ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:975/1410)

Keto mus czekoladowy (Paleo, LowCarb) 155

Keto mus czekoladowy Wakacyjne zmagania z dietą ketogeniczną Jak już wiecie jestem aktualnie na urlopie. Nie oznacza to jednak, że robię sobie urlop od przygotowywania jedzenia… Przeważająca część moich posiłków to posiłki przygotowywane we własnym zakresie. Dotyczy to zwłaszcza keto słodyczy , gdyż tych – jak się domyślacie – nie jestem w stanie znaleźć w lokalnych kawiarniach. Wiadomo, że będąc na wakacjach(...)pokuszę się o robienie skomplikowanych keto ciast czy wyszukanych keto deserów. Jednak od czasu do czasu człowiek ma potrzebę wrzucenia czegoś słodkiego na ząb… Szczególnie, gdy podczas spacerów naogląda się ludzi konsumujących pięknie wyglądające i pachnące lody oraz desery lodowe. Lody – słodka pokusa Przy tych temperaturach lody to nie tylko dobry sposób na osłodzenie sobie życia, ale także na schłodzenie

Modern Cave Girl
Kakaowe muffinki z frużeliną wiśniową 68

łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 mały słoiczek gęstej frużeliny wiśniowej (w sezonie można też dodać świeże wiśnie bez pestek) Dodatkowo: Dowolna polewa np. czekoladowa ja użyłam słony karmel Dr.Oetker   Sposób przygotowania:   Całe jajka wbić do misy miksera, ubijać z cukrami na gęstą jasną i puszystą pianę. Masło rozpuścić do płynnej konsystencji(...)miseczce z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Do ubitych jajek przesiać mąkę przez sito wlać masło i delikatnie wymieszać. Papierowe papilotki umieścić w blaszce do muffinek, napełnić je ciastem do ¾ objętości, do każdej muffinki wyłożyć po płaskiej łyżeczce frużeliny.   Blaszkę z ciastem w łożyć do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec przez 20 minut na grzaniu góra-dół

Wanilia i Kardamon
Babka pomarańczowo-czekoladowa 190

mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka skórka starta z jednej pomarańczy kilka łyżek soku z pomarańczy 70 g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) polewa czekoladowa kandyzowana skórka pomarańczowa Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Dodajemy posiekaną(...)skórkę startą z pomarańczy kilka łyżek soku i 1 łyżkę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Całość dokładnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Przelewamy do niej gotowe ciasto. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową

My simple kitchen
CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI- BEZ PIECZENIA 102

własnego ogródka, więc przyszedł czas na pyszny deser :) Szybki bez pieczenia na bardzo ciemnych herbatnikach, z kremem śmietanowym oraz malinkami zatopionymi w galaretce. Ciacho wyszło idealne.. Mocno  czekoladowe herbatniki, wspaniale łączą się się ze smakiem kwaśnych owoców oraz dla równowagi słodki krem śmietankowy i biała czekolada na wierzchu. Polecam zrobić ;)  Nic tak nie pomaga podczas zimowego dnia(...)warstwę herbatników. 4. Pozostawioną galaretkę miksujemy aż maliny się rozpadną, dodajemy odłożony krem śmietanowy. Miksujemy do połączenia. Krem malinowy wlewamy na herbatniki, wyrównujemy i dekorujemy np. startą białą czekoladą. Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki. Smacznego

Pani na deser
Sernik z masłem orzechowym i czekoladą (pieczony) 199

moim faworytem, ale za to uwielbiam je w wypiekach i innych deserach. Sernik jest naprawdę przepyszny - delikatny i kremowy. Uważam, że nie trzeba być fanem fistaszków, aby polubić ten czekoladowy, lekko słony i orzechowy smak sernika. (Tortownica  średnicy 18-20 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 25g masła/margaryny 30g gorzkiej czekolady 25g solonych orzeszków   Masa serowa(...)Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym.   Przygotować masę serową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i umieścić na ciasteczkowym spodzie. (Miksować do połączenia się składników, aby nie napowietrzać ciasta. Wtedy sernik niepotrzebnie nam nie urośnie a następnie nie opadnie.)   Piec z parą wodną przez około 50-60 minut (do momentu ściętego i sprężystego wierzchu) w temperaturze 170 stopni

Di gotuje
Razowy piernik żytni 176

pieczenia używamy mąki razowej żytniej, czyli jest to zdecydowanie zdrowszy wariant ciasta niż ten pieczony z mąki pszennej 550. Piernik doskonały jest po ok 3-4 dniach, kiedy to ciasto zmięknie, przesiąknie aromatem dżemu. Piernik jest wtedy bardzo „piernikowy” i po prostu rozpływa się w ustach Przechowywanie bardzo mu służy. Ja trzymam zawinięty piernik w papier do pieczenia(...)Polewa nie wyszła mi idealna, bo testowałam do niej zakupioną właśnie czekoladę do gotowania, tak więc nie wygląda ładnie i raczej będę na przyszłość ratować się zwykłą tradycyjną polewą czekoladową. Nie zmienia to faktu, że piernik smakuje doskonale a co ważne, można go zrobić kilka dni przed Świętami i potem nie stać niepotrzebnie w kuchni. Przepis pochodzi ze strony

