Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody
Wanilia i KardamonCiasto czekoladowe z kremem na bazie mleka kokosowego i czekolady, przełożone marmoladą różaną. Istna bomba kaloryczna, jednak dla tego smaku warto grzeszyć! Jego wykonanie jest zaskakująco łatwe! Nie ma szans, by je zepsuć
Vegan TasteCzekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w mikrofali bądź w kąpieli wodnej. Przestudzić. Mascarpone ubić wraz z kremówką do uzyskania kremu. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy, wierzch udekorować owocami oraz listkami mięty. Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Tarta wygląda i smakuje obłędnie. Polecam
Moja kraina smakówDelikatny sernik, idealnie kremowy, osłodzony białą czekoladą. Jest tak smaczny, że rozpływa się w ustach. Idealna konsystencja sernika, to zasługa twarogu z mascarpone Président. Słodycz sernika
https:KKuchniaMniamprzepis na dużą blachę Jest sezon na truskawki, więc warto je wykorzystać do ciast i deserów. Moja propozycja to domowy kopiec kreta z truskawkami i bananami. Świetne połączenie czekoladowego ciasta, śmietankowego kremu i świeżych owoców. Palce lizać! Składniki: Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 jajka 1,5 szklanki mleka
Blog z ApetytemCiasto czekoladowe z kremem na bazie mleka kokosowego i czekolady, przełożone marmoladą różaną. Istna bomba kaloryczna, jednak dla tego smaku warto grzeszyć! Jego wykonanie jest zaskakująco łatwe! Nie ma szans, by je zepsuć
Vegan TasteW zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy, jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy
Pink Envelopemieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Ciasto czekoladowe przekładamy kremem kawowym. Na wierzchu wykładamy bitą śmietanę. Całość oprószamy cappuccino w proszku, słodkim kakao lub startą czekoladą. Źródło
Smaki Na Talerzuprzez 15 minut. Przestudzić. Owoce ułożyć na zastygniętym ganache, polać powstałym podczas pieczenia sosem. Posypać posiekanymi pistacjami, podawać. Smacznego! Jako, że przepis znalazłam w duńskiej gazecie, a wypełnianie ciast gęstym, czekoladowym kremem to zdecydowanie coś, co Duńczycy wręcz uwielbiają, dodaję go do akcji
Pożeraczka, czyli raz adobrzezamieszczać nowe wpisy. Ten przepis trochę sobie czekał na publikację, bo zapomniałam o nim całkowicie i dopiero przeglądając zdjęcia się na niego natknęłam. To propozycja dla miłośników wilgotnego czekoladowego ciasta i kremu truskawkowego, moi domownicy byli nim zachwyceni więc może i Wy się skusicie? Składniki: 6 jaj 300 ml mleka 250 ml oleju 1 i 1/2 szklanki cukru
Cynamonowe szczęściePonieważ właściwie już weekend, a weekendy rządzą się swoimi prawami i nawet noworoczne diety im nie straszne, mam dla Was przepis na tort. W zasadzie taki
brunetkawkuchniKlasyczna, elegancka wuzetka, bardzo popularna w polskich domach. Chyba każdy zna jej wykwintny smak. Na blogu jest już przepis na Torcik Wuzetka ( klik ). Postanowiłam tym razem
Nastoletnie WypiekanieCzekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki
BullioDo tego ciasta zainspirował mnie przepis Gabrysi , ale nie byłabym sobą gdybym, nie stworzyła swojej wersji. Wyszło kolorowo, delikatnie i pysznie. Moim bliskim ciasto posmakowało bardzo
Cynamonowe szczęściejutro. Kawę kocham pod wszelką postacią, i od dłuższego czasu chodziło za mną coś kawowego. Padło na tartę, bo nie ma lepszego połączenia jak idealnie kruche czekoladowe ciasto wypełnione kremem kawowym do tego szklanka mleka migdałowego i jest super, nawet deszcz i mgła nie są w stanie zepsuć mi dnia. Składniki na formę o średnicy 28 cm: ciasto kruche
greenscarfTo cudo powstało z pomieszania dwóch przepisów i jak dla mnie jest jednym z ulubionych ciast. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka
Na Ciasteczkowych PapierachOstatnio trochę się dzieje i nie mam zbyt wiele czasu i możliwości, by dodawać posty na bloga. Niestety niebawem będę miała tego czasu jeszcze mniej, ale
Z miłości do słodkościKokos, orzechy i masa krówkowa... Pycha! Za to połączenie smaków ciasto trafiło do moich stałych wypieków. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru
Na Ciasteczkowych PapierachCzekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki
BullioDo niedzielnej kawki proponuję słodkie, kaloryczne ciasto:) Ale za to jakie pyszne... A co tam! Raz się żyje! Ciasto na białkach z dodatkiem migdałów i orzechów
Z miłości do słodkościMiał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty
Blondynka GotujeJuż od dłuższego czasu po głowie chodził mi pomysł upieczenia popularnej „Delicji” w formie normalnego ciasta. Ostatnio przepis taki pojawił się na blogu „Moje Wypieki” i
Mania GotowaniaWariacji na temat semifreddo (czyli lodowy deser/tort na wpół zamrożony, tu w wersji straciatella) jest wiele, m oja wersja jest na kremówce i mascarpone, z dodatkiem
Kraina Miodem PłynącaDzisiaj prezentuję Wam przekładaniec inspirowany popularnym batonem Snickers.Mimo, że składa się z 5 warstw, to jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, bo kiedy spód się chłodzi, to
Kraina Miodem PłynącaDziś przepis na mój tort urodzinowy. Moje ulubione połączenie to zdecydowanie wiśnie i czekolada. Więc co innego mogłabym sobie podarować na urodziny, jak nie właśnie Tort
Mania GotowaniaSchwarzwälder Kirschtorte to jeden z najpopularniejszych tortów, który można znaleźć prawie na każdym blogu. Nie mogło go więc zabraknąć i u mnie;) Nie jest to oryginalny
Z miłości do słodkościJednym z najczęściej wyszukiwanych przez Was przepisów jest Ciasto chałwowe. Przyznam, że to jedno z naszych ulubionych ciast;)) Jego ogromna zaletą jest to, że jest bardzo
Z miłości do słodkościTo ciasto piekłam na Święta Bożego Narodzenia - w domu zrobiło furrorę wśród męskiej części rodziny. Zniknęło do ostatniego okruszka w ciągu dwóch dni:) SKŁADNIKI NA KAKAOWY
Blondynka Gotujeczekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus(...)wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made
Made By Mom And Sonświeże kiwi (3 - 4 szt.) WYKONANIE: 1.) Ciasto czekoladowe . Jak wykonać ciasto czekoladowe jako bazę do tortów i ciast opisałam TUTAJ Z Upieczonego i wystudzonego ciasta czekoladowego odcinamy wypukłą górę i przekrawamy ciasto na dwa blaty. Zobacz wykorzystanie tego ciasta czekoladowego w moim innym przepisie na TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM POMARAŃCZOWYM. 2.) Krem. W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki(...)miksujemy do połączenia się składników. 3.) Składanie tortu. Na dolny blat ciasta wykładamy połowę kremu, wstawiamy do zamrażalnika na dosłownie 5 minutek, żeby krem szybko stężał. Na krem wykładamy dżem i znów wstawiamy do zamrażalnika na 5 minutek. Następnie wykładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem ciasta czekoladowego. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 h. 4.) Dekoracja. Kremówkę ubijamy
RITA food channelmoże przekona Was do robienia pączków? Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.) Dodatkowo: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 12 części
Via Gustomarshmallows zaspokoją na długo apetyt na słodycze. Inspiracja ze stron anglojęzycznych, ale na polskich blogach też można je znaleźć. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 1 mały słoiczek kremu czekoladowego, np. Nutelli • małe opakowanie pianek marshmallows • 1 jajko Wykonanie: • Płat ciasta francuskiego pokroić w małe kwadraty. Mnie wyszło 18 sztuk. • Na środku każdego położyć(...)łyżeczce kremu czekoladowego. • Na krem położyć kilka małych pianek lub jedną dużą. • Brzegi ciasta posmarować białkiem i zlepiać szczelnie w koperty jak na zdjęciu. Można też zrobić rożki. • Gotowe koperty posmarować roztrzepanym żółtkiem. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 15 minut. Mnie trochę ciastek rozkleiło się podczas pieczenia, ale też miały
To co kochamciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 190 g masła 1 i 1/2 szklanki wody szczypta soli na krem biały: 3 szklanki mleka 2 żółtka 80 g mąki pszennej 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania) 3/4 szklanki cukru 150 g masła na krem kakaowy: 3 szklanki mleka 2 żółtka 80 g mąki pszennej 80 g budyniu czekoladowego (2 opakowania(...)minutach zmniejszyć temperaturę do 150*C i suszyć ciasto jeszcze kwadrans. Wystudzić. Oba kremy przygotować w taki sam sposób. Połowę mleka zagotować. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, mąkę, cukier i budyń (do drugiego dodać kakao). Wlać na gotujące mleko, ugotować gęsty budyń i wystudzić. Najpierw utrzeć krem czekoladowy: miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Wyłożyć na jeden blat ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasta dodajemy naprzemiennie suche składniki i śmietanę, cały czas ubijając. Ciasto wyjdzie dość gęste *** *** Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia – moja blaszka ma wymiary 21 x 21 cm (można też upiec ciasto w tortownicy) *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto odkładamy do wystudzenia(...)mieszamy *** *** Pierwszy blat ciasta umieszczamy w foremce i nasączamy go herbatą *** *** Na ciasto wykładamy połowę kremu karmelowego *** *** Przykrywamy drugim blatem, który również nasączmy. Wykładamy resztę kremu i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy *** *** Do garnuszka wlewamy śmietankę, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitego sosu czekoladowego *** *** Tak powstałym sosem polewamy
Blog z ApetytemCzekoladowy tort dla dzieci z misiami zelkami Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi(...)śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… i gotowe ! PRZEKŁADANIE: Ciasto przekrajamy na dwa równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze i nakładamy na niego warstwę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Krem nakładamy również na górę i boki tortu. Rozprowadzamy krem równomiernie – wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Układamy żelki dookoła podstawy
Domowe Torty