gołąbki - 2664 przepisów (strona:114/178)

Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 124

początek festiwalowego menu i w celu rozbudzenia zmysłów szef kuchni — Paweł Cieślak proponuje lekki i esencjonalny wywar —  consomme   z kapusty, przypominający mi w smaku skondensowane gołąbki. Niesamowicie głęboki smak świetnie komponuje się z pierożkami, przypominającymi uszka, pysznie nadzianymi wędzonym dorszem. Do tego mamy element chrupiący w postaci suszonej kiszonej kapusty. To bardzo ciekawe danie

Food Square
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 225

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki jajeczno-jaglane 244

wiem dlaczego właśnie w piątki moje dzieci pytane co by zjadły na obiad wymyślają dania typowo mięsne. Pomysłów dziewczyny mają sporo od spaghetti bolońskiego po lasagne, gołąbki i wszelkiej maści klopsiki. Na takie klopsikowe zachcianki moja odpowiedź jest jedna. Chcą klopsiki to niech je mają, ale bez mięsa za to z dużą ilością jajek. Moja młodsza córka swego

Przysmaki Karolki
Gołąbki ziemniaczane w kiszonej kapuście 134

Jeśli masa jest zbyt płynna dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, jeśli zbyt zbita, to wodę z ziemniaków. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gołąbki zalewamy bulionem i pieczemy 60 min w 200°C . Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
z młodej kapusty gołąbki... 167

piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec do końca czasu - gołąbki w naszym domu są ulubionym daniem w każdej wersji smakowej, również pieczone, gotowane i smakują nam też na zimno.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki ziemniaczane z gryką 145

sparzyć, oddzielić liście i oczyścić z nerwów. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku, dodać usmażoną cebulę, jajko, kaszę i przyprawy do smaku. Na liściach kapusty układać farsz, zwijać gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Każdą warstwę skropić tłuszczem, posypać przyprawą do zup. Po czym przykryć i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Gołąbki bez zawijania 182

Dzień Dobry :-) Jak nie macie pomysłu na obiad, a lubicie gołąbki, to polecam te bez zawijania. Są pyszne, nie musimy ich zawijać w liście kapusty, bo kapusta jest w nich. W dodatku są w pysznym sosie pomidorowym. Nam smakowały bardzo, jedliśmy dwa dni :-). Miłego czwartku Wam życzę :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z szynki

kruche babeczki
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 286

surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania.   Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest tak prosty, łatwy i przyjemny w obsłudze to tak samo będzie z brokułem – nic bardziej

Karo in the Kitchen
Dania jednogarnkowe – najlepsze pomysły na szybkie i pyszne obiady! 1516

napis „PRZEPIS TUTAJ” lub w zdjęcie potrawy. Zapraszam     *** Boloński garnek PRZEPIS TUTAJ *** *** Serowy garnek z klopsikami i makaronem PRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane gołąbki PRZEPIS TUTAJ *** *** Mięsno-ryżowe klopsiki w warzywnym sosie PRZEPIS TUTAJ *** *** Chili z indykiem PRZEPIS TUTAJ *** *** Serowy garnek PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejski kociołek PRZEPIS TUTAJ *** *** Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym

Blog z Apetytem
Co jeść na diecie 146

ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I ŁOSOSIEM SAŁATKA GRECKA Z QUINOA SAŁATKA TABBOULEH SAŁATKA NICEJSKA CARPACCIO Z BURAKA CARPACCIO Z CUKINII OMLET Z BIAŁEK Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ GOŁĄBKI Z WŁOSKIEJ KAPUSTY PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM Z KASZĄ KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ BOEUF BOURGIGNON DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM PIECZONY KALAFIOR KREM

nietylkopasta.pl
Niedziela: Pstrąg na ziemniaczanych talarkach – czyli jak upiec pstrąga 182

ekologicznej hodowli, a jednak ani z piekarnika, ani z grila, ani z patelni nie wychodziły tak oczekiwaliśmy. Były dobre, ale bez szału. Zobacz też przepis na gołąbki z dorszem. Podczas ostatnich ferii świątecznych ponownie zmierzyliśmy się z tematem pieczonej ryby. Po długich poszukiwaniach postanowiliśmy upiec pstrąga według przepisu Marthy Stewart (z domu Kostyra ;-)), amerykańskiej kulinarnej celebrytki. Jest bardzo

Niedzielny kucharz
Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka 157

Kasza to symbol wpływu kuchni kresowej na kuchnię podkarpacką, choć cieszyła się ona już wcześniej uznaniem zarówno w kuchni polskiej, jak i żydowskiej. Na Podkarpaciu z kaszą robimy gołąbki, pierogi i wytrawne drożdżówki. Kaszę dodajemy do mięs i kapusty. Z kaszy robimy również kotlety. Na blogu jest już przepis na hreczanyki, kresowe kotlety z kaszy gryczanej i mięsa

Trzeci talerz
Zupa gołąbkowa 257

zupę i na talerzu prezentował się hm... mało wyjściowo ;), to mimo wszystko stała się moim faworytem, który postanowiłam zrobić ponownie, spisać potrzebne składniki i opublikować.  Jeśli więc gołąbki lubicie, to i zupa będzie dla Was smacznym odkryciem.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z piersi kurczaka w sosie piernikowym 180

całości. Natrzeć olejem i doprawić solą pieprzem i tymiankiem. Na każdej roladce ułożyć suszone morele, śliwki i daktyle, na nich położyć po cienkim plasterku słoniny. Zwinąć jak gołąbki i przekłuć w kilku miejscach wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Sos piernikowy: Na patelnię wrzucić masło, dodać olej i pokrojoną w kostkę cebulę

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania