ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:302/384)

Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową 105

masa przygotowana z kremu budyniowego z ananasem i masła. Masa była dobrym pomysłem, gdyż bez niej ciasto byłoby zbyt suche. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta kakaowo-kokosowego. Ciasto kakaowe: 20 dkg margaryny(...)proszku do pieczenia 3 białka 15 dkg mąki pszennej Ciasto kokosowe: 2 białka 5 dkg cukru pudru 4 dkg wiórek kokosowych Masa ananasowa: puszka ananasa ( 565 gr) 10 dkg cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 20 dkg masła Jak przygotować ciasto kakaowe z kokosem . Ciasto kakaowe : do miseczki włożyć margarynę, wodę, cukier puder oraz kakao

mecooks
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 147

wyjątkowy dzień wyjątkowy deser. Babeczki Red Velvet, z kultowego czerwonego , puszystego ciasta z kremem waniliowym i różami z marcepana skuszą każdego. Udekorować je można marcepanem lub serduszkami z galaretki truskawkowej, albo posypać okruszkami z rozdrobnionej babeczki. BABECZKI RED VELVET Składniki: babeczki: 250 g mąki 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)upieczeniu nie będą miały tak intensywnie czerwonego koloru. Na zewnątrz będą brązowe, w środku buraczkowe. krem:  Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem wanilii z przekrojonej laski, studzimy i odstawiamy do lodówki na całą noc, w tym czasie masa zgęstnieje. Masę czekoladową miksujemy z serkiem mascarpone do połączenia składników, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki. Do dekoracji możemy

Bon appetit mon amie
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu propozycja na karnawał 140

Croquembouche tradycyjny, francuski tort weselny. Składa się on z piramidki ptysi zlepionych ze sobą karmelem .  Każde ciasteczko wypełnione jest kremem . Mogą osiągać nawet metr .   To już kolejny raz postanowiłyśmy zagościć w waszych domach z pysznym darmowym e-bookiem. Znaj dziecie w ispiracje na pyszne przekąski, sło dkości, sałatki oraz drinki, które nie tylko dziś, ale i przez(...)cały okres karnawału bę dą nam towarzyszyć. Klikajcie prę dko w baner i spraw dzajcie co pysznego razem mamy dla Was :) Magda z  Czekoladowy Muffinek , Ewa z Ewa - BaBy w kuchni ,Sylwia z Agencja reklamowa 13design,  Milena z bloga Cytryniaki oraz pozostałe blogerki   apetycznie-klasycznie.pl , Chillijemy , Ciaaaasteczkowo , Czerwona Porzeczka , Di gotuje , Dobre Zielsko - zdrowy blog wegański I love

Różowa kuchnia
Rolada biszkoptowa z galaretką 190

również z kremem Roladę podałam na pięknym zestawie od   Porcelana Bogucice z kolekcji Filona Rolada biszkoptowa z galaretką Składniki: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki sól szczypta NADZIENIE galaretka wiśniowa 2 opak woda gotowana - 700 ml POLEWA czekolada gorzka - 0,5 szt Sposób przygotowania: Ciasto : Żółtka oddzielić od białek(...)proszkiem do pieczenia, dodać do piany, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wym. 39x40 cm , wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto biszkoptowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stop, przez ok 15 minut. Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć papier i zrolować , odstawić do ostudzenia. Nadzienie: Następnie galaretki rozpuścić w 700 ml gotowanej wody, odstawić do lekiego stężenia. Biszkopt

Kuchnia Danusi
Ciasto z nektarynkami 137

zawsze, ale to zawsze wychodziły idealna. Już myślałam , że straciłam swoje moce i znowu w ciąży będę musiała być, na szczęście bez konieczności zachodzenia w ciąże moje moce wróciły. Zrobiłam ciasto z nektarynkami, do którego można wykorzystać wszystkie twardawe owoce, tj śliwki, morele, a nawet jabłka- gwarantuję, że wyjdzie! Składniki: 260 g przesianej mąki pszennej 110 d cukru 30 g brązowego(...)można spokojnie zrezygnować Przygotowanie: miękkie masło utrzeć z cukrami na gładką, puszystą masę (mikserem), dodać zblendowanego banana, sól i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstatnie ciasto przypominające bardzo gęsty krem, o takie: Wysmarować formę masłem roślinnym, przełożyć ciasto i ułożyć na nim owoce (ja w sumie zużyłam 5 średnich nektarynek) i posypać jagodami. Piec około 45 minut

greenscarf
HALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWE 222

HALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWEJedne z najpyszniejszych czekoladowych babeczek jakie jadłam. Pochodzą z niezawodnego przepisu Nigelli Lawson. Niezwykle szybkie w przygotowaniu, wilgotne i mięciutkie. W środku nadziane pyszną

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z kremem mango 116

Babeczki z kremem mango Lubicie babeczki? Ja bardzo. Prosty, pyszny, mały wypiek na każdą okazję. Dziś polecam wam przepis na babeczki z kremem mango. Pyszne małe babeczki z czekoladową niespodzianką w środku, a do tego prosty krem mango na bazie serka mascarpone. Idealny deser do filiżanki kawy lub herbaty U mnie dziś króluje herbata w pięknych różowych filiżankach. Do tego(...)babeczki: Do miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Do każdej babeczki wkładamy (wciskając w masę) po pół kosteczki czekolady (można pominąć). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
Proste babeczki waniliowe 179

stronie w najróżniejszych odsłonach (np. w wersji czekoladowej lub z budyniem ). W zależności od fantazji, dostępnych produktów lub czasu można z niego przygotować słodką przekąskę „na szybko” lub eleganckie babeczki na przyjęcie. W obydwu przypadkach proste babeczki waniliowe mają jedną niepodważalną zaletę – zawsze wychodzą :) Z dowolnym kremem np. prostym budyniowym możecie zrobić z nich pyszny deser, idealny(...)możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub zrobić papilotki samemu (jak? można zobaczyć np. w tym wpisie albo na filmiku na moim Instagramie w wyróżnionych relacjach). Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Jeśli chcemy dodać do babeczek czekoladę musimy zadbać o to, żeby nie wystawała z ciasta. W przeciwnym razie

Ciastkozercy
Tarta bez pieczenia z borówkami 121

wanilią. Pyszne ciasto do przygotowania bez pieczenia na łatwy i prosty deser. Serdecznie polecam, gdyż smakuje wspaniale i zrobicie ten smakołyk bez trudu. Składniki: (forma do tarty o średnicy 28 cm, u mnie silikonowa)  Spód do tarty: 150 g herbatników kakaowych  100 g masła  100 g czekolady deserowej z 50% kakao  Krem do tarty: 250 g serka(...)odpowiednio do wagi na program rozmrażanie. Po wyjęciu z mikrofali masę mieszać tak długo, aż będzie jednolita.  Herbatniki bardzo drobno pokruszyć w blenderze i połączyć z płynną masą czekoladową i mieszać do czasu, aż powstanie struktura mokrego piasku.  Masą wyłożyć spód i boki foremki, najlepiej łyżeczką lub palcami dokładnie wyrównać i docisnąć, aby nie było pustych przestrzeni. Foremkę

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 142

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi(...)czekoladowych ciastek 700 g serka waniliowego homogenizowanego (w opakowaniu jest zwykle 200 g, więc te dodatkowe 100 g można po prostu podjeść ;) ) 400 ml śmietany 30% około kilogram truskawek 30-40 malin 2 galaretki truskawkowe, słodzone żelatynę cukier i cukier puder 100 g masła Ponieważ do wykonania spodu sernika użyłam ciastek czekoladowych, a niestety znalazłam tylko takie przełożone kremem

Pichceniomania
Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym 150

gustu miłośnikom batoników Bounty.   Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym Składniki: 1/4 szklanki kakao 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczka sody szczypta soli 2 łyżki oleju ½ szklanki maślanki 3/4 szklanki brązowego cukru  1 jajko Krem(...)mascarpone 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego* 2-3 łyżki kremu kokosowego kilka kropel aromatu kokosowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru pudru** * dostępny w supermarketach- jest to krem w stylu Nutelli, możecie oczywiście go pominąć ale nadaje bardziej intensywnego smaku . ** w zależności czy używanie kremu kokosowego, który nadaje już słodyczy, możecie dodać mniej lub więcej cukru Przygotowanie: Piekarnik

