ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:1137/1376)

Domowe Reese’s 108

Zamiany, zamiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą czyli za pomocą diety ketogenicznej. Uwielbiam ten styl

moj przepis na
Szybki deser z niczego – jabłka pod kruszonką 67

Szybki deser z niczego, czyli coś co można zrobić w każdej chwili ponieważ większość składników mamy zazwyczaj w domu. Deser składa się z owoców i kruszonki

Relaxtime
Babka budyniowa z budyniem czekoladowym – pyszna i wilgotna 127

propozycja na babkę budyniową z budyniem czekoladowym. Babka jest bardzo smaczna, puszysta i wilgotna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania babki będziemy potrzebowali: 120 g mąki pszennej (typ 400-550) – około 3/4 szklanki 250 ml 170 g oleju – około 3/4 szklanki 250 ml – użyłam oleju rzepakowego 4 jajka (rozmiar L) 3 budynie czekoladowe bez cukru (użyłam Dr Oetker(...)połączyły. Na koniec dodaję proszek do pieczenia, sól i stopniowo mąkę i budyń, cały czas miksując, ale na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Pieczenie babki budyniowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C na drugą od dołu półkę, i piekę około 50 minut do suchego patyczka, długość pieczenia zależy od piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
Pączki z nutellą 105

tłusty czwartek nie mogło zabraknąć u mnie pączków, tym razem z nutellą. Niezwykle puszyste, delikatne z czekoladowym nadzieniem dla przełamania słodkiego smaku pączki polałam cytrynowym lukrem. Muszę przyznać, że zajadałam jeszcze ciepłe.    Na 16 dużych pączków: 600 g mąki pszennej (użyłam do wypieków drożdżowych) 50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 5 żółtek L 1 jajko(...)cukry, spirytus, rozpuszczone i przestudzone masło, resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn. Wyrabiać aż pojawią się pęcherzyki powietrza. (w mikserze z hakową końcówką zajęło mi to 10 minut.)Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1.5h.  Blat posypać mąką i wyłożyć wyrośnięte ciasto. Ciasto podzielić na 16 równych części i uformować pączki. Pączki odstawić

Krylowa Kuchnia
Sernik mocno czekoladowy ze słonym karmelem 154

Sernik z dużą ilością czekolady gorzkiej i orzeszkami w słonym karmelu. Jak smakuje przekonajcie się sami i podejmijcie wyzwanie. Zapewniam was że sernik jest grzechu wart

wesoła kuchnia
Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki 103

jagodowego. Mus jagodowy dodajemy do mleka i miksujemy. Słodzimy syropem z agawy do smaku, mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej, co jakiś czas masę dokładnie mieszamy. pana cotta czekoladowa: Do drugiej części mleka (dość ciepłego) wkładamy kostki białej czekolady. Pozostawiamy kilka min, następnie mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia.   KOLEJNOŚĆ Pana cottę jagodową po przestygnięciu, schładzamy w lodówce(...)porzeczkowego. Nektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce.  Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego

Moniki Smakołyki
Jogurtowo-czekoladowe ciastka 113

gdyż nie są kruche i nie pozostawiają po sobie śladów słodkich grzeszków, są czymś pomiędzy muffinką, a ciasteczkiem. Pulchne i wilgotne, geste i lekko kleiste, a przede wszystkim bardzo czekoladowe. Ciastka świetnie znoszą próbę czasu, jeśli tylko dacie im na to szansę, zamknięte w puszcze będą smakować nawet 4 dni. Sekret niebywałej konsystencji ciasteczka zawdzięczają jogurtowi, a jak wiadomo(...)cukrem i wanilią do uzyskania gładkiej konsystencji 3. W osobnej misce mieszamy mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, dodajemy jajko wymieszane z cukrem 4. Do masy dodajemy jogurt, jeśli ciasto jest bardzo gęste można dodać więcej jogurtu, mieszamy 5. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy 6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kulki z ciasta, pozostawiamy między nimi

Słodki Kompromis
Tort Bananowy 417

Tort BananowyDziś wstawiam tego przepysznego torcika bananowego specjalnie dla Justyny Kowalczyk. Dziś pokazała, że jest naprawdę fenomenalna. Mimo ogromnej kontuzji, wygrała! Gratuluję i ogromnie się cieszę

