ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:981/1410)

Ananasowiec bez pieczenia 60

Ananasowiec to pyszne ciasto bez pieczenia , które podbije serce każdego łasucha. Jest bardzo delikatne, aromatyczne i rozpływa się w ustach. Przepis na ciasto ananasowiec nie jest skomplikowany. To przepis sprawdzony, a ciasto przygotujesz w kilku łatwych krokach. Dodatkowo nie wymaga nawet użycia piekarnika! Ciasto z dodatkiem ananasa pięknie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje. Możemy zaserwować go na dowolną(...)pudru 3 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody Masa cappuccino: 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 4 łyżki cappuccino czekoladowego (proszek) Dodatkowo: puszka ananasów (565 g) 15 kakaowych herbatników 2 galaretki cytrynowe 500 ml gorącej wody Przygotowanie Formę o wymiarach 24×24 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć

Alle Dobre!
Biszkopt z galaretką, pomarańczami i musem czekoladowym 281

pyszny mus z czekolady, aromatyzowany rumem. Czy to może nie smakować? :) Połączenie czekolady i pomarańczy jest tak ponadczasowe, że sprawdzi się idealnie niemal na każdą okazję :) Dodam, że ciasto świetnie będzie smakowało również w wersji wiśniowej i malinowej, można też pokombinować z musem i zrobić go na bazie białej czekolady, a środek wykonać np. na bazie borówek. Możliwości jest(...)opakowanie cukru wanilinowego Delecta 50g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej galaretka z pomarańczami 400 ml soku z pomarańczy 2 pomarańcze 2 opakowania galaretki pomarańczowej Delecta cukier opcjonalnie mus czekoladowo rumowy 300g mascarpone 100g gorzkiej czekolady 100g mlecznej czekolady 3 łyżki cukru pudru 50 ml białego rumu/ wódki /whiskey SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Oddzielamy bialka od żółtek. Białka ubijamy na pianę

DefinicjaSmaku
Miękkie pierniczki alpejskie / Soft Apline Gingerbread Cookies 74

Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Alpejskie pierniczki z miodem przygotowuje się bardzo prosto, chociaż przygotowania zajmują dwa dni i wiążą się z kilkoma etapami. Jeśli chcecie, ciasto na pierniki możecie przygotować z dużym wyprzedzeniem, (nawet teraz) i zamrozić. Tuż przed świętami odmrozić przez noc lodówce, wałkować i piec - w takim wypadku będą to łatwe i szybkie pierniki(...)mniej pracy tuż przed Wigilią :)  Alpejskie pierniczki są od razu miękkie, od razu można je też dowolnie udekorować - nada się lukier królewski, tradycyjny lukier albo jeszcze lepiej, polewa czekoladowa. Oblane czekoladą smakują trochę jak nasze toruńskie katarzynki - naprawdę pysznie :) Szczerze mówiąc, ja lubię je nawet bez żadnych dodatków, takie bez polewy pasują idealnie do kubka herbaty, kawy czy mleka

Lekcje w kuchni
Torcik z Kremem Patissiere Toffee i Musem Malinowym 188

relacji taty wyglądał świetnie i obłędnie smakował. O smaku wiem, bo przygotowując go próbowałam wszystkiego. Krem Toffee i mus z malin świetnie się zgrały te smaki a go tego czekoladowe biszkopty, mmmmusicie tej kombinacji spróbować w Waszych kuchniach :) W składnikach podlinkowałam Mus z malin, wpadniecie na przepis, taki robiłam w zeszłym roku, musicie w tym roku go przygotować w słoiki(...)roztopione i wystudzone masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. KREM PATISSIERE TOFFEE: 350 ml mleka 250 ml likieru Toffee Canari 6 żółtek 80 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotować. Doprowadzić do wrzenia

