Bezglutenowe babeczki buraczane

Bezglutenowe babeczki buraczane

Bezglutenowe babeczki buraczane

Przepis na : deser

Szybkie, smakowite i pulchne babeczki z dodatkiem buraków czerwonych, z czekoladową polewą z wielkanocnych króliczków i jajek.  Smaku buraków zupełnie nie czuć w gotowych babeczkach a zapewniają fajną wilgotność, która utrzymuje się dłużej.  Dla mnie to sposób na przemycenie mojemu niejadkowi buraków i fajny słodycz 😉  Składniki na ok 20 sztuk 270 g mąki bezglutenowej 3 łyżeczki kakao 180 g cukru brązowego (może być oczywiście biały) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, bezglutenowe, babeczki, ciasto, czekolada, polewa czekoladowa, mleko w proszku, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasta z masa, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.