ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:786/1376)

Piernik staropolski z powidłami - dojrzewający. 100

blaty przełożyć podgrzanymi powidłami śliwkowymi. Potrzebne będzie około 1 kg powideł.  Ciasto przykryć papierem i obciążyć. Odstawić na 3-4 dni do suszenia. Następnie pokroić go na trzy równe pierniki lub pozostawić w całości. Piernik polać czekoladą lub lukrem, można też posypać orzechami.  Polewa czekoladowa; 100 ml śmietany kremówki 36% lub 30% 100 g mlecznej czekolady Smietankę podgrzać

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym 140

bardzo się Wam podobała, że postanowiłem zrobić ją w nowej czekoladowo-truskawkowej odsłonie. Tym razem do spodu z mąki kokosowej dodałem kakao i przygotowałem waniliowy krem pâtissière. Tartę wieńczą oczywiście najlepsze czerwcowe truskawki. Dodatkowo, jeśli macie ochotę, na wierzch możecie przygotować cienką warstwę galaretki. Koniecznie wypróbujcie, bo takie ciasto bez cukru, nabiału i glutenu całkowicie niweluje wyrzuty sumienia. ;) * SKŁADNIKI Spód

Food Square
Świąteczne pierniki z pieprzem 251

mąkę i przyprawę do piernika (ja dodałem 3 opakowania). Dodajemy również kakao – ilość zależy od tego, jak bardzo czekoladowy chcemy mieć smak. Na koniec dodajemy ubite białka z żółtkami, sodę i dużą szczyptę pieprzu. Całość wyrabiamy dodając śmietanę (tyle, by ciasto nabrało właściwej konsystencji, podobnie jak ciasto na pierogi). Tak przygotowane ciasto musi poleżeć w lodówce ok. tygodnia

MarcinChef
Czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i czekoladowymi jajeczkami . 122

Witajcie :) Bardzo lubię ciasta mogę nie zjeść obiadu ale kawałek ciasta muszę :) zawsze mam w domu coś do kawy no i mam czym ugościć jak wpadnie niespodziewanie koleżanka  Dzisiaj postanowiłam upiec czekoladowe muffinki , przepis na nie znalazłam w książce Małe pyszności .    Do ich upieczenia wykorzystałam papilot ek od  PapilArt . foremeczkach takich na jeden(...)roztopionym masłem, następnie stopniowo dodawać mieszankę suchą i delikatnie wymieszać.Na końcu dodać czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Do papilotek o średnicy 5 cm nałożyć po 1 kopiastej łyżeczce ciasta, jeśli nie macie takich malutkich to możecie zrobić w większych wtedy wyjdzie mniej.        Piec w temperaturze 175/180 stopni około 15 minut do suchego patyczka. Śmietanę ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Rogaliki Drożdżowe z Budyniem 61

tymczasem zostawiam Was z przepisem. PRZEPIS NA ROGALIKI DROŻDŻOWE Z BUDYNIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO DROŻDŻOWE 2 jajka 550 g mąki pszennej 3 łyżki płynnego masła 250 ml mleka 14 g drożdży instant 100 g cukru ½ łyżeczki soli NADZIENIE 2 budynie czekoladowe – 80 g proszku 800 ml mleka 4 łyżki cukru DODATKOWO jajko – do posmarowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Babka jogurtowa 130

Babka jogurtowa Przepyszna babka na jogurcie naturalnym ozdobiona polewą czekoladową. Jest wilgotna, miękka oraz mięsista i długo zachowuje świeżość. Idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne!     UWAGA! WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ! SZKLANKA MA U MNIE POJEMNOŚĆ 250 ml Składniki: 3 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju(...)roztopione i wystudzone masło (u mnie masło) i dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy dokładnie łyżką, do połączenia się składników *** *** Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę (użyłam foremki z kominem o średnicy 22cm). Blaszkę smarujemy wcześniej tłuszczem i obsypujemy bułką tartą *** *** Babkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy

Blog z Apetytem
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 749

ewentualnie herbatnikami) blachę i wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy ok. 55 minut w 155-160°C. Gdyby wierzch się przypiekał, możemy nakryć go kawałkiem(...)szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki śmietany 18% – zagrzać razem i wymieszać), czekoladową (150 g deserowej czekolady i 100 ml kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka skondensowanego słodzonego). Zobacz także: Makowiec bez ciasta, czyli ciasto japońskie Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa gr... Babka cytrynowa Prosta babka cytrynowa, która

Poezja smaku
Bounty 150

Ciasto na zamówienie:) Miało być proste i mało pracochłonne. Dałam do wyboru trzy, to koleżanka wybrała akurat to, które ładnie wygląda, a jednak trzeba mu trochę czasu poświęcić. No dobrze... Przynajmniej na stole stanie coś słodkiego i efektownego:) Opis jest dosyć długi, ale to dlatego, że wyjaśniam w nim co zrobić, żeby biszkopt nam nie opadł(?) i tłumaczę w kilku(...)już ostygnie wylewamy na biszkopt Ostatni etap to polewa czekoladowa , którą robimy w taki sposób: obie tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem margaryny (garnek z wodą stawiamy na gazie, na małym ogniu a na nim naczynie, do którego przekładamy czekoladę) Mieszamy do połączenia składników i polewamy ciasto. Ja, dla ułatwienia sobie pracy, przelałam sos do sosjerki. Dzięki lejkowi

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciastka czekoladowe z serduszkiem (vege) 67

życzenia przyjaciół. Ciastka z serduszkiem są właśnie taką „słodkością”, która zrodziła się ze zdania „zrób coś wegańskiego dla mnie”. Poszłam zatem do kuchni i na bazie ciasteczek czekoladowych powstały wegańskie ciasteczka czekoladowe z serduszkiem. Wspaniale wpiszą się też w klimat Walentynkowy. Składniki na ok. 12 sztuk: ½ czekolady wegańskiej 50 g śmietanki sojowej ½ szklanki musu lub dżemu jabłkowego 1 łyżka agawy(...)składniki razem z czekoladą i zagniatam ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowuję na grubość ok 7-8 mm i wykrawam szklanką ciastka. Serduszko uzyskałam za pomocą pieczątki, ale dozwolone są wszystkie kształty i wzory Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego Artykuł Ciastka czekoladowe z serduszkiem (vege) pochodzi z serwisu Słodki

Słodki sentyment
Kremowa uczta z jagód z dżemem wiśniowo- czekoladowym 130

wielkości) 2 białka 1/2 szklanki cukru 1 filiżanka bitej śmietany kremówki 36% 1 cytryna-sok 120g serka (białego twarogu ) 1 1/2 filiżanki świeżych jagód szczypta soli  dżem wiśniowo- czekoladowy tutaj Wykonanie        Połowę ciasteczek pokruszyć w dłoniach ,wysypać dno formy ,lub foremek. W misce ubić białka ze szczypta soli .Gdy już będą prawie sztywne(...)niskich obrotach do połączenia składników. Na dno z ciasteczek wyłożyć masę jagodową , następnie posypać resztą pokruszonych ciasteczek wierzch ciasta- deseru. Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .W małych foremkach po godzinie jest już dobre.Podawać z dżemem wiśniowo - czekoladowym...Pycha...Smacznego

w mojej kuchni
Ciasto waniliowo-czekoladowe 835

pewno też tak czasem macie , że macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto ? ja bardzo często tak mam i dlatego któregoś dnia po przejrzeniu książeczki " Czekolada" znalazłam świetny przepis , którym się z Wami teraz podzielę :) Wymiary blaszki: 30 x 12 cm Temp. pieczenia : 190 C Czas pieczenia : 30 - 40 minut Składniki: 3/4 szkl. cukru 3/4 kostki margaryny 1/2 łyżeczki esencji(...)pół. Do jednej części dolewamy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy całość. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wylewamy najpierw masę waniliową , wygładzamy ją i na to wylewamy masę czekoladową. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 C przez ok. 30 - 40  minut . Posypujemy na koniec cukrem pudrem i gotowe . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Janczewski zmierzch 6782

tortowe według autorskiego pomysłu, właśnie nazwa mówi, że pochodzi z Janczewa, a zmierzch, bo ciasto ciemne, kakaowe, wybornie smakuje i wygląda. Składniki 6 jaj 1 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa  2 budynie czekoladowe 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek(...)gotującą się wodę, mieszamy powstały czekoladowo - kawowy budyń, gorący wylewamy na przekrojony biszkopt, przykryć cienkim płatem. Masa II: Żelatynę rozprowadzamy w zimnej wodzie (5 łyżek wody) do spęcznienia, następnie w gorącej kąpieli rozpuszczamy do stanu płynnego, studzimy, ubijamy śmietankę z kawą cappuccino i kakaem rozpuszczalnym dodajemy żelatynę, mieszamy, rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Robimy w miseczce kawę, biszkopty namaczamy w kawie

kgwjanczewo
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 289

Warmińskiej Młynomag 125g margaryny (np. Palma, Kasia) Dodatkowo: średni słoiczek kremu czekoladowego (np Nutella) 1 jajko cukier kryształ Sposób przygotowania: 1. Rozczyn: Do odmierzonej ilości mąki dodajemy mleko rozmieszane z drożdżami oraz cukrem. Dokładnie mieszamy całość i pozostawiamy na ok 4 godziny do wyrośnięcia. 2. Ciasto właściwe: Do wyrośniętego zaczynu dodajemy żółtka utarte z cukrem waniliowym oraz cukrem kryształem. powoli

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z Masłem Orzechowym, Czekoladą i Serkiem Cream Cheese 551

bake from scratch”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Masłem Orzechowym, Czekoladą i Serkiem Cream Cheese Składniki: Spód: 150g precelków 60g jasnego brązowego cukru szczypta soli 110g masła – roztopionego, ostygniętego Nadzienie czekoladowe: 150g posiekanej czekolady (użyłam gorzkiej o zawartości kakao 60%) 150g śmietanki kremówki 36% (śmietanka do deserów) Wierzch(...)rondelka i zagotować. Odstawić na 5 minut i gorącą śmietanką zalać posiekaną czekoladę. Odstawić na około 1 minutę i następnie mieszać, aż powstanie jednolita masa ( patrz FILM ). 4. Masę czekoladową wylać na podpieczony spód i wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 5. Śmietankę ubić na sztywno. W drugiej misce wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z czekoladą i śmietanowym wierzchem 58

zawiera w sobie żelatyny ). Nie wymaga dodawania cukru, choć na miano light nie zasługuje bynajmniej. Sernik pięknie prezentuje się przed i po rozkrojeniu. Dlatego wcielił się w rolę ciasta urodzinowego. Jutro mego maratonu urodzinowego etap kolejny, aktualnie piszę i co kilka minut zerkam do lodówki, czy dżem ananasowy zaczyna tężeć. Powtórka z rozrywki. Składniki: Spód biszkoptowy: Można wykorzystać okrągłe gotowe(...)Wierzch można przyozdobić pokruszonymi pozostałymi bezikami. Obramowanie zrobiłam z niewykorzystanego bezika pokruszonego na piasek z czekoladowym herbatniczkiem. Wspomnę jeszcze tylko, że dodatek ananasa w dżemie i galaretce w warstwie śmietanowej,  to strzał w dziesiątkę. Dodaje rześkości, wyrazistości. Jest idealnym dopełnieniem wyjątkowości tego ciasta. I wyjątkowości chwil, w których będziecie się nim dzielić. Mnie to ponownie czeka jutro. Spotkanie

Kronika Piekarnika