Blondynka Gotuje
Cukierkowy Tort z Wafelkami w Czekoladzie 286

Zrobiłam Czekoladową Rozkosz z Jagodami, już wiecie że w nazwie jest link :)Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, w tym poście na odpowiedni przepis.BISZKOPT:6 jajek150 g cukru drobnego do wypieków115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła roztopionegoBISZKOPT:Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, choć ja w przypadku tego ciasta osobiście

Blondynka Gotuje
Kruche ciasteczka z makiem 43

tego przynajmniej jedna wersja z makiem. Dla tych, co kochają mak i ciasta typu makowce będą idealnym wyborem. Ciasteczka makowe są bardzo proste w przygotowaniu i, mimo że dodajesz do nich mak, nie wymagają skomplikowanych przygotowań masy makowej. Wystarczy dodać do nich mielony mak, połączyć z maślanym ciastem na kruche ciasteczka i tyle. Nie da się prościej! Do wypieku moich(...)smak z pewnością wyjdzie niepowtarzalny! Jeśli masz ochotę zrobić inne maślane ciasteczka z wykorzystaniem masła Lumiko , skorzystaj z tych przepisów Podstawowy przepis na pierniczki Domowe ciasteczka oreo Ciasteczka czekoladowe z cynamonem Miękkie pierniczki nadziewane Kokosanki Ciasteczka z makiem Kruche ciasteczka świąteczne Ciasteczka z okienkiem z landrynek Ciasteczka z pieczątkami KRUCHE CIASTECZKA Z MAKIEM Przygotowanie : 1 h 40 minut Ilość ciasteczek

nietylkopasta.pl
Torcik straciatella z konfiturą z owoców leśnych 194

gorzkiej czekolady, słodki smak przełamuje wyraźna w smaku konfitura z owoców leśnych i poncz kawowy oraz polewa z czekolady. Torcik prosty w wykonaniu i bez ozdób. Jeśli lubicie mokre czekoladowe   torty będziecie zachwyceni.   Na różne okazje nie tylko urodzinowe. Tortownica o śr 21-22 cm Biszkopt: 5 jajek 15 dag cukru trzcinowego demerara 10 dag mąki pszennej tortowej(...)pieczenia oraz kakao. Całość przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać samą rózgą od miksera do momentu aż masa będzie połączona, robić to delikatnie aby nie naruszyć struktury pianki. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno, boków niczym nie natłuszczać. Piec w temp 170*c na grzaniu góra dół około 35-40 minut.  Studzić w foremce, całkiem zimny biszkopt

Wanilia i Kardamon
Rolada z kremem karpatkowym 183

pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny lub masła Dodatkowo: 250 g konfitury ananasowej 250 g kulek w zalewie – malinowych Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao Skworcu  (klik) 1,5 łyżki mleka Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia(...)kolejno po jednym żółtku. Do masy dosypujemy partiami przesiane mąki, mieszamy szpatułką bardzo delikatnie. Masę przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę piekarnikową (wymiar 35x38 cm). Wygładzamy po całości. Ciasto pieczemy w 170*C przez 12 minut.  Po wyjęciu z piekarnika od razu odwracamy na suchą ściereczkę i zwijamy do środka. Zostawiamy do wystygnięcia. Do garnka wlewamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto kokosowo - budyniowe 153

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wódki Na krem budyniowy: 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 60 g cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej Na polewę czekoladową: 1 gorzka czekolada 100 ml śmietany 30% lub 36% Na dekorację: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 śmietan-fix 1/2 łyżeczki żelatyny opcjonalnie 20 srebrnych perełek

Passions hobbies life
Ekspresowe Ciasto Makowe Z Bakaliami 188

łyżeczki proszku do pieczenia 125 gr mąki pszennej 165 gr śmietany  18 % 80 gr rodzynek (może tez być żurawina) 40 gr orzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny Mieć temperaturę(...)pieczenia, kwaśną śmietanę. wlewamy strużkiem roztopione i ostudzone masło. dodajemy bakalii, mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypana bułką tatrą. ciasto pieczemy w 170-180 stop przez około 40-45 min. Składniki na polewę umieszczamy w garnuszku i gotujemy do zgęstnienia (trwa to koło 10-15 min) ale takiego zgęstnienia żeby dało

