Teraz sezon truskawkowy więc na weekend u mnie było ciasto z truskawkami. Smakowało obłędnie i nawet ładnie się prezentowało. Warstwy znacząco się wyróżniały. A i samo przygotowanie nie jest skomplikowane. Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy(...)porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka
Ala piecze i gotujeWitam kochani dziś przychodzę do Was z bardzo łatwym i pysznym ciastem. Jest to ciasto kruche kakaowe z budyniową pianką i borówkami :) Robi się je łatwo, szybko i przyjemnie. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -2,5 szklanki mąki pszennej tortowej -150g masła -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki cukru pudru -5 żółtek (białka odkładamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumasy dodać żółtka oraz mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Masło wymieszać z cukrem i z jajkami. Dodać ser i jogurt. Wymieszaną masę przelać na kakaowy spód. Ciasto pieczemy do tzw suchego patyczka - u mnie około godziny w 180 stopniach. Wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi albo płatkami migdałów
Magiczne Życie MartyDzisiaj zapraszam na pyszne orzechowo-czekoladowe ciasto Rocher . Bez pieczenia , na herbatnikach kakaowych, z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów laskowych. Bardzo syte, wystarczy kawałek(...)żeby zaspokoić ochotę na słodkie. Zdjęć tym razem skąpo, gdyż ciasto zeszło nadspodziewanie szybko. Porcja na mniejsza blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Za przepis dziękuję aguzji . Ciasto Rocher herbatniki kakaowe 1 puszka masy kajmakowej (460 g ) 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% 100 g orzechów laskowych 1 wafelek orzechowy (50 g) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki
Pieguskowa KuchniaDzisiaj zapraszam na pyszne orzechowo-czekoladowe ciasto Rocher . Bez pieczenia , na herbatnikach kakaowych, z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów laskowych. Bardzo syte, wystarczy kawałek(...)żeby zaspokoić ochotę na słodkie. Zdjęć tym razem skąpo, gdyż ciasto zeszło nadspodziewanie szybko. Porcja na mniejsza blaszkę o wymiarach 24×24 cm. Za przepis dziękuję aguzji . Ciasto Rocher herbatniki kakaowe 1 puszka masy kajmakowej (460 g ) 500 g mascarpone 250 ml śmietany 30% 100 g orzechów laskowych 1 wafelek orzechowy (50 g) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki
Pieguskowa KuchniaPrzepyszny sernik , a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową. Całość wieńczy szybka polewa czekoladowa (sporządzona z pozostawionej masy kakaowej). Przygotowanie ciasta nie jest trudne, a efekt końcowy jest wyśmienity. Izaura to doskonały sernik na wyjątkowe okazje: święta, czy imieniny. Znakomicie smakuje również w niedzielne popołudnie przy kawie. Gorąco polecam! Do jego przygotowania dobrze jest(...)jajka, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy cienką warstwę ciasta na blachę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Ser przekładamy do miski, wbijamy żółtka, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę, następnie do masy dodajemy pianę ubitą z białek, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kakaowy spód, następnie na nią powoli i ostrożnie wykładamy pozostałą masę kakaową
Krokusowy Domtarta - bo dostałam nową, prostokątną formę i koniecznie musiałam ją w końcu wypróbować. Z lekkim, serowym nadzieniem, bo kiedyś jadłam sernik ze śliwkami i smakował bosko. Na kruchym cieście, koniecznie kakaowym, bo będzie pięknie wyglądać. I te śliwki... Co zrobić, żeby podkreślić ich smak...? Postanowiłam je upiec, ale nie na cieście, tylko osobno. Dzięki temu wyraźne widoczne są wszystkie warstwy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeopakowania galaretki żółtej, Polewa: 2 łyżki margaryny, 3 łyżki wody, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 45 minut(...)drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Polewa: Margarynę, wodę, cukier oraz kakao przekładam do garnuszka i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Gęstą polewę rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką i wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiSerowy Makowiec z Brzoskwiniami – Pyszny sernik z makiem i brzoskwiniami na kakaowym, kruchym cieście. Wilgotny, waniliowy, ładnie pachnie i apetycznie wygląda. Brzoskwinie dobrze smakują z makiem i przypieczonym, chrupiącym ciastem. Jest prosty w przygotowaniu, uda się nawet na bardzo mokrym serze z wiaderka. Do przepisu użyłam kupnego, suchego zmielonego maku. Bardzo polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony przyślij przepis ). Proszę pamiętać
Mała Cukierenkadużymi oczkami jedną część schłodzonego ciasta, 8. Następnie wylewamy masę śmietanową. 9. Drewnianą łyżką wyrównujemy masę , ( możemy też delikatnie potrząsnąć blaszką ) 10 .Na wierzch trzemy drugą schłodzoną kakaową część ciasta. 11.Pieczemy w temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem
Pysznosci Babci BasiKolejny przepis na moje ukochane ciasta warstwowe. Dzisiaj wersja czekoladowa. Tym razem masę zrobiłam z 1 porcji, ale jeżeli chcecie mieć jej więcej, to spokojnie można
Przepisy AleksandryLubicie ciasta z makiem ? a ciasta kakaowe? a może tak dołączyć biszkopty , powidła śliwkowe i powstanie nam "Ciasto wyśmienite" ?. 3 ciasta w 1. Wbrew pozorom przygotowanie ciasta zajmuje mało czasu. Wystarczy tylko zrobić ciasto białe , podzielić je na 3 części, do każdej dodać kakao albo mak, upiec i ciasto będzie gotowe :) Wymiary foremki : 28 x 24 cm Czas pieczenia
Słodkości i nie tylkołyżce cukru pudru. Przygotowane jasne ciasto smarujemy dżemem. Na dżem wykładamy połowę piany i posypujemy ją orzechami i migdałami. Na tę warstwę ścieramy na tarce o dużych oczkach kakaową część ciasta. Na nią wykładamy pozostałą pianę i na wierzch ścieramy jasne ciasto. Ciasto pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po wystygnięciu ciasto można oprószyć cukrem
Trzeci talerzWpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto bananowiec to ciasto na kakaowym spodzie z kremem kawowym z dużą ilością bananów oraz bitą śmietaną posypaną tartą czekoladą. Z tego przepisu wychodzi duża blacha podzielnego i pysznego ciasta dla całej rodziny, idealna na wszelkiego rodzaju okazje. Ciasto bananowiec Drukuj przepis Składniki Spód kawowy: -50 g masła
Marta GotujeWymieszałam. Białe ciasto wylałam do blaszki 21x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyłam na nie pokrojone w kostkę jabłka. Delikatnie przycisnęłam je dłonią. Na jabłka wylałam kakaową część ciasta. Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiłam do całkowitego ostudzenia. Ugotowałam budyń wedle przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ostudziłam. Masło rozwierciłam
Pieprzyć z Fantazją