Gotuj Z Muzyką
Sernik świętomarciński wg Aleex 74

uwielbiamy połączenie sera z czekoladą, więc w mojej wersji sernika właśnie to połączenie wybrałam. No i co? My już jesteśmy gotowi na jutrzejsze świętowanie. A Wy? Składniki:   Spód ciasta:   • 250 g białego maku  • 240 g biszkoptów  po 100 g:  • masła  • drobnego cukru  • orzeszków ziemnych  • rodzynek  • skórki pomarańczowej  • 2 łyżki amaretto(...)Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Pozostałe biszkopty zemleć na drobny piasek. Ja zrobiłam to w kubku miksującym blendera. 7. Przygotować spód ciasta: w dużej misce wymieszać ciepłą masę makową z pokruszonymi biszkoptami, rodzynkami, orzechami oraz amaretto. Można dodać garść innych bakalii, które lubicie, np. jagód goi. 8. Gotową masę wyłożyć na ułożone

W mojej kuchni
Naleśniki ruskie. 70

naleśniki! W szczególności małe dzieci ustawiają się w kolejce czekając z niecierpliwością na kolejnego pysznego naleśnika . Nic dziwnego, przecież one są takie smaczne. Naleśnik z dżemem , twarożkiem czy kremem czekoladowym to istna słodycz, ale naleśniki z wytrawnym nadzieniem także są znakomite. Każdy z nas zna i pewnie lubi ruskie pierogi a jeśli pierożek zamienimy na naleśnik a do nadzienia dodajmy(...)Witaminy jakie znajdziemy w białym serze to: A, B1, B2, B6, B12, D, E, PP. Składniki mineralne to: magnez, cynk, selen, fosfor, wapń, potas. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto naleśnikowe: – 300 g mąki pszennej – 300 ml wody gazowanej – 250 ml mleka ryżowego – 3 jajka – 100 ml oleju – sól Nadzienie: – 250 g chudego

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Oreo - Nowy Smak 63

Wszyscy robią ciasto oreo ale wersje standardową, ja stwierdziłam że muszę coś pokombinować. I tak powstało oreo Brownie - Peanut Butter - Golden. Można zrobić z tych trzech albo użyć samego brownie. Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI NA GÓRĘ I DÓŁ: 30szt ciastek oreo (15szt Brownie,10szt Peanut Butter,5szt Golden) 60g roztopionego masła MASA OREO: 500ml mleka 350ml śmietany(...)kilka minut. 4. W rondelku umieszczamy mleko (500ml) aromat oraz środek z ciastek, podgrzewamy do uzyskania jednolitej konsystencji. 5. Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy całkowicie wystudzone mleko czekoladowe, Pod koniec dodajemy żelatynę (rozpuszczoną nad parą wodną). 6. Przygotowana masa przez chwile jest rzadka, dlatego chwile czekam aż będzie gęstnieć i dopiero wylewam ją do formy, następnie odstawiam w tortownicy

Dziś Ja gotuje
Muffiny mechaniczna po... truskawka... 127

zaplanować ze dwa posiłki do przodu!'. I wtedy to właśnie, najpierw w supermarketowym koszyku, a potem w lodówce, pojawia sie 'MLEKO SMAKOWE'. I o ile 'czekoladowe' i 'biało-czekoladowe' było jeszcze zjadliwe, to już 'blueberry muffin' znacznie mniej. A przy 'truskawce' wszyscy odmówili współpracy... Dlatego muffiny. Lekko mechaniczne, przyznaję, ale o dziwo bardzo smaczne i nawet apetycznie aromatyczne. Byle(...)papierowymi papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki, a w dzbanku, lub osobnej misce mokre.  Wlej mokra mieszankę do suchej i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 15-20 minut - trzeba sprawdzać! Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia

Lejdi of the house
SERNIK GALAKTYKA / GALAXY CHEESECAKE 75

sprzedaży Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président (który tak na marginesie jest mega kremowy i zrobiłam z nim już 3 serniki, nie licząc tego – Cytrynowy z malinami , Idealny czekoladowy i Matcha z wiśnią ), wreszcie postanowiłam plan wcielić w życie! Czemu galaktyka? Bo kosmos jest super! ;D I fascynujący! I uwielbiam Star Trek (New Generation! Captain Jean-Luc Picard! Q! Data(...)połowę kuli”, dolną połowę foremki do cake popsów, strzykawkę czekoladę posiekaj bardzo drobno, połącz z pozostałymi składnikami spodu spód foremki o średnicy 21cm wyłóż pergaminem. Przełóż na niego ciasto i wyrównaj. Następnie ukształtuj ciasto w swego rodzaju „ślimaka” (spójrz na zdjęcie poniżej) piecz spód w 190ºC ok 15-20 minut aż będzie rumiane. Odstaw do wystudzenia

