ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:1099/1376)

Sernik piernikowy. Idealny na Święta. 66

proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Dodać miód i żółtko, a na koniec wkroić masło. Ciasto wyrobić na gładką masę. Tak wyrobionym ciastem wyłożyć dno tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica o średnicy 26 cm. małą część ciasta zostawić na kilka pierniczków. Ciasto podpiec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Wykrojone pierniczki upiec w tej samej(...)wcześniej oprószyć mąka. Gotowy ser wylać na podpieczony spod piernikowy i piec 150 st. C. przez godzinę. Gotowy sernik wystudzić w piekarniku. Sernik przyozdobić pierniczkami, owocami, lub polać polewa czekoladowa. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Mazurek z wiśniami i białą czekoladą 138

mieszkańców Mazowsza, gdzie ciasto to było szczególnie popularne. To proste ciasto pozwala na wykazanie się kreatywnością i pomysłowością w wykonaniu i dekorowaniu, ja dziś chciałam zaproponować bardzo delikatne kruche ciasto z dżemem wiśniowym i białą czekoladą. Spróbujcie koniecznie, bo po moim nie pozostał nawet okruszek. :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej kostka masła 4 łyżki cukru szczypta soli 2 żółtka(...)złoty kolor, ok 25 minut. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do przestygnięcia. Na upieczonym spodzie rozsmarowujemy dżem wiśniowy, a niego wylewamy masę czekoladową. Całość dekorujemy płatkami migdałów i odstawiamy do stężenia. Smacznego. Przy okazji chciałam Was zachęcić do wzięcia udziału w konkursie 100 twarzy Stovit, odkryj 101. Wystarczy, że kupicie jeden z 3 produktów

Cynamonowe szczęście
Tort Walentynkowy - czekoladowy. 160

nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka (jeśli nie mamy takiego patyczka, równie dobrze nada się makaron do spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę, odstawiamy je na około 10 minut i wyciągamy na kratkę do góry nogami tak żeby odkleić(...)aromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze chwilę miksujemy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na talerzu/paterze, na nim rozsmarowujemy słoiczek dżemu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy naszym kremem czekoladowym (zostawiamy trochę do posmarowania brzegów tortu) i przykrywamy trzecim blatem.  Boki tortu smarujemy pozostawionym kremem. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy na wierzchu tortu, następnie posypujemy posypką karmelową

Moje-pitraszenie
najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki... 850

ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty są w nieładzie po upieczeniu = do misy(...)wsypać śnieżkę i wszystko dobrze połączyć użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była na prezent imieninowy)lub jedna tortownica 28 cm na tę ilość ciasta, na dno dać papier do pieczenia i wsunąć do formy, w każdej rozsypać biszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki

W Mojej Kuchni Lubię
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 175

mąkę i sól. Zagnieść ciasto i uformować kulę. Można włożyć do lodówki, ale nie trzeba. Dno i boki formy do tarty, o średnicy ok. 24 cm wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. *W przypadku tarty pieczonej z nadzieniem czas pieczenia jest zależny od wypełnienia, zazwyczaj jest(...)mrożone) Czekoladę roztopić nad gorącą kąpielą wodną, lekko wystudzić i zmiksować lub wymieszać ręcznie rózgą z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i delikatnie połączyć z masą serowo-czekoladową. Przełożyć na wystudzoną tartę. Na wierzchu ułożyć maliny, bądź inne owoce, jak np. borówki, lub truskawki. Udekorować listkami mięty i cukrem pudrem. Smacznego! :) Jeśli spodobał ci się ten przepis, polub

Calzonella.com
Babeczki na Dzień Mamy 179

bombonierkę. Składniki na babeczki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem czekoladowy: 0,5 opakowania budyniu waniliowego (można też zrobić cały budyń i pół zjeść ;)) 1 szklanka mleka 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao +kolorowe cukiereczki(...)właśnie mini babeczek. Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Foremki wykładamy papierowymi papilotkami i przekładamy do nich po łyżeczce ciasta. Zostawiamy dość dużo miejsca, żeby wyrosły. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nastawionym na 160 stopni. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać

Ciastkozercy
Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami 136

Zapraszam na pyszne muffiny mocno czekoladowe z wiśniami .   Pyszne , delikatne , wilgotne , rozpływające się w ustach :)Przepis na te pyszności znalazłam w Poradniku domowym  , nie była bym sobą gdybym czegoś tam nie dodała :) oczywiści wiśnie które uwielbia moja rodzina :)   Składniki : 2 szklanki mąki  1/2 szklanki cukru  1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju(...)jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche , do drugiej miski dajemy składniki mokre  . Następnie suche składniki mieszamy z mokrymi , dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Foremki do muffinek napełniamy ciastem na wierzch układamy wiśnie delikatnie wciskając w ciasto . Po upieczeniu wiśnie maja być widoczne na wierzchu . Pieczemy w temperaturze 190 stopni do suchego patyczka ( około 15 / 20 minut ). Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Wyjątkowa polewa do piernika 309