Mania Gotowania
Eklerki 139

wsypujemy mąkę. Całość mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.Do zimnej masy ptysiowej wbijamy po jednym jajku i wyrabiamy ciasto mikserem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy na blachę około 10 centymetrow paski.Pieczemy 20 - 25 minut (w zależności od piekarnika). Eklerki mają się w tym czasie ładnie(...)masa zacznie gęstnieć. Gdy uznamy, że nasz budyń jest wystarczająco gęsty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.Wystudzony krem nakładamy przy pomocy rękawa cukierniczego na jedną połówkę eklerki i przykrywamy drugą. Krok 3: Polewa czekoladowaPotrzebujemy:- 50 g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekoladyCzekoladę rozpuszczamy z mikrofali lub w kąpieli wodnej, a następnie dekorujemy nią eklerki.Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
KREM RAFAELLO 165

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Wiosenne mini torciki 87

zaś nieposmarowane będą przeznaczona na wierzch. Krem: 140 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretkę cytrynową. Dobrze wymieszać, aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać gęstniejącą galaretkę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Krem można podzielić na więcej części(...)dodać zielony barwnik spożywczy (według instrukcji na opakowaniu) i zmiksować. Składanie torcików: Każdy wierzchni biszkopt posmarować kremem i ułożyć go na dolnym biszkopcie posmarowanym dżemem lekko dociskając, aby się zlepiły. Boki i wierzch każdego torcika również posmarować kremem. Boki torcików posypać kolorowymi wiórkami czekoladowymi, kolorowymi posypkami lub innymi dekoracjami. Na wierzchu można powyciskać dekoracyjną szprycą dowolne wzory. Torciki włożyć

Passions hobbies life
Mini ptysie 856

jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza do bitej śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego +nutella, olej kokosowu lub masło, cukrowe koraliki do dekoracji Jak zrobić mini ptysie? Masło zagotowujemy w garnku z wodą. Wsypujemy mąkę z solą i mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące(...)przekładamy je do miski, dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy na kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną

Ciastkozercy
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 151

Ostatnio miałam bardzo ważne zadanie do wykonania, a mianowicie zrobić tort krówkowy dla mojego 3 letniego chrześniaka. Niby wszystko jasne tylko nie do końca było wiadomo

Rusty Fork
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 142

połowy cytryny  80 g masła  130g jasnego cukru trzcinowego  Ponadto :  50 g mascarpone  50 g dobrej jakości czekolady deserowej  posypka czekoladowa  Wykonanie :  1. Dynie obieramy, usuwamy pestki. Kroimy na 5 cm kostki. Wrzucamy do garnka i wyciskamy sok z pomarańczy .Zalewamy dynię i wstawiamy na mały ogień . Gotujemy do miękkości pod przykryciem(...)temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Tort truflowy (mocno czekoladowy) 121

Zakochanych - najlepszy tort czekoladowy ever! Mocno kakaowy biszkopt na bazie tylko 3 składników, genialny krem czekoladowy z nutą pomarańczy i whisky, rozpływający się w ustach. Całość smakuje jak pyszne, czekoladowe trufle. Musicie spróbować :) Miłej niedzieli! Składniki Biszkopt 10  dużych jajek 300 g cukru pudru 100 g gorzkiego kakao Jajka rozdzielić, białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć w drugiej misce(...)wymieszać. Krem 400 g gorzkiej czekolady 400 ml schłodzonej kremówki 50 ml whisky skórka otarta z 1 pomarańczy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać czekoladę i zmiksować. Dodać alkohol i całość dokładnie wymieszać. Wykończenie tortu: biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Dolną część ułożyć na paterze, nasączyć połową ponczu, wyłożyć kilka łyżek kremu i przykryć

Słodkie inspiracje
Chałwowiec z brzoskwiniami 170

ciekawym przełamaniem smaków galaretką z brzoskwinią. Polecam! :) Składniki: (na blaszkę 24x32cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka ekstraktu waniliowego 3 duże budynie czekoladowe (proszek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 3 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 400g chałwy sezamowej waniliowej 200g miękkiego masła DODATKOWO: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki mango - marakuja(...)chałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć do blaszki w którym się piekło, nasączyć zalewą z brzoskwiń, położyć na niego 2/3 kremu. Polać tężejącą galaretką, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie przykryć drugim plackiem, znów nasączyć, posmarować resztą kremu. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić

Cakes By Kejt