ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:38/384)

Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 135

migdały, rodzynki, skórki owocowe itp.- ilość dowolna, jak kto lubi 1/2 szkl ciepłego mleka 100 g masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym) 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dodatkowo: ok. 100 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao(...)Bajaderkowa masa: Stare ciasto drobno pokruszyć do dużej miski, dodać marmoladę, ulubione bakalie (orzechy i migdały najpierw posiekać), wiórki kokosowe, aromat rumowy, krem czekoladowy, stopione i przestudzone masełko oraz naturalne i słodzone kakao (jeśli wasze ciasto, bądź też zakalec jest ciastem ciemnym, możecie pominąć lub zmniejszyć ilość kakao. Moje ciasto było jasne, więc nie żałowałam tego składnik). Całość

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 406

likieru  adwokat Dalkowski 150 ml przegotowanej zimnej wody Krem miodowy: 3 żółtka 100 g miodu lipowego płynnego ½ kg sera  mascarpone 60 ml likieru adwokat Pianka czekoladowa: 350 ml śmietany kremowej 1 tabliczka deserowej czekolady Kakao naturalne do oprószenia Ażurki czekoladowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto krówka: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą lśniącą pianę, dodając(...)wyjęciu z piekarnika ciasto rzucamy z blaszką na podłogę w odległości 50 cm nad podłogą-zapobiegnie to opadaniu ciasta, studzimy na kratce kuchennej. Całkiem zimne kroimy wzdłuż na połowę. Ciasto najlepiej upiec dzień przed złożeniem ciasta wtedy równo się przekroi. Poncz: Likier mieszamy z wodą. Masa miodowa: Ser mascarpone  miksujemy z likierem do uzyskania gładkiego kremu, odstawiamy. W drugiej

Wanilia i Kardamon
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 173

ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 4 jajka 200 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g masła 50 g ciemnej czekolady (70%) 50 ml amaretto 200 g mąki pszennej(...)kremówką w garnuszku, aż powstanie gładka masa. Ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie odcisnąć, rozpuścić i przestudzić. Schłodzonę kremówkę ubić z mascarpone na puszysty krem. Powoli wlewać żelatynę, cały czas miksując. Ciasto czekoladowe przekroić na pół w poziomie. Na paterze ułożyć połowę ciasta, wyłożyć połowę kremu i połowę frużeliny. Przykryć bezą, wyłożyć pozostały krem i frużelinę, przykryć drugim blatem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowy "torcik" brownie 149

klasyk, jakich mało. Uwielbiam ! Za smak i za prostotę przygotowania. Ale, żeby nie było tak prosto i zwyczajnie, proponuję brownie "torcik". Nie jest to prawdziwy tort, przekładany kremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze, ciasto to, podać możecie

kolorowotorcikowo
Ciasto czekoladowe z wiśniami 310

niezastąpionym. Ciasto czekoladowe z wiśniami W domu niestety mam mały problem. Mój chłopak nie lubi dwóch rzeczy: rodzynek i ciast z owocami. Jeśli piekę ciasto, w którym jest chociażby minimalna ilość owoców to wiem, że całe będzie moje do zjedzenia Chyba, że kawałki owoców są wyjątkowo duże, wtedy mój chłopak przemaga się w sobie, wybiera je z ciasta i część(...)kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu. Rozsmarować. Przykryć drugim blatem, na który wyłożyć pozostały krem. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Ciasto czekoladowe z wiśniami Wskazówki. Forma do pieczenia, której użyłam miała wielkość 20-u centymetrów. Wiśnie przed dodaniem do masy powinny dokładnie zostać odsączone

mecooks
Ciasto czekoladowe z wiśniami 454

niezastąpionym. Ciasto czekoladowe z wiśniami W domu niestety mam mały problem. Mój chłopak nie lubi dwóch rzeczy: rodzynek i ciast z owocami. Jeśli piekę ciasto, w którym jest chociażby minimalna ilość owoców to wiem, że całe będzie moje do zjedzenia Chyba, że kawałki owoców są wyjątkowo duże, wtedy mój chłopak przemaga się w sobie, wybiera je z ciasta i część(...)kremem. Złożenie ciasta: Biszkopt przekroić wzdłuż. Na pierwszy błat wyłożyć połowę kremu. Rozsmarować. Przykryć drugim blatem, na który wyłożyć pozostały krem. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Ciasto czekoladowe z wiśniami Wskazówki. Forma do pieczenia, której użyłam miała wielkość 20-u centymetrów. Wiśnie przed dodaniem do masy powinny dokładnie zostać odsączone

mecooks
Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym 166

babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji.   Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Składniki: ciasto: 2 duże jajka 140 g masła 60 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki kakao 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)cukier waniliowy szczypta soli krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kakao ok. 4 łyżki cukru pudru Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem z połamaną czekoladą (60g). Następnie ściągamy z ognia, dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników.  Studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem

Słodka Strona
Drożdżowe, twarogowe ślimaczki z kremem czekoladowym Torras 114

suchych drożdży -250ml napoju roślinnego -40g oleju kokosowego (płynnego) -80-100g cukru kokosowego -200g twarogu -mąka orkiszowa (do wyrobienia ciasta po wyrośnięciu ok 4 szkl. lub więcej) Dodatkowo - krem czekoladowy Torras ze stevią -orzechy laskowe 1. Napój, olej   i cukier roztopić razem, dodać twaróg i razem zblendować nie musi być bardzo gładko. 2. Mąki(...)przykryć ręczniczkiem). 4. Podzielić ciasto na 2 części i każdą wyrobić z mąką orkiszową tak aby porcje ciasta nie były zbyt miękkie i luźne podczas wałkowania (jak rozwałkujecie ciasto i będzie tak luźne, że nie będzie się dobrze zwijało i trzymało formy rolady to znaczy, że trzeba dodać więcej mąki i więcej wyrabiać). 5. Krem czekoladowy włożyć do ciepłej wody

Candy Pandas
Czekoladowe babeczki z wiśnią i kajmakiem 94

Kruche ciasto z intensywnie czekoladowym kremem , orzeźwiająco kwaskowe wiśnie połączone z nieziemsko słodkim kajmakiem to świetna propozycja słodkiego deseru, w którym owoce z czekoladą tworzą duet doskonały. Składniki: Kruche ciasto: 250g mąki pszennej 130g masła ekstra 50g cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Mus czekoladowy: 250ml śmietanki 30% 150g czekolady mlecznej

Szalona Kuchnia Eweliny
Fale Dunaju z malinami 310

Fale Dunaju to bardzo popularne, dwukolorowe ciasto z kremem budyniowym i polewą czekoladową. Robiłam je już kilkakrotnie, za każdym razem z innymi owocami. Dziś polecam Was z malinami, które doskonałe równoważą słodkość kremu. Wiem, że nie ma o tej porze świeżych malin, ale spokojnie można użyć mrożonych (nie trzeba ich wcześniej rozmrażać). Maliny można zastąpić truskawkami, jabłkami, wiśniami(...)Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć do puszystości. Stopniowo dodawać budyń, łyżka po łyżce za każdym razem miksując. Tak przygotowany krem rozsmarować na ostudzonym cieście. Schłodzić do stężenia. Polewa czekoladowa: Czekolady drobno posiekać. Mleko i pokrojone w kostkę masło umieścić w garnuszku, podgrzewać do rozpuszczenia masła. Uważać, by mieszanka się nie zagotowała. Dodać posiekane

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowy 88

upieczonym cieście. Ciasto przypomina biszkopt jest jednak bardziej wilgotne i zdecydowanie smaczniejsze. Na bazie tak przygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy, niezbyt słodki a nasączenie ciasta wodą z cytryną i sosem owocowym w połączeniu z kremem dało słodko-kwaśny smak. Rewelacja! Bardzo polecam. Ciasto można(...)minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy na puch dodając cukier lub miód do smaku. Łączymy serek z roztopioną ciepłą czekoladą i dekorujemy ciasto.     Nasączenie ciasta Tu można użyć

Leśny Zakątek
Deser Milky Way 195

Pyszny deser inspirowany ciastem Milky Way . Mleczny krem, pokruszone ciasteczka lub czekoladowe ciasto z przepisu powyżej oraz pyszne owoce.. maliny lub porzeczki

AniaGotuje.pl
Wiśniowa fantazja 399

wszystko zwieńczone ozdobną polewą czekoladową. Ciasto przepyszne, a do tego bardzo efektowne. Niebo w ustach!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia ciasta: 1/2 szklanki mocnej kawy lub cherry albo brandy Krem wiśniowy: 750g kg wydrylowanych wiśni (świeże(...)drugim biszkoptem i zalewamy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na około 1 godzinę do całkowitego stężenia kremu *** *** Po tym czasie przygotowujemy polewę. W osobnych garnuszkach rozpuszczamy czekoladę deserową z mlekiem i czekoladę białą z mlekiem, dokładnie mieszamy *** *** Na cieście rozprowadzamy polewy czekoladowe tworząc nierówne wzorki, a następnie rozmazując je patyczkiem lub wykałaczką *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Blog z Apetytem
Torcik czekoladowy 517

Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)czekoladowy.Składniki na krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane.Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz górą naszego ciasta ( jest idealnie równe). Następnie za pomocą np.metalowej obręczy o średnicy 7cm wycinamy 4 koła (resztki ciasta wykorzystać na przykład

Zabawa smakiem