Mam dla Was baaardzo ciekawą polewę, dzięki której Wasz piernik (i nie tylko) nabierze zupełnie nowego charakteru!Polewa jest czekoladowa z lekkim złamaniem tej słodyczy

Kraina Miodem Płynąca
"CZEKOLADA" CARLA BARDI - recenzja książki 130

więcej na temat książki, która urzekła mnie od pierwszej chwili. Okładka od razu zadziała jak magnez, przepiękna fotografia autora Brenta Parkera Jones'a, na której dumnie prezentuje się tort czekoladowy przyozdobiony płatkami kwiatów i owocami. W jednej chwili sięgnęłam po tą pozycję i już jej nie wypuściąłm z rąk. Z każdą kolejną kartą tej książki zachwycałam się bardziej, fotografie(...)kulinarnej zdobywała u swojej mamy, obecnie mieszka nad jeziorem Bolsena i prowadzi własną winnicę.   Książka zawiera 140 przepisów kulinarnych, podzielonych na kategorie tj., sztabki, bronie i ciasteczka; babeczki, ciasta i rolady, tarty, placki i inne wypieki; lody i desery na zimno; drinki i łakocie.   Każdy przepis jest dość szczegółowo opisany, podane są czas przygotowania potrawy, czas pieczenia, ilość

SMYKWKUCHNI
Muffinkowe torciki z kremem krówkowym 190

DUKA.Jak podać klasyczne muffiny czekoladowe, by nie były banalne ? Postanowiłam zrobić mini torciki muffinkowe. Bazą do ich stworzenia jest gotowy produkt Delekta - "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym. Składniki:1 opakowanie Delekta  "Babeczki na 1001 sposobów" o smaku czekoladowym2 jajka100 ml mleka100 ml oleju Krem:200 ml śmietanki 30%4 łyżki gotowej masy kajmakowej/krówkowej1 łyżka(...)Przygotować małą blachę - wyłożyć papierem do pieczenia.Masą napełnić 6 otworów formy na babeczki, resztę masy wylać na blachę.Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 20 minut, ciasto nico krócej, wystarczy 12-15 minut.Babeczki i ciasto ostudzić. Wyjąć z formy.Z ciasta wykrawać szklanką odpowiadającą średnicy babeczki koła.Muffinki przeciąć w połowie. Żelatynę namoczyć w wodzie.Śmietankę ubić

kolorowotorcikowo
Jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie (FIT, bez pieczenia) 220

ksylitolu 4 czubate łyżki żelatyny 1/2 szkl. gorącej wody Sposób przygotowania: Owsiany spód: Nad kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę i łączymy z miodem. Do miski wsypujemy sypkie składniki, dodajemy masę czekoladową i jogurt, dokładnie mieszamy, i masą wykładamy spód tortownicy (21 cm), dociskamy dokładnie i chłodzimy w lodówce około pół godziny. Ja tortownicę wyłożyłam dokładnie folią spożywczą, żeby całość nie złapała(...)bardzo ostrożnie wylewamy na pierwszą warstwę. Należy to robić powoli i ostrożnie, bo inaczej warstwy się zmieszają. Czynności powtarzamy - czyli do masy jogurtowej dodajemy jagody i ostrożnie nakładamy warstwę ciasta. Całość chłodzimy w lodówce aż całkowicie stężeje. P.s. Oczywiście można też podzielić jogurt na 4-5 miseczek i warstwy przygotowywać osobno - będą równiejsze. Wtedy do jogurtów jeszcze przed podziałem najlepiej

Kolorowy Przepisownik
Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka 174

Inspirację na tartę ‘Biedronkę’ znalazłam na Pinterest, szukając słodkich pomysłów na trzecie urodziny Błażeja. Powiedziałam sobie wtedy, że jeśli nie

Słodki Pomysł
MINI SERNICZKI Z OWOCAMI 342

   Błyskawiczne,  urzekające swym wyglądem i dosłownie powalające smakiem, tak w skrócie można określić te małe cuda. U nas były już dwukrotnie, w dwóch

Smaczne Zdrowe
Cake pops z pijanych śliwek suszonych- Walentynki 97

Wyglądem przypominające popularne cake pops'y w środku kryją miłą niespodziankę w postaci mocno rumowych śliwek. Myślę, że to fajny pomysł na walentynkową niespodziankę. Składniki: 20

Tradycyjna Kuchnia
Domowe pralinki z masłem orzechowym 141

Zawsze wydawało mi się, że są pracochłonne, co okazało się zupełną nieprawdą. :-) Postanowiłam ułatwić sobie zadanie, wybrałam trzy proste składniki i w banalny sposób je ze

Szefowa kuchni