Gotowanie...to proste !
TORT PRALINOWY 208

żeby nie było grudek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Wykonanie masy: Śmietankę 36% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy(...)Wykonanie bezy: Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem pudrem na sztywną pianę. Do ubitego białka dodajemy zmielone orzechy włoskie, zmielone migdały, wiórki kokosowe i pokrojone w kostkę wafelki czekoladowe. Mieszamy delikatnie łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni przez 20-25 min. Studzimy. Poncz: W gorącej wodzie rozpuszczamy kakao. Studzimy. Wykonanie tortu: Biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
Chlebek turecki z suszonymi śliwkami 56

delikatny miąższ. Słodycz suszonych śliwek zatopionych w miodowo - kawowym cieście drożdżowym. Pokaźny okrągły bochenek, który pachnie trudnym do zdefiniowania aromatem, jest w nim coś hipnotyzującego. Jestem wielbicielką i miodu i kawy i bakalii. Polecam ten wypiek doceniającym te składniki. Jak na drożdżowe ciasto, proste w wykonaniu. Coś pośredniego pomiędzy ciastem a pieczywem. Ani to chałka, ani to chleb(...)ciepłym, słodkim, przytulnym aromatem. Kolejna w ciągu dnia kawka do kubka, kromka posmarowana masłem, miodem. Albo niczym. Można z czeko - smarowidłem, dojadamy właśnie ostatni z posiadanych słoików kremu czekoladowego. Oszczędnie - z zakupami mam obecnie problem, osobiście nie zrobię ich przez najbliższych 14 dni. Ale o tym, nie tym razem. Dbajcie o siebie. Składniki: 450 gram mąki pszennej 50 gram mąki

Kronika Piekarnika
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 253

ciężko było go sfotografować w większym kawałku. Jest to sernik, o który można się bić, którym wszyscy się zachwycają i którego nikt nie odmówi, możecie mi wierzyć.  Sernik czekoladowy pewnego razu podarowałam pewnej znajomej, która przychodziła codziennie do kafejki, w której pracowałam kilka lat temu. Nie znałam jej, ani ona nie znała mnie, ale codziennie obdarowywała mnie tak promiennym(...)ucieszyło, jak była zachwycona. Do dziś to wspomnienie wywołuje u mnie uśmiech na twarzy...  Potem jeszcze przybiegła do mnie, żeby powiedzieć, że nigdy nie jadła tak pysznego ciasta, ciasta, które pobudza wszystkie zmysły, przywołuje najpiękniejsze marzenia i tak skutecznie poprawia humor. No, to zupełnie jak Jej uśmiech... Składniki (na blaszkę o średnicy 28 cm): Spód 50 g gorzkiej czekolady

Kuchnia Prezydentowej
Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem 79

Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem to doskonałe połączenie, które sprawdzi się jako słodki posiłek lub zdrowy deser . Bo kto nie lubi naleśników? Tym bardziej, że są czekoladowe! Zresztą masło orzechowe i banan to również idealny duet! Takie naleśniki możecie zabrać do pracy lub szkoły, choć u mnie zazwyczaj znikają na podwieczorek lub kolację. To kto wypróbuje mój przepis(...)masło orzechowe banany Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem - przygotowanie: Usmażyć placki naleśnikowe.  Roztrzepane jajka połączyć z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Następnie należy dodać mąkę i kakao. Po ponownym rozmieszaniu wlać odrobinę oleju i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki. (Dodatek oleju sprawi, że placki nie będą przywierały do patelni. Idealne ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając

Di gotuje
Amerykańskie pancakes z owocami 101

ulubione dodatki (syrop klonowy, sos czekoladowy, owoce, miód, jogurt etc.) Amerykańskie pancakes z owocami- przepis Masło roztop na małej patelni i lekko przestudź. Jajko wbij do miski i roztrzep dokładnie kuchenną rózgą, dodaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier. Wlej roztopione masło, po czym całość dobrze wymieszaj. W ten sposób powinno powstać gładkie ciasto. Naleśniki najlepiej smażyć na suchej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mikołajkowe babeczki brownie wg Aleex 54

masła dodać 150 g posiekanej czekolady, odstawić na 2 minuty do rozpuszczenia czekolady. 6.Rozpuszczoną czekoladę z masłem wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego (w razie konieczności przetrzeć przez sitko). Sos czekoladowy lekko przestudzić.  7. W drugiej misie rózgą kuchenną lekko roztrzepać całe jajka z cukrem i ekstraktem z wanilii.  8. Do jajek dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać(...)rózgą kuchenną, do połączenia.  9. Wsypać przesianą mąkę z kakao, wymieszać.  10. Na sam koniec wmieszać do masy dodatkową posiekaną czekoladę.  11. Ciasto rozłożyć równo do foremek do muffinów wyłożonych papilotkami.  12. Babeczki piec około 18 -20 minut w temperaturze 185ºC bez termoobiegu.  13. Gotowe brownie jest wypieczone i sprężyste z wierzchu, zaś w środku

W mojej kuchni
Wafle migdałowo -czekoladowe 93

delikatne, chrupiące- super. Wafle migdałowo - czekoladowe - 230g miękkiego masła - 20 gram gorzkiej czekolady - 100g zmielonych migdałów - 3/4 szklanki cukru - 4 jajka - 1,5 szklanki mąki - 70ml mleka - 5 g proszku do pieczenia Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy

Kuchnia Pełna Emocji
Cynamonowe keto pączki (bułeczki) z czekoladą 248

łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 9 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180C, a następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170C (trzeba obserwować, żeby pączki nie przypiekły się za bardzo). Polewa czekoladowa: W miseczce

Saganek
Sernik z mlekiem w proszku 256

szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Mąkę pszenną przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z zimnym masłem dodając jajko i śmietanę. Szybko zagnieść i wylepić dno blaszki 25 x 35 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Ciasto schłodzić przez co najmniej

https:KKuchniaMniam
Domowe rafaello (przepis) I o tym jak zorganizować zimową imprezę? 152

zobaczyć na jego stronie: Ciasta również warto przygotować w jednorazowych foremkach, co ułatwi przewożenie. A teraz przepis na nasz numer jeden – jeśli chodzi o słodkości – podczas takich spotkań. Domowe rafaello Składniki: (bazowy przepis, ilość możecie zwiększyć w zależności od potrzeb, u mnie przeważnie x3) 200 g białej czekolady (u mnie belgijska w formie czekoladowych kropelek) 1,5 szklanki

Słodkie okruszki
Babeczki Piernikowe Z Serem I Konfiturą Truskawkową Pod Śmietanowo Truskawkową Czapeczką 143

śmietan fix) do dekoracji czekoladowe gwiazdki 1. Składniki suche mieszamy w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie  do mokrych dodajemy suche i mieszamy całość łyżka. 2. Twaróg rozdrabniamy lub blendujemy aby był bardziej kremowy. Mieszamy z cukrem, esencją i żółtkiem. 3. Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżeczce ciasta. Następnie nakładamy po czubatej łyżeczce

Gotowanie...to proste !
Muffiny kakaowe z kostką białej czekolady 101

zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką lub widelcem do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdej papilotce umieścić po 1 (solidnej) łyżce ciasta, a następnie

Di gotuje
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 172

użyciem, więc czas na ciasto! Przed Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również

Be Fit Be Strong
Piernik bananowy 324

formę wysmarować masłem, oprószyć mąką - ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni - piec 60-70 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć z piekarnika, a po wstępnym ostygnięciu, również z formy - kroić po ostygnięciu, przechowywać w chłodnym miejscu - wierzch można udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową

Smakołyki Bereniki
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM KASZĄ GRYCZANĄ CEBULĄ I BIAŁYM SEREM 288

patelni. Z racji ,że ciasto było ze szpinakiem wyszły trochę grubsze niż tradycyjne. Żeby nie przyklejało się do patelni należy je podlewać niewielką ilością oleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE

potrawyregionalne
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 166

Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru/ksylitolu (można dodać nieco więcej) 2 szklanki mąki pszennej (niepełne) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 150g orzechów włoskich Polewa czekoladowa (wg gustu

Di gotuje
Breaking bad na słodko, czyli czekoladowy tort urodzinowy z Heisenbergiem 154

dwie porcje.  Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty i każdy skrapiamy kawą. Porcję kremu rozsmarowujemy na pierwszym blacie i przykrywamy drugim. Pozostały krem znów dzielimy na 2 porcje - pierwszą smarujemy wierzch i boki tortu, a druga posłuży do dekoracji, którą możecie wykonać według własnej fantazji. Przed dekoracją tortu kremem wyciągamy z lodówki czekoladową podobiznę bohatera, delikatnie odrywamy od papieru

W poszukiwaniu inspiracji
Lody z białej czekolady 229

lokum ;) Kolejnym razem pokażę Wam ciasto, które na tę okazję zrobiłam, a teraz jeszcze raz zapraszam na lody :-) Składniki: 250 ml mleka 250 ml śmietany 30% 50 g cukru 100 g białej czekolady Do rondla przełożyć mleko, cukier i połamaną czekoladę, rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z zimną masą czekoladową. Masę przelać do pojemnika, włożyć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z jabłkami 119

zastanawiałam,zabrałam się za ciasto,które nauczyła mnie robić moja mama.Przepis jest bardzo prosty i nie znam takiego człeka,któremu by nie wyszło. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżecza proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki oleju 5 jabłek garść migdałów w płatkach kropelki czekoladowe cukier puder (na wierzch) Sposób

Wielki apetyt
Wielkanocne gniazdka z nutellą 177

wielkości jajek). Ciasta formujemy w kulkę ok 3 cm, następnie delikatnie rozpłaszczamy i robimy dołek - tak aby powstało nasze gniazdko.  Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-30 minut, aż gniazdka się zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia i do każdego gniazdka dajemy w dołek 1 małą łyżeczkę nutelli dekorując trzema czekoladowymi jajeczkami.    Smacznego

Niezły Młynek
Czarny jar 5347

weekend zamiast ciasta był deser. Po części zdrowy, bo zawierający jagody i banana, z drugiej strony kaloryczny dzięki bitej śmietanie, ale tak to już z deserami bywa ;-) Jeżeli macie zamrożone jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta

Passions hobbies life
Ciasteczka Pieguski 212

waniliowego 100 g kropelek czekoladowych 50 g czekolady gorzkiej Czekoladę posiekać w drobną kostkę. Miękkie masło utrzeć z cukrami.  Następnie dodać jajko i delikatnie połączyć. W osobnej misce wymieszać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia.  Tak przygotowaną mąkę dosypać do masy maślanej i wymieszać ręcznie. Dodajemy czekoladę i połowę kropelek. Z powstałego ciasta formujemy wałek, który kroimy

kulinarnyswiatdomi
WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU 279

składniki się połączą. Mus czekoladowy wylać na przygotowany spód w tortownicy, wyrównać i deser wstawić do lodówki na 60 minut, aż trochę się zsiądzie. Biały krem:6.  Orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie osączyć. Wszystkie składniki kremu przełożyć do czystego blendera i zmiksować na mus. Wyłożyć go na ciasto w lodówce i wierzch posypać kakao

Mała Cukierenka
Pierniczki alpejskie z nadzieniem 329

gwiazdki i wykrawamy pierniczek. Skrawki ciasta ponownie zagniatamy i wykrawamy kolejne pierniczki. Wykrojone pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez około 10 minut (czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od wielkości i grubości pierniczków). Wyjmujemy i studzimy na kratce.Polewa czekoladowa:Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem

Smakowity Blog Kulinarny