Uff, koniec przeprowadzki:) Teraz tylko pozostaje jeszcze dopracować szczegóły i na dobre umościć się w nowym miejscu. Już widzę, że będzie mi tu bardzo wygodnie i
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj mija 3 lata od momentu, kiedy zamieściłam pierwszy wpis na tym blogu, czyli rozpoczęłam moją przygodę z kulinarnym blogowaniem:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyCiasto z jabłkami chodziło za mną prawie od świąt, jak tylko zjadłam świątecznego makowca. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam robić szarlotkę, ale zmieniłam zamiar na tartę. Przepis wymyśliłam na poczekaniu, a właściwie to nie czekałam, tylko kombinowałam i robiłam;) Aż taka improwizacja to jednak
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam dwie wersje szarlotki owsiano-orzechowej, a dzisiaj podobna, ale jednak inna, dlatego zdecydowałam się na osobny wpis. Ta jest na mące pszennej razowej, a nie
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo dawno nie było u mnie nic słodkiego. Po marcowym wysypie słodkich przepisów nastała posucha;)Za to teraz będzie w końcu prawdziwe brownie, bo do tej
Zdrowa Kuchnia SowyDostałam "zamówienie" od męża na ciasto owocowe. Pomyślałam, że owsiano-orzechowe robiłam już kilka razy, więc zrobię tym razem inne. Wpadło mi w oko
Zdrowa Kuchnia SowyKilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się
Zdrowa Kuchnia SowyCiasto upieczone z okazji Walentynek (każda jest dobra, żeby coś słodkiego zjeść;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKolejne ciasto z gatunku zdrowych wypieków, tym razem bezglutenowe, bo na mące jaglanej. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo rzadko zdarza mi się tak, abym zaraz po napotkaniu przepisu, który mi się spodoba, przystąpiła do jego realizacji. Teraz tak mi się zdarzyło, gdy zobaczyłam
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepyszny torcik zainspirowany słynnym ciastem z cukierni Sowy z dodatkiem daktyli, orzechów i kajmaku; dla niektórych lepszy od pierwowzoru. Mimo, że dosyć czasochłonny (najlepiej rozłożyć przygotowania na 2 dni) i "ciężki w obsłudze" (krojenie), późniejsze doznania smakowe zrekompensują trudności techniczne. Ciasto grzechu warte! Przepis pochodzi z bloga: margarytka.blogspot.com
Milion SmakówPiekłam kiedyś, dawno już temu, ciasto z cukinią. Jak się okazało wymyśliła je Pinkcake, która poleciała mi również zrobienie ciasta szpinakowego. Oczywiście miałam zrobić, ale do
Zdrowa Kuchnia SowyDawno ciasta nie piekłam. Pamiętam taki czas sprzed kilku lat, kiedy to niespodziewanie dla siebie samej odkryłam, że pieczenie to fajna rzecz i że mi wychodzi
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną do tej pory jadłam ugotowaną, z dodatkiem owoców i bakalii. Najczęściej na śniadanie albo deser. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy