ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:381/734)

Tiramisu ze śliwkami 199

wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone – 500 ml śmietany 30% – 1 puszka 440 g kajmaku czekoladowego – 2 łyżki cukru pudru – 3/4 szklanki powideł śliwkowych – kakao do posypania – 500 ml mocnej

To co kocham
Śmietanowiec babci Basi 196

wierzch trzemy drugą schłodzoną kakaową część ciasta. 11.Pieczemy w temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Kostka z truskawką 209

Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką

czarrna od kuchni
Pijak 176

cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy  w wódce lub spirytusie.  Układamy je na kremie  i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 392

rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście
Bułeczki drożdżowe z owocami i kruszonka, z ciasta ziemniaczanego czyli Niedzielne Śniadanie odc.67 169

Dzisiaj obchodzimy szwedzkie święto cynamonowych ślimaczków.  Niestety w tym roku nie będę się nimi raczyć, zaplanowałam bowiem gofry czekoladowe.  Przeczytacie o nich niebawem a teraz zapraszam na wyjątkowe bułeczki, które piekłam w ubiegła niedzielę. Bardzo długo świeże ciasto drożdżowe napełnione smakowitym farszem owocowym.  Co mogłoby być lepszego?!? Przepis na ciasto znajdziecie w książkach Liski, farsz również

Dzieje kuchennej Wiewióry
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 167

zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Dwukolorowy murzynek z masą jogurtową 251

wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę ciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

e-PrzepisyKulinarne
Zebra 156

Okrągłą formę (ok 20 cm śr.) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną, następnie łyżką na zmianę kłaść ciasto do momentu całkowitego wykorzystania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 40 minut, po upieczeniu można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem (ale muszę powiedzieć, że bez niczego na wierzchu równie dobrze smakuje

Motylkowa Kuchnia
Biała Trufla - restauracja Szczecin 199

ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej by mi smakowało, niestety lubię słodkie desery, jeśli już

Corner With Recipes
Tarta z budyniem i truskawkami 161

mąki tortowej 100g margaryny 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki wody 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy kilka truskawek Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty

MarciochaKucharzy
Naleśniki - przepis na ciasto doskonałe 185

zbyt gęste lub zbyt płynne, konsystencję możemy regulować dodając odrobiną mąki lub wody. Na przetartą tłuszczem patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Tak przygotowane naleśniki możemy podawać zarówno na słodko (z dżemem, owocami, serem, sosem czekoladowym, bananami itd.) jak i na ostro z farszem mięsnym, ewentualnie z warzywami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ravioli z truskawkami i melonem z sosem czekoladowym i serkiem waniliowym. 204

oliwą i wyciągamy w kilka sekund po wypłynięciu. Do farszu użyłem truskawek i melona. Zostało mi jednak trochę ciasta i utarłem jeszcze twaróg półtłusty z cukrem waniliowym i zrobiłem jeszcze kilka pierożków z takim właśnie nadzieniem.  Sos czekoladowy: łyżkę masła topimy z paskiem gorzkiej czekolady i mieszamy do połączenia. Na środku talerza robimy kleks z serka z cukrem waniliowym

BaRepas
Słodkie środy - Tartaletki z budyniem i owocami czyli wspomnienie lata 155

pudru 2 żółtka szczypta soli 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka dowolne owoce ( u mnie kiwi, truskawki, mandarynki, winogrona) czekoladowe ozdoby    PRZYGOTOWANIE: Do mąki dodajemy szczyptę soli i masło i drobno siekamy. Dodajemy żółtka i cukier puder, zagniatamy ciasto, które wkładamy na pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy warstwą ciasta foremki. Nakłuwamy widelcem ciasto. Wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pijak 223

stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków