Torcik wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu. Biszkopt jest rewelacyjny - wilgotny, puszysty, pachnący białą czekolada i nuta kawy. Do tego aksamitny krem z batonikami Kinder oraz
VioletoweKucharzeniemożna dodać do niego jeszcze łyżkę ksylitolu). Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Formy na tarty wyłożone na dnie papierem do pieczenia wylepić ciastem i piec w 180’C ok 15 minut. GALARETKI KOKOSOWE Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku i pozostawić na 5 minut do napęcznienia agaru. Po tym czasie doprowadzić całość do wrzenia(...)Wstawić te elementy na kilka minut do zamrażarki. Tarte wypełnić słodki kremem, ułożyć na niej galaretki, umieścić odpowiednio uszy (można delikatnie naciąć galaretkę nożykiem i wbić spiczastą częścią uszy). Oczy i nosek „powiesiłyśmy” na galaretce poprzez wbicie w odpowiednich miejscach cienkich drewienek od wykałaczek, na ich końcówkach umieściłyśmy czekoladowe elementy
Candy Pandasktóre zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prosto z torebki ) Ciepłe lody zazwyczaj stały w piekarni, zachęcając czekoladową polewą, lub posypką cukrową. Dziś zostawiam Wam przepis na beze włoską, z której to robione były owe lody a i często ptysie. Beze włoską można wykorzystać(...)szalenie ozdobna. Do jej zrobienia będziecie potrzebowali termometru cukierniczego. Z podanych proporcji wyjdzie wam około 8 małych lodów (zależy od wafelków), lub jako ozdoba na wierzchu ciast o średnicy 23 cm Przepis 2 białka 150 g drobnego cukru podzielonego na porcje po 130 i 20 g 30 ml wody W misie miksera umieśćcie białka, obok
Piekarz-Kucharz-GarkotłukGRZYBAMI BABECZKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BURAKAMI SEROWY CHLEB CHACZAPURI KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI I JAJKIEM UCIERANE CIASTO Z WIŚNIAMI KASZA JAGLANA Z PIECZARKAMI I WARZYWAMI LENIWE PIEROGI KLUSKI NA PARZE Z GRZYBOWYM FARSZEM DESER SEROWO-JAGODOWY WALENTYNKOWE PLACUSZKI KORONKOWE NALEŚNIKI PIECZONE BATATY PLACKI WARZYWNE Z SOSEM Z BOCZNIAKÓW MAKOWE CIASTO Z WIŚNIAMI INDYJSKI KURCZAK W SOSIE(...)PARZE Z WARZYWAMI CIASTO DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI SZYBKA SAŁATKA Z KOZIM SEREM I KIEŁKAMI SAŁATKA Z CZARNĄ RZEPĄ OKRĄGŁY CHLEBEK ORKISZOWY BUŁECZKI Z DŻEMEM SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI ŚNIADANIOWE BUŁECZKI Z SEREM CHACZAPURI Z SEREM KOZIM NALEWKA Z DZIKIEJ RÓŻY PAVLOVA Z SOSEM WIŚNIOWYM TIRAMISU GRILLOWANY FILET Z KASZĄ JAGLANĄ MUFFINKI KAKAOWE Z KREMEM GRILLOWANA CUKINIA W ZIOŁACH
harrisabrownie , brownie … Chyba wszystkim z nas cieknie ślinka na samą myśl o mega czekoladowym cieście rozpływającym się w ustach! Dziś mam dla Was przepis właśnie na brownie! Ale nie takie zwykłe czekoladowe. a w formie małego torcika wypełnionego po brzegi borówkami. Połączenie słodkiej czekoladowej masy z owocami zachwyca przy każdym kęsie! Każdy sięga po dokładkę – wiem sama(...)musi być zimna! ) masę czekoladową -mieszamy. Dodajemy borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 45-50 minut, studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy pozostałymi borówkami + ew. dodatkową polewą czekoladową. Smacznego! A jeśli macie ochotę spróbować też innych Brownie to zaglądnijcie na bloga! Jest tak Klasyczne czekoladowe brownie , Brownie z malinami
Ostra na Słodkowychodzą 32 rogaliki Składniki: 500g mąki tortowej 200g masła 200g gęstej śmietany 18% 4 żółtka 150g cukru 2 łyżeczki proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli Opcjonalnie marmolada lub krem czekoladowy. U mnie domowy mus z pigwy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia , wymieszać łyżką. Do produktów suchych dodać schłodzone, starte na jarzynowych oczkach(...)minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} masło, rozkłócone żółtka oraz śmietanę. Dokładnie zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części/kulki i każdą włożyć do osobnego woreczka po czym schłodzić w lodówce około 1 godziny. W między czasie nastawić piekarnik na 180stopni, góra/dół
W garach u GosiWczoraj, jak zwykle leciałam przez centralny do roboty i jak zwykle musiałam przejść obok Donatów ☹☹☹☹☹ Piękne były, różowe, fioletowe, białe, czekoladowe do wyboru do koloru mniam mniam mniam już byłam blisko, sięgnęłam po portfel i zamarłam 4,70 za malutkie kółko z dziurką!! No way!! Jestem chytruską, to fakt ale bez przesady. Po pierwsze(...)drożdży w proszku 3/4 szklanki mleka 50 g rozpuszczonego masła kieliszeczek czystej wódki lub pół spirytusu ( 50tka) olej do smażenia konfitura z owoców leśnych krem do karpatki lub budyniowy czekolada biała, posypka kolorowa Sposób wykonania: Mąkę przesiać i połączyć z drożdżami. Dodać ciepłe mleko i wymieszać. Na koniec dodać roztopione masło i wódkę. Wyrabiać
pieprzny smaczekłyżek mleka Rozpuścić w garnku masło, a następnie dodać do tego cukier, miód i mleko – wymieszać. Na stolnicy wymieszać mąkę z sodą i jajkiem, zalać to ciepłym roztworem. Wyrobić ciasto jak kruche, podzielić na 4 części i rozwałkować. Każdy placek pieczemy 8-9 min. w tradycyjnej brytfannie o rozmiarze 39,5 cm x 23,5 cm w temperaturze 180 stopni(...)zabieramy papier z plackiem i odstawiamy do wystygnięcia. Placki powinny być zrumienione, cienkie i po jakimś czasie bardzo twarde. Po przełożeniu ich budyniem, staną się idealnie miękkie. SKŁADNIKI NA KREM/ BUDYŃ 0,5 L mleka szklanka cukru 1 łyżka mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 kostka margaryny Mleko zagotować z cukrem. Przed gotowaniem odlać trochę mleka
Calzonella.comgóra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy, aż pączki wyrosną. Mąka z tapioki, czyli skrobia z manioku. Jest(...)zabezpieczona, więc - nic tylko chwalić i podsyłać dalej, tym bardziej, że w swojej ofercie mają: - bezglutenowe , - nieskobiałkowe , - organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) - mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) - produkty odchudzające , - oleje (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe
Wypisz WymalujPyszny sernik na czekoladowym cieście . Przepis mam dzięki Ewie z bloga : revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa mi się(...)szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam z firmy Symbio ) 3 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa : 125 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania :Biszkopt : Całe jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. W oddzielnej miseczce mieszamy budynie, 3 łyżki mąki pszennej , kakao i proszek
Słodkości i nie tylkoNareszcie jest taka jaką sobie wymarzyłam. Zwinięta kilka razy. Aż nie chcę myśleć ile ja ich teraz będę robić. Z malin, brzoskwiń, a potem jeszcze czekoladową i sama nie wiem jaką. A o co chodziło? O blachę. Wystarczyło użyć tej z piekarnika, bo żadna z moich dużych nie była wystarczająco duża. Tę roladę pokazywałam tutaj już kilka lat temu, razem(...)śmietany kremówki Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem 5 łyżek cukru. Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając. Dodać przesiane mąki i wymieszać. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze o wymiarach 32x39 cm . Piec 12 minut w temperaturze 175 stopni. Gotowy biszkopt przełożyć na obsypaną cukrem pudrem ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć. Pozostawić zwinięty
Sto kolorów kuchniświątecznych ciastach przyszła pora na coś lżejszego, a deser podany w pucharku to świetna propozycja na sylwestra lub noworoczny podwieczorek. Delikatna jogurtowa pianka pomarańczowa połączona z czekoladową śmietankową warstwą to duet bardzo zgrany, niezbyt słodki, a do tego ładnie prezentuje się w pucharku lub szklance.Taki deser jest prosty w podaniu, nie trzeba martwić się o krojenie czy talerzyki, więc można(...)wieczoru alkoholem. Deser pomarańczowo-czekoladowySkładniki:warstwa czekoladowa 1 łyżeczka żelatyny + 2 łyżki zimnej wody + 1 łyżka gorącej wody3 dag czekolady deserowej1 jajko3 łyżki wody1 łyżeczka cukru pudru125 ml śmietanki 30% warstwa pomarańczowa2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki gorącej wody2 pomarańcze200g jogurtu naturalnego1 łyżka cukru pudrudekoracjaplasterki pomarańczyczekolada deserowa Wykonanie:przygotowujemy warstwę czekoladową:- żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie
Smakołyki Berenikirozpływający się w ustach. Całość dopełnia pyszna galaretka z mango. Sernik nie jest przesłodzony. Sernik sposobem przygotowania przypomina znany sernik nowojorski. Spód: 1 opakowanie ciastek hit lub podobnych czekoladowych 75 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 4 jajka 1 szklanka ksylitolu 200 g gęstej śmietany 18% Skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki(...)ustawiamy foremkę (np. kwadratową) wypełnioną do połowy wrzątkiem. Tortownicę z ciastem ustawiamy wyżej. Sernik pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy formę z wodą z piekarnika, włączmy funkcję termoobiegu i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: Obrane mango blendujemy na gładki krem. Dolewamy wodę i zagotowujemy. Wsypujemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia
VioletoweKucharzenieSkładniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez cukru Masa : 2 budynie śmietankowe 3 / 4 szklanki cukru 1 kostka margaryny z masłem np. Kasia(250 g) 1 / 2 litra mleka 3/4 szklanki wiórków kokosowych Posypka: czekolada gorzka (8 kostek) wiórki kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki(...)dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać posypką
Ciastka - domowe słodkościmąki 60g cukru 2 łyżeczki budyniu czekoladowego 1 łyżeczka kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia rolada: 5 jajek 1/4 szklanki(...)cukier. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku nadal miksując. Sypkie produkty przesiać do piany i wymieszać delikatnie łyżką. Na blachę od piekarnika położyć papier do pieczenia i wylać ciasto. Rozprowadzić równomiernie. Piec około 30min w 160C. Po upieczeniu zaraz wyciągnąć, przełożyć na ścierkę kuchenną i zwinąć w rulon. Galaretki rozpuścić w około 120ml gorącej wody. Śmietanę ubić z łyżka
Amatorka kuchennakakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec na środkowym poziomie piekarnika 30-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Z łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć pół filiżanki kawy i wystudzić. Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki, ułożyć na blaszce (rozcięciem do góry) i posypać cukrem. Piec(...)powstanie śliwkowa masa). Masę śliwkową posmarować gotowym kremem i nałożyć górny oblat. Cały tort posmarować również kremem, a na koniec obsypać czekoladą startą na tarce. Żeby tort nabrał nieco koloru można położyć na nim dekoracyjnie kilka malin lub innych owoców (nie ma sensu jednak przesadzać, pamiętajmy że to w końcu tort czekoladowo-śliwkowy
Passions hobbies life