SandraFrej.com
TORT - milky way z akcentem kokosowym i porzeczkowym 179

dodać cukier, następnie po jednym żółtku, cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka(...)posmarować go dżemem porzeczkowym i połową kremu milky way. Położyć kolejny biszkopt i resztę kremu (zostawić trochę do posmarowania boków). Przykryć tort ostatnim biszkoptem i rozprowadzić na nim polewę czekoladową. Boki posmarować kremem milky way i posypać wiórkami kokosowymi. Tort ozdobić według uznania batonikami i perełkami. Schłodzić w lodówce

Trufelkowo
Przepis #70 Bezglutenowe FIT batoniki z bakaliami 145

ciastek, cukierków i innych słodkości, którymi z powodzeniem możemy zastąpić te tradycyjne. Jedną z takich opcji są domowe wypieki. Jako propozycję takich zdrowych domowych FIT batoników polecam moje bezglutenowe czekoladowe batoniki z dodatkiem masła orzechowego oraz bakalii. Wszystko co najlepsze w jednym batoniku. Jeden batonik to: 93 kcal(...)stopni przez około 25 min. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.   Rodzynki i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące

Health-Fit-Life
Domowy krem czekoladowy z suszonych daktyli 135

lubi kremu czekoladowego, szczególnie Nuttelli? Ja uwielbiam, ale na szczęście nie jem zbyt często. Zawiera za dużo cukru, olej palmowy, a dopiero potem kakao i zmielone orzechy, a do tego aromat. Cóż, nie jest to skład idealny. Chociaż jak popatrzy się na skład podróbek, głowa (i brzuch) może rozboleć, bo najczęściej jest dużo gorzej... Jest na to rada: zrobić własny(...)kremie mogą być, ale wciąż je czuję. Skład kremu na bazie daktyli można dowolnie modyfikować, w zależności od upodobań i od przeznaczenia. Na kanapki i do przełożenia ciasta przyda się bardziej zwarty, a więc dodaj mniej mleka. Do deserów w pucharkach może być rzadszy. Ja zrobiłam krem dwa razy. Stąd dwa przepisy poniżej. Lepiej posmakował mi ten drugi

Anioszek w kuchni
Walentynkowe muffiny czekoladowe 184

magię serduszek, całusków, czerwonych róż i słodkich czekoladek. Obdarowywanie swoich połówek drobnymi prezentami należy do obowiązku walentynkowego ;) Zamiast głowić się, szukać w sklepach i w sieci zmyślnych prezencików, upieczcie czekoladowe muffiny pełne miłości. Na pewno radość z takiego prezentu będzie ogromna. A i może Wam się dostanie w przydziela jedna babeczka.... a może dwie ? ;) Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej(...)składników suchych, dodajemy składniki mokre i szybko, przy pomocy widelca mieszamy. Nie mieszamy zbyt dokładnie, tylko tak, żeby mąka połączyła się z resztą składnikw, ale wszelkie grudki w cieście są pożądane. Na koniec dodajemy kawałki czekolady, szybko mieszamy i przekładamy ciasto do foremek, formy wyłożonej papilotkami lub kartonowych pojemniczków na muffinki. Ciasto kładziemy do wysokości 3/4 formy/papilotki. Piec w temperaturze

kolorowotorcikowo
Kawa mrożona 124

Ilekroć mam okazję się wyspać to wszyscy zaczynają kosić z samego rana trawniki...:P Wczoraj miało być ciasto z truskawkami ale woleliśmy je zjeść na surowo :P A "boćki" na łące były fenomenalne :) Co to za plątanina myśli? Nic nie trzyma ma się tzw. "kupy". No nie musi. Mało który człowiek myśli konkretnie zaraz po przepudzeniu :P Powoli wiosenne temperatury(...)mała bomba kaloryczna nie pójdzie nam w tyłek;)) Składniki na 2 duże porcje 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 kostki mlecznej (lub dowolnej) czekolady 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych mleko woda bita śmietana kostki lodu Kawę zalewamy 200 ml wrzątku i odstawiamy na chwilę. Do każdej szklanki dodajemy po 2 kulki lodów. Na lody wlewamy zaparzoną kawę a następnie uzupełniamy mlekiem

My simple kitchen