DALGONA COFFEE

DALGONA COFFEE

DALGONA COFFEE

Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej krem kawowy łączy się z mlekiem. Dla dzieci użyć np. kawy Inki Nazwa pochodzi od Dalgona koreańskiego słodkiego cukru, który jest podobny w smaku i wyglądzie do powstałej pianki Link do filmiku SKŁADNIKI 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 2 łyżki gorącej wody 3/4 szklanki mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę oraz cukier zalec łyżką gorącej wody, dok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.