ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:35/384)

Krem czekoladowy z daktyli 97

Kremowy, słodki i całkowicie legalny, krem czekoladowy z daktyli —  do kanapek,  do ciast,  idealny do przekładania wafli Artykuł Krem czekoladowy z daktyli pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym i kremem wiśniowym przekładane wiśniową konfiturą oraz z glazurą wiśniową 180

razem zdecydowałam się spróbować z wiśniami. Oba są pyszne, ale porzeczkowe bardziej przypadło mi do gustu - uwielbiam kontrast tych kwaśnych owoców z gorzką czekoladą. CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM CZEKOLADOWY I KREMEM WIŚNIOWYM PRZEKŁADANE WIŚNIOWĄ KONFITURĄ ORAZ Z GLAZURĄ WIŚNIOWĄ Składniki na ciasto czekoladowe: - 150 gram czekolady gorzkiej - 100 gram masła - 5 jajek - 1 łyżka kakao - 175 gram cukru - alkohol

Życie zamknięte w smaku
Tort snickers 154

białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita. Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone

Pyry na Gaz
PTASIE GNIAZDO wielkanocna babka szpinakowa 80

Ptasie Gniazdo - wielkanocna babka szpinakowa z kremem pomarańczowym . Znudziły Ci się klasyczne przepisy wielkanocne i szukasz czegoś wyjątkowego czym zachwycisz swoich gości?  Sięgnij po przepis na Ptasie Gniazdo - szpinakową babkę wielkanocną .  Babka jest ze szpinakiem , przełożona obłędnie pysznym kremem pomarańczowym i udekorowana czekoladowymi jajeczkami. Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie przepis z bloga Kuchnia Mniam . Jak zrobić Ptasie(...)Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką 1M. 3.) SKŁADANIE CIASTA I DEKORACJA : Na pierwszy blat ciasta nakładamy krem robiąc rozetki. Krem nakładamy przy brzegach ciasta, a w środku tylko sporadycznie ( patrz. video ). Przykrywamy drugim blatem ciasta i nakładamy krem tym samym sposobem co wcześniej. Przykrywamy trzecim blatem i nakładamy krem robiąc róże. Dekorujemy kolorowymi jajeczkami czekoladowymi. (dekorację najlepiej robić

RITA food channel
Tort orzechowo-czekoladowy 183

Dzień Babci i Dziadka. Składniki: Ciasto orzechowe: 10 jajek 1 szklanka cukru 20 dkg orzechów włoskich mielonych 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem: 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru(...)wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny i łączymy z zimnym kremem. Odkładamy troszeczkę masy, dodajemy pół łyżeczki kakao i mieszamy. 4. Ciasto orzechowe przekrawamy na pół. Przekładamy : ciasto orzechowe smarujemy połową kremu przekładamy biszkoptem czekoladowym, smarujemy drugą połową kremu, przekładamy drugim ciastem orzechowym. Kremem z kakao smarujemy wierzch i dekorujemy dowolnie. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Ryżowe pole 99

ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi i mieszam(...)rozpuszczoną czekoladę, żelatynę i całość mieszam. Biszkopt kroję na dwie części. Dolną warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Ciasto wkładam ponownie

Słodki sentyment
Ryżowe pole 90

ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi i mieszam(...)zostawiam do przestygnięcia. W misce umieszczam ryż, rozpuszczoną czekoladę, żelatynę i całość mieszam. Biszkopt kroję na dwie części. Dolną warstwę nasączam wodą z cytryną (1/2 szklanki). Czekoladowy krem wykładam na biszkopt i wstawiam ciasto do lodówki na pół godziny. Połowę tężejącej galaretki wylewam na krem czekoladowy i posypuję 100 g malin. Na to kładę drugą warstwę biszkopta, biszkopt nasączam wodą

Słodki sentyment
PROFITEROLKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM, NUTELLĄ I ORZECHAMI 241

Ostatnio zajadaliśmy się profiterolkami z kremem bananowym , dziś będzie coś dla fanów czekolady! Pyszne, delikatne , kruche z zewnątrz ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi fantastycznym czekoladowym kremem z nutellą. Kalorii miliony … ale za to równie dużo przyjemności! Krem czekoladowy podnosi poziom endorfin, co sprawia, że uśmiech nie zejdzie nam z twarzy jeszcze do końca dnia – warto tę metodę wypróbować(...)masło – 60 g * mąka pszenna – 85 g * jajko – 2 szt KREM CZEKOLADOWY : * budyń czekoladowy – 60 g * mleko – 2 szkl * nutella – ok. 100 g * orzechy włoskie – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę smarujemy tłuszczem, skrapiamy po całości wodą. Piekarnik nagrzewamy do 200C. CIASTO: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone masło, gotujemy na małym ogniu, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe / Chocolade cake 232

Skoro już mam krem czekoladowy http://jollowanie.blogspot.com/2014/11/czekoladowa-bita-smietana-do-ciast-i.htmlwypadałoby zrobić ciasto.Padło na biszkopt. Przepis jest na duże ciasto.- 9 dużych jaj- 0,5 szklanki cukru pudru- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej- mniej niż połowa maki ziemniaczanej- łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie- skórka otarta cytrynyBiałka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier, następnie żółtka, jedno(...)Podczas, gdy biszkopt się piecze należałoby przygotować esencjędo nawodnienia ciasta, aby nie było za suche.W tym celu zaparz dwie szklanki mocnej herbaty, dodaj na każdą szklankę po 3-4 łyżki cukru i po pół cytryny. Ja dodatkowo dodaje 2 łyżki spirytusu waniliowego, ale jak nie masz, lub ciasto jest dla dzieci to dodaj zwykły cukier wanilinowy, jeden na obie szklanki.Esencj

Pasje Jolki
Chrupiący galaretkowiec z truskawkami 461

Ciasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł na poniższe ciasto zaczerpnęłam z książki Cukiernia Lidla Pawła Małeckiego.   Składniki na blachę o średnicy 24 cm: spód czekoladowy 300 g czekolady z orzeszkami i masą wafelkową 250 g wafelków o smaku kakaowym(...)Schłodzoną śmietanę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę. Przygotowany krem przełożyć na spód czekoladowy. Ponownie wstawić do lodówki. Mniej więcej po 1 godzinie (krem musi stężeć) na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone połówki truskawek. Całość zalać galaretką. Wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy galaretka całkowicie stężeje.  Przed podaniem można ozdobić połówkami

Ugotować
Ciasto Mocno Czekoladowe 200

matki Z tej okazji zrobiliśmy ciasto czekoladowe. Miało być proste, szybkie, zwyczajne. O ile proste i szybkie jest, tak smakuje i wygląda dość niezwyczajnie. Rzekłabym, iż stworzyliśmy dość konkretny czekoladowy torcik. Tak czy inaczej jest obłędnie pyszne a okazja ku temu nie byle jaka. Biszkopty są mięciutkie, wilgotne, rozpływające się w ustach. Czekoladowy, maślany krem, choć słodki, pasuje doskonale(...)porzeczkowego Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem. Na dżem wykładamy około 3-4 łyżek kremu czekoladowego. Przykrywamy drugim blatem. Resztą kremu obkładamy wierzch i boki ciasta. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. The post Ciasto Mocno Czekoladowe appeared first on Made

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania