gołąbki - 2500 przepisów (strona:99/167)

Klopsiki w sosie grzybowym 102

nawet z makaronem - jest tyle możliwości, że chyba nigdy się nie znudzą;)  Polecam również inne przepisy na dania z mięsa mielonego: Szwedzkie klopsiki kottbullar  Leniwe gołąbki (bez zawijania)  Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym  Składniki (na 5-6 porcji): 500g mięsa wieprzowego

Obiad gotowy
Roladki z czerwonej kapusty pekińskiej nadziewane grzybami i kurczakiem 137

ognia i lekko ostudzić. Następnie wymieszać farsz z jajkiem i ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem Na każdy liść nałożyć porcję farszu i delikatnie zawijać ciasneroladki jak na gołąbki (tylko dużo mniejsze). Roladki ciasno ułożyć w brytfance, zalać je bulionem . Piec pod przykryciem w 180 st C przez 35/40 minut. Podawać gorące z ziemniakami lub kaszą. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sos pieczarkowy 96

szybki do przygotowania. Pasuje do bardzo wielu dań i będzie ich idealnym dopełnieniem. Można podawać go np. z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, ziemniakami, plackami ziemniaczanymi, mięsem lub gołąbkami. Jest jednym z najpopularniejszych sosów, jakie dodajemy do naszych potraw. Pamiętajcie, aby osiągnąć bogaty smak i cudowny aromat pieczarek musimy dodać ich dużą ilość. Pieczarki podczas obróbki termicznej tracą znacznie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Powalentynkowa zapiekanka i kuchnia społeczna 124

bigos - boczniak a'la schabowe - ramen - fuczki z sosem tatarskim - lobio - hummus z kimchi - ajerkoniak bez jajek - panna cotta - tort  - ciasto oreo - brownie - sos orzechowy - sałatkę gyros - gołąbki z kaszą Piekąc dwie pieczenie na jednym ogniu. Doradztwo co zrobić z po walentynkowymi resztkami jedzenia i przygotowanie jedzenia na kuchnie społeczną, postanowiłem przygotować zapiekankę makaronową z ziemniaczanym "serem

Kryzysowa Książka Kucharska
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 106

najbezpieczniej. CO MOŻNA MROZIĆ Z ŻYWNOŚCI – 8 produktów spożywczych, które często goszczą w mojej zamrażarce Oprócz spraw zupełnie oczywistych, jak dodatkowy sznycel, pierogi od teściowej, czy gołąbki od mamy, podzielę się z Wami moją wiedzą tajemną – informacją na temat kilku produktów spożywczych, mniej oczywistych w aspekcie mrożenia i trikami, jak mrozić je najwygodniej. CO MOŻNA MROZIĆ

W Kawiarence
Kiszone liście winorośli 59

Kiszone liście winorośli to przysmak przede wszystkim w kuchni bałkańskiej i śródziemnomorskiej. Zawija się w nie rozmaite farsze mięsne, warzywne z ryżem czy też z kaszą. Takie nasze gołąbki, tylko w wersji mini. Lekko kwaskowaty smak kiszonych liści jest dość charakterystyczny. W połączeniu w farszem, otrzymamy wyjątkowe danie. Warto spróbować! Składniki liście winorośli, bez łodyżek najlepiej młode

Tajemnice Smaku
Sałatka z kapusty z marchewką, sezamem, imbirem, sosem sojowym… 70

Kapusta odgrywa w kuchni polskiej dość istotną rolę. Jest składnikiem wielu tradycyjnych przepisów, takich jak: kapusta zasmażana, gotowana, gołąbki, bigos. Kapustę również kisimy lub spożywamy na surowo. Surówki ze świeżej kapusty są orzeźwiające, chrupiące, smaczne i zdrowe. Najczęściej przygotowujemy surówkę z kapusty, marchwi, cebuli, jabłka i oleju. Możemy jednak wprowadzić do naszej kuchni nowe smaki i przygotować surówkę

