ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:31/384)

karpatka królewska 192

ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 190 g masła 1 i 1/2 szklanki wody szczypta soli na krem biały: 3 szklanki mleka 2 żółtka 80 g mąki pszennej 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania) 3/4 szklanki cukru 150 g masła na krem kakaowy: 3 szklanki mleka 2 żółtka 80 g mąki pszennej 80 g budyniu czekoladowego (2 opakowania(...)minutach zmniejszyć temperaturę do 150*C i suszyć ciasto jeszcze kwadrans. Wystudzić.  Oba kremy przygotować w taki sam sposób. Połowę mleka zagotować. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, mąkę, cukier i budyń (do drugiego dodać kakao). Wlać na gotujące mleko, ugotować gęsty budyń i wystudzić. Najpierw utrzeć krem czekoladowy: miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Wyłożyć na jeden blat ciasta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostka czekoladowo-słonecznikowa z kremem solony karmel 147

ciasta dodajemy naprzemiennie suche składniki i śmietanę, cały czas ubijając. Ciasto wyjdzie dość gęste *** *** Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 21 x 21 cm (można też upiec ciasto w tortownicy) *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto odkładamy do wystudzenia(...)mieszamy *** *** Pierwszy blat ciasta umieszczamy w foremce i nasączamy go herbatą *** *** Na ciasto wykładamy połowę kremu karmelowego *** *** Przykrywamy drugim blatem, który również nasączmy. Wykładamy resztę kremu i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy *** *** Do garnuszka wlewamy śmietankę, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitego sosu czekoladowego *** *** Tak powstałym sosem polewamy

Blog z Apetytem
Czekoladowy tort dla dzieci 492

Czekoladowy tort dla dzieci z misiami zelkami Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi(...)śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… i gotowe ! PRZEKŁADANIE: Ciasto przekrajamy na dwa równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy na niego warstwę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Krem nakładamy również na górę i boki tortu. Rozprowadzamy krem równomiernie – wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Układamy żelki dookoła podstawy

Domowe Torty
tort orzechowy z wiśniami 701

Wiśnie: galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie (mrożonych nie rozmrażać ale dodać tuż przed wykładaniem na ciasto, bo galaretka ekspresowo stężeje). Krem czekoladowy: czekoladę połamać i wrzucić do miski. Wlać 2-3 łyżki kremówki, ustawić miskę nad garnkiem z wrzątkiem (ale tak, żeby nie była zamoczona) i mieszając rozpuścić. Pozostałą kremówkę(...)wrzątku, przestudzić i dodać do śmietany.  Na paterze położyć jeden blat ciasta. Zapiąć wokół niego rant. Na ciasto wyłożyć połowę wiśni i kremu śmietankowego. Położyć ciasto a na nie połowę kremu czekoladowego. Kolejne warstwy przygotować tak samo.  Czekoladę połamać, zalać kremówką i rozpuścić nad parą. Polać tort, posypać orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki z kremem czekoladowym 142

pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
torty 245

tort orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort

królestwo garów
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 130

Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując(...)masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo puszysty dlatego musimy dosyć długo miksować. Na koniec dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto wyciągamy z blaszki ciągnąc za folię spożywczą. Smarujemy kremem czekoladowym oraz szprycą nakładamy okrągłe wzorki oraz ozdabiamy paroma suszonymi śliwkami. Boki ciasta można ozdobić zmielonymi piernikami

wysmienity
TORT STRACIATELLA Z MUSEM CZEKOLADOWYM 305

wyszedł tak obłędny, że mało brakowało, by nie zostało już nic do przełożenia czekoladowych biszkoptów. Ale powstrzymałam się i dokończyłam swoje dzieło! Czekoladowe biszkopty przełożone musem czekoladowym i pokryte kremem straciatella stworzyły fantastyczne ciasto, które zachwyciło domowników! Każdy po zjedzeniu kawałka poprosił o dokładkę! I wcale się nie dziwię – był to jeden z najlepszych tortów czekoladowych jakie ostatnio robiłam(...)łyżka * kakao – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 1 łyżka MUS CZEKOLADOWY: * śmietana 30% – 450 ml * czekolada LINDT Excellence 70% kakao – 70 g * czekolada LINDT Excellence 85% kakao – 70 g * cukier puder – 3 łyżki KREM STRACIATELLA: * śmietana 36% – 250 ml * cukier puder – 1 łyżka * starta czekolada LINDT Excellence Orange

