Powidła bez mieszania

Powidła bez mieszania

Powidła bez mieszania

Przepis na : deser

Pośród różnych przetworów ze śliwek, powidła bez mieszania są moim absolutnym faworytem. Mało z nimi roboty i tak na dobrą sprawę poza przygotowaniem owoców nie wymagają już żadnej uwagi. Co bardzo ważne, po ich zrobieniu nie trzeba szorować garnków, bo nie znajdziecie na nich śladów przypaleń. Każdego roku przygotowuję przynajmniej kilka słoiczków powideł, które zwykle ekspresowo znikają ze spiżarni. W końcu to idealny dodatek do naleśników, ciast, deserów, ale też wytrawnych potraw takich jak chociażby trady... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu okolicepalnika.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.