Czarna jak noc bez gwiazd, a przepyszna, aż strach. Polecam na Wielkanocny stół! Co nam trzeba? 4 jajka 1 szklanka (220ml) mąki pszennej tortowej 2 łyżki
Latosiowydomnasze inne przepisy na ciasta oraz inne przepisy na sernik . Składniki : 700 g tofu miękkiego 3/4 szklanki cukru trzcinowego Ziarna z 1 laski wanilii Sok z 1,5 cytryny Skórka z 1 cytryny 6 łyżek wiórków kokosowych 400 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego 300-400 g herbatników pełnoziarnistych (czekoladowe) 5 łyżek oleju kokosowego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneawokado i ogórka, ciasto kukurydziane chłodnik ogórkowy z ryżem z kalafiora, pieczone pomidorki z jogurtem, zupa z soczewicy, botwinka ze szpinakiem i pomidorami, okra i sałatka z wodorostów. Bardzo ciekawe są też wariacje na temat zapiekanki pasterkiej z tahini, fasolą lub kukurydzą zamiast warstwy ziemniaków na górze. A na deser? Koniecznie muszę zrobić blok czekoladowy Ottolenghiego. Ottolenghi. Prosto Autor: Yotam
Ugotowane pozamiatanejednak lubi bardzo słodkie ciasta proponuję dodać do masy nie 2, ale 3 łyżki cykru pudru. Dla mnie jednak te 2 łyżki są w zupełności wystarczające. Skadniki: 800 g serka homogenizowanego waniliowego 600 ml śmietany kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 1 cukier waniliowy 16g 2 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 sparzonej cytryny` posypka czekoladowa (nie cukrowa kakaowa tylko
Walijskie PichcenieWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulodów formujemy z ciasta kuleczki i układamy na papierze. Zachowujemy odstępy, aby podczas pieczenia nam się nie złączyły. Pieczemy ok. 12 minut i odstawiamy do ostygnięcia na metalowej kratce. * Można również umieścić kawałki czekolady na wierzchu ciasteczek, już po ułożeniu na papierze. Efekt wizualny jest jednak zdecydowanie lepszy, gdy użyjemy do tego specjalnych kuleczek czekoladowych. Smacznego! :) Wybaczcie, że dodawałam
DominikaDolcidałam 100g groszków czekoladowych, 100g orzechów, 100g rodzynek) dodatkowo 30g roztopionej czekolady do rysowania pajączków Wykonanie: masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, nie przerywając ucierania stopniowo dodajemy mleko i roztrzepane jajka, następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy czekoladę, posiekane orzechy i rodzynki, wszystko dokładnie mieszamy z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha
Słodkie zapomnienieciasta drożdżowego ze skórką z pomarańczy w polewie z gorzkiej czekolady z pomarańczową nutą. Czytaj więcej >> 4) FAWORKI PIWNE Kruche i chrupiące faworki na piwie - jedynie z 4 składników! Czytaj więcej >> 5) MINI PĄCZUSIE BANANOWE Ekspresowe mini pączki bananowe z serkiem mascarpone. Szybka alternatywa dla tradycyjnych pączków drożdżowych. Czytaj więcej >> 6) CZEKOLADOWE PĄCZKI
Kuchnia MagdaLenyrobię tylko ciasto a reszta dzieje się "sama" :) Jest podział na role....kto i co ...:) no i po krótkich naradach kuchnia zamienia się w ciastkarnię :) Cały dom pachnie, do kuchni nie ma jak wejść... Najpierw wałkowanie i wycinanie :) potem pieczenie i schładzanie... Rozrabianie lukrów i szykowanie posypek :) ... ...no i w końcu pojawiają się :) czekoladowe, lukrowe... ...białe i różowe
chleba naszegoTakie czekoladki to powrót do dzieciństwa, zabawa z czekoladą, fantazja odnośnie wypełnienia środka brzuszka takiej smacznej czekoladki. Takim "farszem" mogą być wiśnie, maliny, kajmak, orzechy, rodzynki
Zasmakuj Kuchnipysznie smakują z polewą czekoladową. Jeśli wolicie, zamiast niej można smarować ciasteczka domowym powidłem śliwkowym lub dżemem żurawinowym - będą równie smaczne :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 jajko 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu Płatki zmielić na mąkę. Banana rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek grubości
Chocolate Muffin Blogorzechowym - czy kremem czekoladowym. To idealna alternatywa na szybką i zdrową przekąskę. (U mnie wyszły 23 pojedyncze sztuki) 160g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000 , z Bazarku Smakoszy ) 100g masła/margaryny 70g cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem/konfitura Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki o wielkości
Di gotujeboki. Naponczować. Wydrążone ciasto pokruszyć. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. 1/2 l śmietanki ubić z cukrem pudrem. Dodać okruszki biszkoptu, czekoladę i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i napełnić środek biszkoptu. Wyrównać powierzchnię. 1/2l śmietanki ubić z cukrem pudrem i śmietanfixami na puch. Ozdobić wierzch i boki torcika. Całość posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (zrobionymi za pomocą obieraczki
Smakołyki AsiCześć! Planujecie jakąś uroczystość niebawem, a może chodzi za Wami coś słodkiego? Jeżeli tak, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu! Pyszny, prosty w wykonaniu torcik
SMYKWKUCHNIśrednicy 24 cm). Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni ok. 45 minut (lub do suchego patyczka). Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do rondelka. Dodać 3 łyżki śmietanki 30% i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Wystudzoną babkę delikatnie wyłożyć z formy i polać polewą czekoladową
pink envelope