gołąbki - 2500 przepisów (strona:106/167)

Gołąbki z liści szpinaku 130

klasycznie udusić. Tym bardziej, że bardzo lubię szpinak na surowo. Postanowiłem zrobić moją wariację na temat dania, które przywędrowało do nas z basenu Morza Śródziemnego o enigmatycznej nazwie "gołąbki", która staje się jasna dopiero wtedy kiedy prześledzimy ich historię. W wyniku tego dowiadujemy się, że to do czego jest przyzwyczajona biedota, czyli większość z nas, jest modyfikacją tego

Kryzysowa Książka Kucharska
ZDROWE PRZEKĄSKI NA MUNDIAL!!! 398

już nie zostaje jak namoczyć papier ryżowy na talerzu z ciepłą wodą, przełożyć go na deskę do krojenia, ułożyć na środku warzywa i zawijać jak sajgonki lub gołąbki. Szybko, zdrowo, kolorowo Jeśli jesteśmy już przy papierze ryżowym, to kolejną ciekawą, mundialową przekąską mogą być sajgonki i to takie, których nie musisz stać i smażyć przed meczem, a wyciągasz

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Klopsiki wieprzowe z kaszą jaglaną w sosie warzywnym 171

zgęstnieje *** *** Po tym czasie, w razie potrzeby, doprawiamy jeszcze potrawę do smaku i opcjonalnie możemy dodać śmietankę. Całość posypujemy suszoną bazylią *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: LENIWE GOŁĄBKI PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
SAJGONKI Z PIEKARNIKA 224

talerzu) aby zmiękł. Następnie przykładamy już miękki papier ryżowy na deskę do krojenia, na jego środek nakładamy łyżką farsz i zawijamy w ten sam sposób co nasze polskie gołąbki Zawinięte już sajgonki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok 20-30min, aż nabiorą złotego koloru Moje

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
ZUPA GOŁĄBKOWA Z MALUTKIMI KULKAMI MIĘSNYMI 127

przepyszna, bardzo prosta i idealna na obiad dla całej rodziny. Jadłam taką zupę na uroczystości rodzinnej i koniecznie musiałam ją odtworzyć. to połączenie coś jakby kapuśniaczku młodego z gołąbkami. No to jest tak pyszne, tak lekkie i zarazem ma w sobie tyle smaku, że bez dokładki się nie obejdzie! PRZEPIS - 1 duża główka kapusty pekińskiej lub młodej białej

SMYKWKUCHNI
sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 147

sól i pieprz. Pozostało rolowanie :D Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam dwie łyżeczki farszu na jeden arkusz i zawijałam jak nasze polskie gołąbki :D Zanim przystąpiłam do smażenia, musiałam odczekać moment aż sajgonki troszkę obeschną z wody. Istnieje ryzyko, że im bardziej mokre tym bardziej będą pękać podczas smażenia. Smażyłam sajgonki

Pieprzyć z Fantazją
sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 277

sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie. Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam dwie łyżeczki farszu na jeden arkusz i zawijałam jak nasze polskie gołąbki. Zanim przystąpiłam do smażenia, musiałam odczekać moment aż sajgonki troszkę obeschną z wody. Istnieje ryzyko, że im bardziej mokre tym bardziej będą pękać podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim

Pieprzyć z Fantazją
Bigos warzywny 511

diecie mogą ją jeść z czystym sumieniem, ale będzie również smakować osobom, które nie są na diecie i nie liczą kalorii. Z kapusty pekińskiej ostatnio przygotowałam pyszne gołąbki z pieczarkami i ryżem, które bardzo polecam, szczególnie osobą na diecie dr Ewy Dąbrowskiej. Składniki 1 kapusta pekińska 1 papryka 1 marchewka 150 g pieczarek 1 duża cebula 4 pomidory

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KLASYCZNA SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 138

soczysta, lekko słodka ... zawsze robię ją z pierwszej młodej kapusty. Chociaż jak ta pierwsza kapusta pojawia się w sklepach, zawsze mam trudny wybór 😊 co z niej wyczarować. Czy gołąbki, czy zasmażaną z koperkiem, a może zupę? No i robię ... wszystko po kolei, bo młoda kapusta jest u mnie królową w kuchni do późnego lata ❤ Składniki: 1 główka młodej

Walijskie Pichcenie
Gołąbki z młodej kapusty 170

pieczarek 2 cebule 2 szklanki ryżu jarzynka, pieprz słodka papryka 1 główka młodej kapusty Przygotowanie: Tuszkę z królika pokroić, zalać wodą, posolić i … Czytaj dalej Gołąbki z młodej kapusty

czarrna od kuchni
golonki z kapustą z grzybami z szybkowara... 133

ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, woda 2 szklanki w garnku szybkowara na smalcu zrumienić golonki natarte przyprawą do wieprzowiny, pod koniec dodać ząbki czosnku na gołąbki wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, namoczone w wodzie pokrojone drobno suszone grzyby razem z tą wodą, kminek ziarna, paprykę chili, liście laurowe, cukier, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 104

początek festiwalowego menu i w celu rozbudzenia zmysłów szef kuchni — Paweł Cieślak proponuje lekki i esencjonalny wywar —  consomme   z kapusty, przypominający mi w smaku skondensowane gołąbki. Niesamowicie głęboki smak świetnie komponuje się z pierożkami, przypominającymi uszka, pysznie nadzianymi wędzonym dorszem. Do tego mamy element chrupiący w postaci suszonej kiszonej kapusty. To bardzo ciekawe danie

Food Square
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 201

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki jajeczno-jaglane 226

wiem dlaczego właśnie w piątki moje dzieci pytane co by zjadły na obiad wymyślają dania typowo mięsne. Pomysłów dziewczyny mają sporo od spaghetti bolońskiego po lasagne, gołąbki i wszelkiej maści klopsiki. Na takie klopsikowe zachcianki moja odpowiedź jest jedna. Chcą klopsiki to niech je mają, ale bez mięsa za to z dużą ilością jajek. Moja młodsza córka swego

Przysmaki Karolki