Tajemnice Smaku
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 117

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu nadzieniem z kaszy gryczanej często wypełnia się ciasto drożdżowe, gołąbki, ale także pierogi.   Farsz do pierogów zaś zwykle robi się z kaszy wymieszanej z białym serem i podsmażoną cebulką. Jednak ponieważ kasza gryczana doskonale smakuje z suszonymi grzybami, również i takie pierogi oferuje kuchnia regionalna. Zapraszam

Trzeci talerz
Wyposażenie nowej kuchni – lista niezbędnych sprzętów 70

garnków o zróżnicowanej wielkości. Wśród mniejszych świetnie sprawdza się rondelek z dłuższą rączką. Warto mieć też jeden duży garnek, w którym możemy ugotować rosół czy gołąbki . Podobnie jak przy talerzach, dobierz je do swoich potrzeb i ilości domowników, wtedy łatwiej będzie Ci zdecydować się na gotowy zestaw lub kilka pojedynczych sztuk o odpowiednich wymiarach. Ten, który ja wybrałam

nietylkopasta.pl
Puree z kalafiora 79

usmażyć, a wtedy są one naprawdę pyszne. 1. Liście kalafiora umyj i wytnij gruby nerw biegnący w środku liścia (podobnie jak wykraja się w kapuście, kiedy robi się gołąbki). 2. Na patelni rozgrzej troszkę oleju, rozłóż liście kalafiora, przypraw w dowodny sposób (np. sól, pieprz, chili) i obsmaż z obu stron. 3. Podawaj jako dodatek do obiadu

Z notatnika dietetyka
Sajgonki z kurczakiem 94

musisz zrobić osobno, żeby się nie posklejały. 10. Arkusz papieru przełóż na blat, nałóż na środek trochę sałat, porcję makaronu, kurczaka, ogórka i papryki. 11. Zawiń sajgonki jak gołąbki - najpierw boki, żeby nic nie wypadło, a potem w roladkę. Sajgonki to danie, które ewidentnie wymaga wprawy i pewnej dozy cierpliwości. Pierwszym wykonanym przeze mnie sajgonkom daleko było

Z notatnika dietetyka
Sajgonki pieczone 68

posklejały. 7. Arkusz papieru przełóż na blat, nałóż na środek trochę kapusty, porcję mięsa, 3-4 paseczki papryki i trochę kolendry oraz bazylii. 8. Zawiń sajgonki jak gołąbki - najpierw boki, żeby nic nie wypadło, a potem w roladkę. 9. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Jeśli masz termoobieg, warto go włączyć, nie będziesz musiała

Z notatnika dietetyka
Kuchnia libańska – najlepsze przepisy 86

słoika, dodać czosnek, zalać solanką i zakręcić słoiki. Jeśli nie będziemy ich jeść szybko, warto słoik zapasteryzować. Liście są gotowe po miesiącu Z gotowych liści możemy zrobić gołąbki z ryżem lub dowolnym innym farszem. Tabule – surówka z natki pietruszki Składniki: 4 grube pęczki drobno posiekanej natki pietruszki 4 drobno posiekane całe cebulki dymki pęczek posiekanej świeżej kolendry

Ugotowane pozamiatane
Top 10 najpopularniejszych przepisów 2019 roku 105

znalazły się na blogu w ciągu 2019 roku i powstały z myślą jak wykorzystać resztki obiadowe, zaoszczędzić, zadbać o zdrowie czy gotować ekologicznie i sezonowo. Tarta z resztek Gołąbki Placki z chia i grahamką Zupa buraczkowa sezonowa Danie jednogarnkowe z kurczaka i warzyw Jesienne surówki czyli sezonowo i zdrowo Pieczywo z domowego wypieku Szybkie danie z łososiem Klopsiki

codojedzenia
Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 78

sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie. Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam dwie łyżeczki farszu na jeden arkusz i zawijałam jak nasze polskie gołąbki. Zanim przystąpiłam do smażenia, musiałam odczekać moment aż sajgonki troszkę obeschną z wody. Istnieje ryzyko, że im bardziej mokre tym bardziej będą pękać podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania