Dziś proponuje lekki, torcik z pysznym kremem czekoladowym, dużą ilością owoców i galaretką. Użyłam mrożonych borówek, ale będą do niego pasować każde owoce. Galaretka jagodowo-jeżynowa
Healthy food explorerŁatwy przepis na intrygującą i jednocześnie smaczną dekorację stołu na imprezę Halloween'ową. Baza to sprawdzone, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto, obłożone nutellowym kremem z mascarpone i udekorowane ciastkami. Składniki (forma 20x20 cm) 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao Jajka dokładnie(...)mascarpone 2 łyżki nutelli 1 łyżka kakao Ubić śmietankę na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Dodatkowo kilka pokruszonych ciasteczek czekoladowych kilka ciasteczek w kształcie nagrobków, z napisem RIP Ostudzone ciasto przełożyć na talerz i udekorować kremem z wierzchu i po bokach. Posypać pokruszonymi ciastkami, wbić w wierzch ciasteczka-nagrobki (jak na zdjęciu). Gotowe
Słodkie inspiracjeWariacja na temat wszystkim znanego ciasta marchewkowego. Wersja dla fanów ciast czekoladowych.Osobiście ciasto przypadło mi do gustu bardziej niż jego klasyczna wersja.Pyszne, wilgotne i bardzo aromatyczne, może z powodzeniem zastąpić świąteczny piernik, poprzez dodanie odpowiedniej mieszanki przypraw.Ciasto czekoladowo-marchewkowe Składniki:1 ½ szklanki mąki pszennej100 g gorzkiej czekolady50 g mlecznej czekolady3 jajka¾ szklanki brązowego cukru½ szklanki oleju2 szklanki(...)miksując na najniższych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Ciasto przekładamy do formy (ja piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 50 minut. Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy kakao, ekstrakt waniliowy i ostudzoną czekoladę. Ucieramy do momentu powstanie gładkiej masy
Mania GotowaniaPrzepyszne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym oraz dwoma warstwami jabłek w galaretce. Tylko wygląda na skomplikowane, ale tak na prawdę jest bardzo proste. Uwaga! Ciasto jest
Na Ciasteczkowych Papierachsię w ustach ciasto , wypełnione po brzegi gorącym czekoladowym kremem i oprószone cukrem pudrem …Do tego szklanka gorącego kakao , albo ulubionej kawy …Czy może być coś lepszego w chłodne , jesienne popołudnie?!Ps. najlepsze prosto z piekarnika , kiedy to gorący krem wręcz wylewa się z nich po przełamaniu … SKŁADNIKI:CIASTO :* mąka pszenna – 100 g* mąka krupczatka
Ostra na Słodkokażdego coś innego. Ja zachwycona całością, mąż zadowolony z serowej wkładki a syn zachwycony czekoladowym ganache. Ciemne blaty ciasta przypominają strukturą i smakiem ciasta ucierane, są cięższe i wilgotne od tradycyjnych puszystych biszkoptów. Ser jest bardzo delikatny, wyczuwalny karmel nadaje całości charakteru, a krem, którym ciasto jest obłożone i czekoladowa polewa na wierzchu dekorują ciasto smakiem i wyglądem. Bardzo(...)Pierwszy blat ciasta kładziemy na paterze. Smarujemy 3 łyżkami karmelu. Na karmel kładziemy ser. Smarujemy 3 łyżkami karmelu. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch smarujemy 3 łyżkami karmelu. Boki i karmel na wierzchu pokrywamy kremem. Całość polewamy zgęstniałą polewą czekoladową – ganache. Przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu. źródło z małymi zmianami: shugarysweets.com The post Kawowe Ciasto z Serową Wkładką
Made By Mom And Songustu wszystkim miłośnikom batoników o tej samej nazwie. Czekoladowy spód idealnie komponuje się z pysznym, gęstym kremem oraz miękką, kuszącą polewą. A jeśli chodzi o kaszę - to wcale jej nie czuć i za każdym razem słyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też na mój tort z podobnym kremem - klik .) Polecam wszystkim fanom kokosowych smaków, ale i nie tylko! (Forma(...)odstawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masło z cukrem pudrem utrzeć do puszystości i małymi porcjami połączyć z zimną kaszą. Powstały krem równomiernie ułożyć na wystudzonym cieście czekoladowym i schłodzić w lodówce. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekane czekolady. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej
Di gotujeciasto czekoladowe z przepysznym kremem z mascarpone. 15 dag.masła 85g.gorzkiej czekolady 1 strąk wanilii 16 dag.mąki pszennej przesianej 1 łyžeczka proszku do pieczenia 16 dag.cukru 5 jaj Szczypta soli Polewa Krem z mascarpone i bitej śmietany ******************************************** 0.5 litra kremówki 30% 500 g.serka mascarpone 1 laska wanilii 3 łyžki cukru pudru **************************************** Ciasto
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPowoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe.Torcik czekoladowy z kawowym krememProporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 3 godzinySkładnikiCzekoladowy spód(...)mieszankę kawową i miksujemy. Na koniec przesiewamy do ciasta mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli ciasto jest suche, wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.Gdy ciasto będzie całkowicie zimne możemy przygotować masę kawową
Kulinarne przygody Gatitytego wydarzenia. A teraz czas na ciacho- z kupionym na bazarze syropem waniliowym od JemCoDobre (sprzedają też w necie ) i naszymi ogrodowymi różami. Ślinianki w ruch! WILGOTNE CZEKOLADOWE CIASTO Z RÓŻANYM KREMEM MASCARPONE Na ciasto 300g mąki 500g cukru 100g ciemnego niesłodzonego kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki soli 2 jajka 250ml maślanki 1/2 kostki stopionego(...)krem- płatki róż ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym do otrzymania "różowego cukru". Dodajemy serek i jeszcze chwilę ucieramy. Rozkrojone ciasto smarujemy serem po środku i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. I JEMY!!! Kremik- dobrze przełamuje czekoladowość ciasta Nie dekorowaliśmy go z góry bo szkoda nam było tej pięknej struktury Kęs doskonały Ciasto jest cudownie wilgotne i bardzo mocno czekoladowe. Dzięki
les mirabellesCzekoladowy biszkopt, bita śmietana, kawowe biszkopty i pyszna masa ajerkoniakowa... Taki przepis mam dziś dla Was :) Ciasto niezwykle puszyste, wyjątkowe, idealne na wszelkie ważne uroczystości. ja odrobinę "przedobrzyłam" z likierem i masa wyszła odrobinę za rzadka, jednak nie ujmowało to ciastu smaku... foremka 23 x 33 cm Biszkopt: 3 jajka, 150g mąki pszennej, 3/4 szklanki cukru(...)Poncz: 3 łyżeczki kawy, 2 łyżeczki cukru, okrągłe biszkopty, 2 łyżki kakao. Kawę wraz z cukrem zalać około 1/2 szkl. wrzątku. Ciasto nasączyć ponczem i pokryć 2/3 kremu ajerkoniakowego. Oprószyć kakao. Biszkopty maczać w reszcie ponczu i układać na cieście. Przykryć resztą masy. Schłodzić. Śmietanka: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru
Z miłości do słodkościPyszny czekoladowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem. Pycha <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na biszkopt: 5 dużych jaj, żółtka oddzielone od białek szczypta soli 3/4 szklanki
My Culinary Arts.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej - 50 gram kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody
Życie zamknięte w smakuciasto zrobiłam z kremem adwokatowym na czekoladowym spodzie i z bitą śmietaną. Ciasto długo utrzymuje świeżość a jeśli ma być na imprezę można go śmiało zrobić dzień wcześniej. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 250 ml wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka Krem adwokatowy: 250 ml kremówki
Ala piecze i gotuje