ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:387/734)

Brownies speculoos 156

Pyszny amerykański murzynek to pierwszy wypiek, do którego wykorzystałam przygotowany wczoraj krem speculoos. Ciasto piekłam wieczorem, dziś rano zdążyłam zrobić zdjęcia i już wszystko zjedliśmy (we dwójkę ;)). Polecam! Składniki 200 g gorzkiej czekolady 70% 200 g masła 3 jajka 120 g drobnego cukru 120 g mąki kilka łyżek kremu speculoos odrobina mleka Blaszkę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem(...)ostudzić. Jajka ubić na puszystą pianę razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec delikatnie połączyć z przesianą mąką. Masę wylać do przygotowanej blaszki. Krem wymieszać z mlekiem, aby był bardziej płynny, wylać na wierzch ciasta i zrobić za pomocą patyczka do szaszłyków "esy-floresy" ;) Piec przez 20-25 minut

Słodkie inspiracje
Babka czekoladowo-rumowa 180

czekoladowo-rumowa. Z alkoholowym posmakiem i kawałkami czekolady. Pyszna. Polecam :) P.S. Jeszcze lepiej będzie smakować, jak polejecie ją polewą czekoladową:)   Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 budyń czekoladowy 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki kakao 1/4 szklanki rumu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę drobno siekamy. Masło ucieramy z cukrem(...)dokładnie miksujemy. Na końcu wsypujemy posiekaną czekoladę i mieszamy delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do formy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny aż do suchego patyczka. Gotową babkę posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

My simple kitchen
Czekoladowo- śliwkowe tartaletki z malinami i pistacją! Terravita zawsze ze mną! 132

konkursu Terravita zawsze ze mną zapraszam Was na wspólną chwilę przyjemności i czekoladowej rozpusty! Tartaletki czekoladowo- śliwkowe z malinami i pistacjami powstały podczas niespodziewanej wizyty przyjaciół u nas w domu. Jak to dobrze mieć schowaną tabliczkę czekolady w szafce! W domu nie było ciasta, więc szybko przygotowałam takie o to tartaletki całość robi się maksymalnie 15 minut! Smakują obłędnie! Koleżanka

SMYKWKUCHNI
Czekoladowo-malinowy pudding chia 134

Kolejny deser z nasionami szałwii hiszpańskiej na blogu. Osobiście uwielbiam połączenie mleka kokosowego i chia. Pierwszy raz postanowiłem jednak spróbować go przygotować w czekoladowej formie, którą

Programista w kuchni
Puszysty sernik z aromatycznym akcentem piernika, pomarańczy i powideł śliwkowych... 137

smak śliwek, pomarańczy i oczywiście smak piernika. Jest wart tego, żeby go zrobić nawet dwa razy.... (tortownica o średn. 30-32 cm)         Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 200 g masła (zimne, z lodówki) 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika(...)śliwkowych (najlepsze domowe)                 Składniki na glazurę czekoladowo-piernikową: 200 g cukru 70 g kakao 1 łyżeczka domowej przyprawy do piernika   130 mg śmietanki (30%) 125 g wody 1 pełna łyżeczka żelatyny       Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę przesiałam do miski, wsypałam cukier puder i przyprawę do piernika. Na koniec włożyłam

Kuchnia u Krysi
Capuccino 168

Cappuccino To ciasto jest w mojej rodzinie od dawna, z ubiegiem lat przepis ewoluował i powstało niezwykłe połączenie kremu cappuccino, bitej śmietany i kokosowej bezy.  Ciasto to często gości na uroczystościach rodzinnych i zawsze szybko znika ze stoła. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Na krem śmietanowy: 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2-2,5 łyżeczki żelatyny Na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny lub masła 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubijać z cukrami do uzyskania gęstej, puszystej masy. Dodać przesianą mąkę z proszkiem

My sweet a life
Murzynek z rodzynkami 97

Murzynek to jedno z moich ulubionych ciast. Nie dość, że jest przesmaczny to dodatkowo banalny w wykonaniu. I tak, mam świadomość tego, że jeszcze lepszy jest z masłem. I tak, najlepszy jest z czekoladową polewą. Taki również niedługo wrzucę. Póki co, uboższa wersja.  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju pół szklanki mleka 3 jajka(...)łyżka proszku do pieczenia duża garść rodzynek Olej, mleko i jajka dokładnie mieszamy w misce. Następnie dodajemy do nich mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i rodzynki, mieszamy. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 170 stopniach 30-40 minut (lub do suchego patyczka).  Forma w której piekłam ciasto miała wymiary

Kardamonovy
Czekoladowe banoffee, szybkie ciasto bez pieczenia 366

się już powstrzymać by doczekać ze spróbowaniem do rana. Na pewno zrozumiecie gdy tylko spróbujecie tego ciasta :) Szybkie i proste, istny rarytas dla prawdziwych, dyplomowanych pożeraczy słodkości :) Składniki: (na tortownicę 18-22 cm) 200-250 g herbatników 65-75 g masła 400 g czekoladowego kajmaku 1 łyżka whisky 250-250 g śmietany 30% odrobina cynamonu 1 łyżka cukru pudru(...)czekoladowej dodać odrobinę whisky, dokładnie wymieszać, 5. Wykładać na spód i schłodzić około 3-4 godziny w lodówce, bądź około 30 min do 1 godziny w zamrażalniku. 6. Na schłodzoną masę kajmakową nakładać pokrojone w plasterki banany 7. Ubijać Bitą śmietanę do momentu otrzymania lekkiego puchu, następnie dodawać cukier puder oraz odrobinę cynamonu. 8. Nakładać bitą śmietanę na wierzch ciasta

KreatywnePiny
Trufle bananowo-czekoladowe 114

Bananowe trufle są tak smaczne, że bez problemu i proste w przygotowaniu, że gdy tylko po raz pierwszy ich spróbowałem, od razu poprosiłem o przepis. Jest

AleTorcik
Profiterolki 298

efekt końcowy całkowicie nam to zrekompensuje. Składniki: Ciasto parzone: 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła 1/2 łyżeczki soli 2 szklanki mąki 8 jaj Krem patissiere: 3 żółtka 3 łyżki cukru 500ml mleka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 opakowaniu cukru waniliowego 1 łyżka masła Polewa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 1 łyżeczka masła 1 łyżka(...)włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą czekoladową przygotowaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady

Jacob Tastes
ROLADA DROŻDŻOWA Z KAKAO 211

nadzienie musi być z cukru i kakao, więc reszta była improwizacją z mojej strony. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać, więc była to dla mnie czysta przyjemność. Drożdżówka wyszła znakomita, a kakao z cukrem w środku, który pod wpływem wysokiej temperatury się rozpuścił, utworzyło czekoladowe nadzienie. Nie jest ono za słodkie, gdyż słodycz cukru idealnie równoważy się z goryczą kakao

Kuchnia MagdaLeny
Przepis na Piernik z Polewą | Pyszny i Prosty 323

Witam serdecznie Podzielę się przepisem na błyskawiczny piernik, piernik jest prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Dodatkowo możemy go polać polewą czekoladową lub inną. Polecam wypróbować przepis na piernik. Do przygotowania piernika będziemy potrzebować: Użyłam foremki o wymiarach 30 cm x 12 cm x7,5 cm 350 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 150 g miodu płynnego(...)ciasto jest upieczone wbijam w piernik patyczek i gdy po wyjęciu jest suchy to znaczy ze piernik jest upieczony. Jeżeli podczas pieczenia góra piernika zbytnio ściemnieje to możemy piernik nakryć folią aluminiową i nadal piec. Piernik po upieczeniu wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Dekorowanie piernika: Po upieczeniu i wystudzeniu piernik możemy polać letnią polewą czekoladową, podam dwa linki

Uwaga Babcia Gotuje
Karmelowe brownie 155

kostki masłapół szklanki cukru2 szklanki mleka w proszku100 g solonych orzeszków ziemnychopakowanie (250g) sera mascarponePOLEWA KARMELOWA:1/3 kostki masła1/3 szklanki cukrupół szklanki śmietanki kremówki 30%do posypania po wierzchu ciasta- 100 g orzeszków ziemnych solonychPrzygotowanie:200 g orzeszków wysyp na czystą blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10 minut, by się zrumieniły. Ostudż. Małą blaszkę (!) , około(...)cały czas mieszając, ostudź. Ubij jaja z cukrem mikserem na puszystą pianę. Delikatnie wlej pianę do masy czekoladowej i wymieszaj bardzo ostrożnie. Dodaj mąkę przesianą przez sitko, cały czas bardzo ostrożnie. Wymieszaj dokładnie, wlej do foremki i piecz przez około 25 minut. Ciasto powinno być w miarę wysokie.KARMELOWE PRZEŁOŻENIE: masło rozpuść na małym ogniu w rondelku, dodaj cukier. Mieszaj drewnianą

Gotowanie to kochanie
Królewiec kakaowy . 1995

ciemnego cukru 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła 3 łyżki kakao Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na dwie części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka(...)rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć drugi blat miodowego ciasta.Udekorować czekoladową polewą . Polewa czekoladowa: 150 g śmietany kremówki 150 g czekolady gorzkiej Śmietanę podgrzewamy ,nie zagotowujemy ,rozpuszczamy w niej kawałki gorzkiej czekolady i powstałą polewą smarujemy ciasto

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania