasze tiramisu)* 2 łyżki rumu (opcjonalnie) Biszkopt bez mąki (przepis TUTAJ ) Gorzka czekolada min. 70% (około 1-2 kostki) *można użyć kawy smakowej   Przygotowanie: Najpierw trzeba przygotować nasze ciasto – Oopsie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, bo musi mieć czas, żeby ostygnąć. Dzień wcześniej

Jak gotować i nie zwariować