Ostra na Słodko
Tort pralinowy "Owoce Morza" 186

okazję! Przepis pochodzi z książki Dr Oetker „Czekoladowe ciasta”. Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka 100 g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 500 g śmietany 30% 100 g kremu orzechowego np. Nutella 300 g gorzkiej czekolady(...)Przełożenie: Śmietanę czekoladową ubić przy pomocy miksera na gładki krem. Jeden krążek ciasta przeznaczony na spód ułożyć na talerzu lub paterze, nałożyć na niego cały czekoladowy krem i równo rozsmarować. Przykryć drugim kawałkiem ciasta, lekko docisnąć (ewentualnie wyrównać boki tortu, aby krem nie „wypływał” na zewnątrz), odstawić do schłodzenia. Śmietanę do obłożenia tortu ubić na sztywno. Rozprowadzić ją równomiernie

MyCookBook.pl
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 210

Koniec roku to czas podsumowań. Co mogę powiedzieć o 2014 roku? Przykro mi, że się już kończy. W tym roku udało nam się odwiedzić przepiękne miejsca

Słodkie Przyjemności
francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami 158

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ulubiony krem czekoladowy truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone) dodatkowo: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Raffaello – szybkie ciasto z mlekiem w proszku 93

niezapomniany smak! Ciasto Raffaello polecam przygotować jako deser na imprezę, urodziny lub jako ciasto do niedzielnej kawy. Jak zrobić kokosowe ciasto z Raffaello? Przygotowanie ciasta nie jest skomplikowane. Wystarczy, że na spodzie ułożysz herbatniki przełożone Nutellą, a następnie należy przygotować mleczny krem z mlekiem w proszku. Ciasto składa się z następujących warstw: herbatniki krem czekoladowy (Nutella) herbatniki krem z mlekiem(...)lodówki. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kokosem: kokosowe ciasto z mango ciasto z kokosem i białą czekoladą kokosowy sernik z brzoskwiniami PRZEPIS – SZYBKIE CIASTO Z MLEKIEM W PROSZKU Ciasto z Raffaello Via Gusto Kokosowe ciasto bez pieczenia z Raffaello to przepis na szybkie ciasto z mlekiem w proszku. Ten deser

Via Gusto
Ciasto a la milky way – prosty przepis 220

Kakaowe ciasto z pysznym, mocno mlecznym kremem i czekoladową polewą. Idealne na każde przyjęcie, idealne na Sylwestra. To ciasto znika równie szybko, jak się je przygotowuje. Przepisów na tego typu ciasta jest mnóstwo ja dziś dzielę się z Wami moją wersją. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Spróbujcie ciasta a la milky way według mojego przepisu Korzystają z okazji życzę(...)stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, stosujemy zasadę suchego patyczka wbitego w ciasto (u mnie ciasto piecze się około 30-35 minut). Gdy ciasto się piecze przygotowujemy krem. Miękkie masło ubijamy przy pomocy miksera na puszysty, gładki krem. Stopniowo dodajemy mleko w proszku ciągle miksując na mniejszych obrotach. Następnie dodajemy (miksując) ekstrakt

Słodkie okruszki
Dożdżowa gwiazda z czekoladą 101

pełnych łyżeczek kremu czekoladowego ok. 3 łyżek lukru do dekoracji lub cukru pudru Do miski przełożyć wszystkie składniki na rozczyn, wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.  Do osobnej miski przełożyć wszystkie składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. wyrobione ciasto odkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)papierze wtedy będzie łatwiej uzyskać odpowiednią wielkość. Rozwałkowany okrąg przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy kremem czekoladowym ok. 2 łyżeczek pozostawiając wolne brzegi. Na krem czekoladowy układamy kolejny okrąg z ciasta, ponownie krem, ciasto,krem i kończymy ciastem. Ciasto dzielimy na 16 równych części nie docinając ciasta do samego środka. (ja na środku położyłam wykrawać do ciastek

Kulinarne przygody
Ciasto Morfeusz - delikatne ciasto czekoladowe z kremem 90

mąkę z proszkiem do pieczenia i pozostały cukier. Cała masę dokładnie ucieramy a pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu.  Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Krem czekoladowy Składniki: 100 g masła 100 g cukru pudru 3 łyżki mleka 4 łyżki kakao  300 g herbatników  W rondelku(...)ciasto Na czekoladową cześć ciasta przykrytą herbatnikami wykładamy ubitą z serkiem śmietanę. Ciasto przykrywamy wystudzonym blatem bezowym.  Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień gdy warstwy ciasta lepiej się "przegryzą".  Smacznego!!!            Cenne uwagi: Bezowy blat po upieczeniu najlepiej wyciągnąć delikatnie z blaszki i ułożyć do wystygnięcia na kratce. Przed przełożeniem na krem

Farmażony