Mieszam w Garnku
Ciasto "Delicja" 132

Niektórych ciast po prostu nie trzeba opisywać- nazwa sama doskonale o nich mówi;) Taka właśnie jest „Delicja”: słodziutka, pyszna i mięciutka… Podobieństwo nazwy do popularnych ciastek nieprzypadkowe ( zamiast galaretki w przekładańcu skrył się jednak dżem morelowy), całość doładowana słodyczą masy a’la Milky Way spowita grubą warstwą polewy czekoladowej… Blaszka 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction

Domowe ciasta
CIASTECZKA ORZECHOWE 87

Proste kruche czekoladowe ciasteczka z połówkami orzechów. Jak może już wiecie kocham kwiaty, więc nie mogło być inaczej i ciasteczka są w kształcie kwiatków.    mąka pszenna 200 g budyń czekoladowy 53 g masło lub margaryna 147 g cukier puder 40 g 21 połówek orzecha włoskiego    Wychodzi 21 ciastek. Foremka w kształcie kwiatka 6 cm. Masło należy(...)wyjąć z lodówki 15-20 minut wcześniej. Wszystkie składniki, oprócz orzechów miksujemy na kruszonkę, potem zagniatamy na gładką masę. Część ciasta wałkujemy na grubość do 1 cm. Robimy to pomiędzy folią przezroczystą. W ten sposób zapobiegniemy dodawaniu większej ilości mąki.   Foremką wycinamy wzorki, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Po środku każdego ciastka umieszczamy połówkę orzecha, płatki ozdabiamy

Smaczne moje
Owsiano jaglane ciasteczka 66

potraktować blenderem, aby poprzetrącać bakalie i zmiksować trochę płatki na drobniejsze kawałeczki. Teraz zagnieć kulę ciasta, może być bardzo twarda, nie szkodzi, ważne aby nie lepiła się do rąk, jeśli ciasto jest za rzadkie po prostu dosyp suchych składników typu płatki owsiane. Oderwij kawałek ciasta, uformuj wałek i potnij na plasterki, każdy spłaszcz dłońmi na cienkie ciasteczko i układaj(...)pieczenia. Piecz około 15 minut nie dłużej. Ciastka rosną do góry , nie rozpływają się i są zdrowo nadziane bakaliami, kaszą, orzechami i suszonymi owocami. Aby je urozmaicić, zrobiłam polewę czekoladową i posypałam prażonymi migdałami. Są pyszne, łatwe i chrupiące ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z ciecierzycy (paleo, bez mąki) 177

Chciałem zrobić ciasto z ciecierzycy, ale w trakcie wymyśliłem, że babeczki będą lepsze. Babeczki z ciecierzycy (bez mąki) są bardzo sycące i pożywne – w sam raz na śniadanie albo drugie śniadanie. O ile się lubi ciecierzycę 🙂 Babeczki z ciecierzycy – paleo, bez mąki, bez glutenu, bez nabiału (laktozy i kazeiny) czekoladowe i zwykłe – przepis: ciecierzyca

PaleoSMAK
Top 3 proteinowych serników - Instagram cz. III 145

powidłami i wylać ją na ostygnięte ciasto. Wstawić sernik do lodówki na parę godzin. Sernik proteinowy z naleśnikami Składniki (śr. 18cm): - 2 kostki chudego twarogu (500g) - 400g serka homogenizowanego lub jogurtu greckiego - 2 lub 3 miarki odżywki białkowej - 5 łyżeczek żelatyny - jedna porcja galaretki (u nas BCAA ale może być zwykła) - maliny - 3 czekoladowe naleśniki : * 2 jajka * 120g mąki gryczanej

Candy Pandas
TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ W AGARZE 75

dość długi. Ale warto go wypróbować! 🙂 Ciasto (składniki na 1 blachę/2blaty. Potrzebujesz 4 blaty): 150g masła 120g cukru 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 3 jajka w średniej wielkości garnku rozpuść masło z cukrem, kakao i solą wyłącz gaz. dodaj mąkę [...] Artykuł TORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIĄ W AGARZE pochodzi

SandraFrej.com
sernik tradycyjny 178

składników. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto kruche. Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 15 -20 min. a następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 st. C i pieczemy jeszcze ok. 50-60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowy dowolnie dekorujemy np. oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. * używam prawdziwego sera białego, domowego, przepis

Domowy Smak Jedzenia
śmietanowe racuchy 335

okresie), Miśki to oczywiście polewa czekoladowa :P Składniki: 1 szklanka śmietany 1 jajo 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki sody  olej lub masło do smażenia Przygotowanie: jajko rozbełtać z cukrem dodać do niego śmietanę i dokładnie wymieszać dodać suche składniki i wymieszać - konsystencja gęstego ciasta  odstawić dosłownie na chwilę

Gotowanie z pasją
CZEKOLADOWE RAVIOLI Z SOSEM KARMELOWYM 121

Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady karmelowej białe 150 ml śmietany kremówki garść pałek migdałowych CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy

Kuchnia w oparach
Gofry kakaowe 195

dodatki (np. bita śmietana, polewa czekoladowa) Przygotowanie: Rozgrzać gofrownicę. Żółtka utrzeć z cukrami, dodać mleko i wymieszać. następnie wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać olej i wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.  Na rozgrzaną gofrownicę nakładać chochlą ciasto i w razie konieczności rozprowadzać ciasto

My sweet a life
Mini serniczki waniliowe 204

długiej przerwie znowu razem pieczemy czyli Ciasto na niedzielę wróciło na swoje tory a tym razem tematem jest Masło orzechowe w wypiekach . Chodziło za mną coś słodkiego już jakiś czas a jak Asia podała tytuł wydarzenia zaraz wiedziałam że będzie to sernik, a potem wymyśliłam te mini serniczki. Są mega waniliowe, kremowe, z czekoladowym spodem z masłem orzechowym. Idealny deser

Moje Małe Czarowanie
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 141

przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego, np. Nutella Składniki na masę serową

Trufelkowo
Ciasteczka owsiane z czekoladą i bananami 129

gorzkiej lub deserowej lub drobinek czekoladowych Wykonanie:  Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować. Dodać rozgniecione widelcem banany ( bananów nie rozgniatamy na całkowitą papkę, najlepiej jeśli pozostaną kawałki bananów ), krótko zmiksować. Dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką porcje ciasta: 1pełna łyżka - 1 porcja. Formować okrągły

Opowieści z piekarnika
Sernik czekoladowy 157

aksamitny i taki mocno czekoladowy. Ja się w nim po prostu zakochałam, więc spróbujcie koniecznie i Wy.  Spód: 1/2 (100 g)  kostki masła  1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do momentu aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Wykładamy

Cynamonowe szczęście
Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 268

stopni C, w tym czasie ciasto podrośnie zajmując całą powierzchnię formy. Wyjmujemy keksówkę i podnosimy temp. piekarnika do 160 stopni C. Makowiec smarujemy białkiem, posypujemy siekanymi migdałami i pieczemy w piekarniku przez ok. 40-45 minut aż się ładnie zarumieni. Studzimy na kratce. Smarujemy białym lukrem zwanym też królewskim i posypujemy groszkami czekoladowymi. Smacznego! The post Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI BEZ JAJEK I MLEKA 165

sól. Patelnię rozgrzewamy i wylewamy ciasto. Gdy brzegi naleśnika zaczną lekko odchodzić - przekręcamy na drugą stronę. Zacznijcie od małych naleśników, by wyczuć, jaka konsystencja będzie najlepsza. Mniejsze naleśniki łatwiej przewrócić na drugą stronę. Podajemy na słodko z owocami, bitą śmietaną kokosową, itp., lub na słono z ulubionym farszem. Dziś u nas  - z czekoladowym tahini (przepis wkrótce). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Biszkopt z masą czekoladową 145

Bardzo dobre ciasto, które zasmakuje każdemu. Pyszny biszkopt ze znakomitą masą sprawi, że rodzina będzie nim zachwycona. Polecam wypróbować. A do zrobienia go serdecznie polecić mogę mak firmy BackMit. Jest doskonały, a jak same opakowanie mówi: NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI.   TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Biszkopt z masą czekoladową Biszkopt makowy 4 jajka 4 łyżki cukru

Gotuję Testuję
Muffinki z powidłami 117

można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdej papilotce umieścić po 1 (solidnej) łyżce ciasta, a następnie po 1 łyżeczce

Di gotuje
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 116

około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, udekorować karmelem lub polewą czekoladową.   Pistacje (i nie tylko) dobrej

Di gotuje
Muffiny czekoladowo-malinowe 134

240g). Na polewę czekoladową: - pół tabliczki gorzkiej czekolady  (ok.50 g), - 2 łyżki mleka 2% (ok. 40 ml). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy z malinami. 4. Foremki silikonowe napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremek

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Naleśniki z mąki razowej 227

nadaje się do smażenia. Jeśli konsystencja ciasta jest zbyt gęsta to dolewamy wody. Patelnię smarujemy olejem a gdy się dobrze nagrzeje zaczynamy smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki smarujemy ulubionym nadzieniem i zajadamy. Moje ulubione to te z serkiem na słodko i dżemem wiśniowym. Naleśniki z mąki razowej Możemy polać je dodatkowo sosem karmelowym lub czekoladowym. Mniam :) Naleśniki z mąki razowej

Pyza i Surówka