ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:43/384)

Ciasteczka czekoladowe z kremem 126

się utrzyma. Może w przyszłym tygodniu znów wróci jesień… nigdy nie wiadomo! Na razie na szybciutko proponuję ciasteczka czekoladowe, przełożone kremem kawowym. Idealne do kawki :)!Ciasteczka czekoladowe z kremem – składniki:Ciasto:200 g masła – miękkiego1/2 szklanki cukru pudru1 łyżeczka wanilii125 g mąki45 g mąki kukurydzianej30 g niesłodzonego kakaoKrem:1 łyżeczka ziarenek kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka gorącej wody65(...)Połączyć kawę z gorącą wodą i zostawić do wystudzenia. Ubić masło z cukrem i zimną kawą na puszystą masę. Łączyć ciastka za pomocą kremu. Można też dodatkowo posypać ciastka kakao.Smacznego Źródło: CookiesPost Ciasteczka czekoladowe z kremem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Wielkanocny Mazurek z Chałwą i Czekoladą 133

około 75 minut. 4. Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem i ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20-23 minuty, aż ciasto ładnie się przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa chałwowa: 5. Do rondelka wlać śmietankę, dodać zmielone orzechy, pokruszyć chałwę i rondelek postawić na ogniu, składniki, mieszając zagotować(...)czekoladę przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch mazurka dowolnie udekorować bakaliami lub słodkimi jajeczkami. Ciasto odstawić na całą noc. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto nesquik 117

Już dawno nie było u mnie ciasta pieczonego. Ostatnie "wypieki" to ciasta na zimno, więc czas trochę nadrobić zaległości. Tym razem postanowiłam zrobić trochę takie ciasto tortowe, bo przekładane, na czekoladowym cieście w stylu biszkoptu. Ciasto lekko nasączyłam kawą i przełożyłam pysznym czekoladowym kremem nesqik. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie:  https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-nesquik-pyszne-i-mega-kakaowe,174913,smaki-katriny.html . Ciasto jest przepyszne. Mięciutkie

Waniliowe Improwizacje
Zakręcone bułeczki 148

szkoda słów..cóż..czasami tak bywa.. 60 dkg mąki tortowej Młynomag 50 g cukru 50 g masła 265 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli barwnik czerwony krem czekoladowy lub marmolada Mleko  podgrzać, rozpuścić masło. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka i dwiema łyżeczkami cukru. Dodać resztę mleka, roztopione i ostudzone masło. Wyrobić,podzielić na dwie części(...)Obie części ciasta osobno rozwałkować, a następnie jedną część położyć na drugą i ponownie  rozwałkować, aby połączyć obie części.Podzielić na dwie części.Jedną część posmarować kremem czekoladowym, przykryć drugim płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę.Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Piec około 20 minut w rozgrzanym

Moje domowe kucharzenie
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2151

jabłkami i innymi smakołykami do chrupania, sypnę też garstkę znanych wszystkim czekoladowych kuleczek Nesquik! Podczas takiego porannego zajadania przyszedł mi kolejny pomysł na fantastyczne ciasto ! Mięciutkie czekoladowe ciasto przypominające murzynka pokryte warstwą słodkiego kremu , oblane czekoladą i obsypane dużą ilością chrupiących kuleczek – niebo w gębie! Takie ciasto / tort jest fantastycznym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Z całą(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Do garnka wkładamy masło, cukier i kakao, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia na wolnym ogniu. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i roztrzepane jajka – wszystko razem dokładnie mieszamy. Wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 min/190C, wyjmujemy studzimy, rozcinamy na 2 blaty. KREM ŚMIETANKOWY: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Bardzo zimna kremówkę

Ostra na Słodko
MURZYNEK Z POWIDŁAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM- ŁATWY :) 300

false false false PL X-NONE X-NONE Prosty, a do tego bardzo szybki w wykonaniu murzynek na oleju, który  jest genialną bazą pod ciasto z kremem, ciasto z polewą czekoladową czy z galaretką i owocami, można  też dodać do niego przyprawy typu cynamon lub przyprawę piernikową . Krótko mówiąc murzynek ekspres, wszystko razem miksujemy i po około(...)szklanka oleju np. rzepakowego 3 łyżki powideł śliwkowych lub dowolny dżem Krem: 2 x 250g serek mascarpone 600ml śmietany kremówki 4-5 łyżek cukru pudru Wykonanie kremu: wszystkie składniki czyli serek mascarpone, śmietankę kremówkę, cukier puder, wkładamy do   miski i miksujemy do uzyskania gładkiego śmietanowego kremu Dodatkowe: starta gorzka czekolada około ½ tabliczki (50g) 100-150g jagód/borówki

Słodkie zapomnienie
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 190

mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany ok. 100 g wiśniowej konfitury Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. W kąpieli wodnej(...)pomocą szprycy z tylką w kształcie gwiazdki powstałym kremem dekorujemy babeczki. Babeczki możemy udekorować wisienkami koktajlowymi,  igiełkami z ciemnej czekolady i np. czekoladowymi mini rurkami.  Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty

Słodka Strona
Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym 151

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto czekoladowo - kawowe z kremem kajmakowym Składniki :  Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Poncz Podwójne espresso 50-100ml wódki(...)upieczeniu ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy ponczem(mieszamy kawę, wódkę i esencje ze sobą) Krem: Serek mieszamy z masą kajmakową, dodajemy około 2-3 łyżki ubitej kremówki. Rozprowadzamy masę na biszkopcie i przykrywamy drugą częścią. Resztę kremówki zostawiamy do pokrycia wierzchu ciasta, dodając kilka łyżeczek cukru pudru do smaku. Można również dodać kakao(opcjonalnie

Smaki Natalii
CIASTO KUBANKA 216

Przepis na pyszne ciasto kubanka . Ciasto jest na kakaowym biszkopcie, przełożone kremem czekoladowym, herbatnikami, dżemem z aronii, bitą śmietaną i udekorowane kakao. Jak zrobić ciasto kubanka pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO KUBANK A SKŁADNIKI:   Biszkopt:   mąka (1 szkl.) jajka(...)Krem czekoladowy.   Do rondelka wlewamy mleko,  dodajemy cukier, krem czekoladowy typu nutella, masło i włączamy grzanie kuchenki. Wsypujemy obydwie mąki i ciągle  mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy krótko i odstawiamy krem do wystudzenia. (Gdyby powstały nam grudki z mąki można użyć blendera ręcznego  do wymieszania składników). Ostudzony krem przelewamy na nasączony biszkopt i wyrównujemy. Na krem

RITA food channel
Karpatka trójsmakowa 596

Margarynę ubić na miękką, puszystą masę. Na sam koniec dodawać do niej po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Wszystkie składniki muszą połączyć się ze sobą, aż do powstania jednolitego kremuKrem czekoladowy Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka. Zagotować z 3 łyżkami zwykłego cukru. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać do niego(...)puder (stopniowo) i rozpuszczoną żelatynę. Całość delikatnie wymieszać.  Na blachę wyłożyć jeden płat ciasta. Następnie przełożyć na niego krem waniliowy. Ciasto wstawić na kilka minut do lodówki. Gdy krem lekko stężeje to przełożyć na niego krem czekoladowy. Ponownie wstawić do lodówki. Na sam koniec rozsmarować krem śmietanowy i na sam wierzch położyć drugi płat upieczonego ciasta. Wstawić na całą

Ugotować
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 197

reż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła od nazwy

Jacob Tastes
Cycki murzynki 22264

gościło u nas w domu prawie co weekend (tak nam posmakowało). :) Jest to bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki  PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia(...)małych biszkoptów) Polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto piec ok. 30-35 min. w temp. 180°C. Krem. Ugotować budyń wg przepisu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki bakaliowe 248

bakalii. Z podanego przepisu można przyrządzić 12 niedużych babeczek (moje foremki mają 7,5cm średnicy i 3cm wysokości). Babeczki bakaliowe Składniki: ciasto kruche 165g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1-2 łyżki kwaśnej śmietany krem czekoladowy 2 jajka 70g czekolady deserowej 30g czekolady mlecznej 50ml soku wyciśniętego z pomarańczy skórka otarta z pomarańczy 2 łyżeczki domowego cukru(...)dodać cukier puder i zimne masło, składniki posiekać razem, szybko zagnieść, dodając tyle śmietany, by ciasto nie było za suche - ciasto zafoliować i schłodzić przez 60 minut w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na 12 części, każdym kawałkiem ciasta wylepić foremkę na babeczkę - uformowane ciasto nakłuć gęsto widelcem i ponownie schłodzić przez 20 minut - schłodzone babeczki piec w 200 stopniach przez

Smakołyki Bereniki
Fale Dunaju z malinami – sprawdzony przepis na pyszne ciasto 38

Fale Dunaju z malinami to klasyczne ciasto, znane od lat i popularne do tej pory. Nic dziwnego, bo jest bardzo smaczne. Składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z owocami, kremu budyniowego i polewy czekoladowej. Przepis jest wypróbowany i sprawdzony wiele razy z różnymi owocami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste, a krem pyszny i aksamitny. Niepotrzebnie tylko dociskałam maliny, kiedy(...)połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części, mniej więcej 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji ciasta dodajemy kakao i mleko. Miksujemy do połączenia składników. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary 28×23 cm) wykładamy najpierw ciasto białe, a na nie brązowe. Wygładzamy wierzch. Maliny układamy w niewielkich odstępach na wierzchu ciasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 157

Pyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu koloru. Polecam na rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej(...)pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo wlewamy wystudzone mleko. Cały czas ubijając wsypujemy partiami mleko w proszku. Ucieramy jeszcze chwilę, aż krem będzie jednolity i gładki. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Poszczególne blaty ciasta nasączamy słodką herbatą z cukrem. W tortownicy umieszczamy pierwszy biszkopt. Smarujemy go mlecznym kremem. Następnie wylewamy stężałą galaretkę. Tortownicę wstawiamy

VioletoweKucharzenie