ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:382/734)

rolada kawowa z rodzynkami w rumie 177

posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem lub silikonowej macie do rolad .Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wyjęciu ciasta z piekarnika przykryć je wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka czekoladowa 137

wiosennych stołach. Ja bardzo je lubię,  są naprawdę wdzięczne do robienia. Plusem jest to, że robi się je na ogół szybko i z niewielkiej ilości składników. Dziś babka czekoladowa i to tak na 100%,gdyż czuć ją w każdym kęsie. Delikatna, wilgotna, smaczna.Zapraszam... Składniki: 120 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3,2% 150 g masła śmietankowego lub margaryny(...)czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.  Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Upieczoną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Do dekoracji

Kubki smaku
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 556

damy do środka zależy wyłącznie od naszej fantazji. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowo-kawowy. Idealny będzie również karpatkowy, czekoladowy czy kokosowy. Do masy na ciastka możemy dodać również kakao i zrobić kakaowe orzeszki. Ciastka nie są specjalnie trudne do wykonania. Ciasto zagniata się błyskawicznie, ale do ich wykonania potrzebna jest specjalna patelnia, która nada naszych orzeszkom właściwy kształt. Nie nakładajmy

Mieszam w Garnku
Trochę zdrowsze brownie 197

Eksperymentując z lekko zdrowszymi zamiennikami tradycyjnych ciast i ciasteczek dochodzę do wniosku, że mąka wcale nie musi znajdować się na liście składników. Z powodzeniem można zastąpić ją zmielonymi orzechami, które mimo że są dosyć kaloryczne to zawierają wartościowe tłuszcze i witaminy. Deser bez wyrzutów sumienia? Tak! Składniki: 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady pół kostki masła pół szklanki cukru pudru(...)kąpieli wodnej, zostawiamy do lekkiego ostudzenia. Dorzucamy garść całych orzechów, większość jednak mielimy w blenderze i dodajemy do czekoladowej masy. Dorzucamy jaja, cukier oraz wanilię, całość dokładnie mieszamy ze sobą, resztkami sił powstrzymując się, żeby nie wyjeść wszystkiego z miski - ciasto jeszcze przed włożeniem do piekarnika pachnie obezwładniająco :)      Masę przelewamy do blaszki i pieczemy w piekarniku

sama złodycz
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 156

SKŁADNIKI 500 g twarogu chudego 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1 miarka odzywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę.  Pozostałe składniki zmiksować(...)inne zaś takie suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.  Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier

ClauditteMissCooking
Puszysty sernik cytrynowy na chrupkim spodzie ze słodkim akcentem tutti frutti 165

się energicznie by ze wszystkim zdążyć. Pierogi już są, uszka też, barszcz... Czas na moje ukochane świąteczne ciasta. Bez jakiego ciasta nie wyobrażam sobie świątecznego stołu? Bez sernika. Tym razem postanowiłam przygotować go w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym, czekoladowym spodzie ze słodkim owocowym akcentem tutti frutti. Serdecznie Wam polecam takie zestawienie smaków. Dodatkowym atutem tego przepisu jest fakt(...)waniliowy. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i aromat, miksujemy. Tak przygotowaną masę jajeczną przekładamy do miski z serową masą. Miksujemy tylko do połączenia składników (! na najmniejszych obrotach miksera). Ciasto przelewamy ostrożnie na ciasteczkowy spód. Sernik wkładamy na środkowy poziom do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Sernik pieczemy około 1,5 h (wilgotny ser). W zależności od użytego rodzaju sera

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 245

Sernik dyniowy z sosem czekoladowym Dyniowych słodkości ciąg dalszy. Wspaniały kremowy sernik. Jutro napiszę o nim coś więcej, a na razie sam przepis. Składniki: Ciasto 300 g mąki 50 g kakao 200 g masła 120 g cukru pudru szczypta soli 1 jajo 1 żółtko Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść kruche ciasto. Schłodzić 45 minut w lodówce. Piekarnik rozgrzać(...)rozwałkować, wylepić nim dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Gęsto ponakłuwać widelcem. Formę dwukrotnie owinąć folią aluminiową, aby uniknąć zmoczenia sernika podczas pieczenia w kąpieli wodnej. Na cieście ułożyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego

Pełny talerz
LENIWIEC Z OWOCAMI 153

sody 1 jajko 1/2 szkl. mleka 50 g margaryny 1 jabłko, 1 brzoskwinia 2 łyżki kropelek czekoladowych WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Za pomocą miotełki roztrzepujemy jajko z mlekiem i margaryną, dodajemy resztę suchych składników, Jabłko i brzoskwinię obieramy, kroimy na kawałki, Dodajemy do ciasta, mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę (o wymiarach 10x 30 cm) wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą

słodki bratek
Tort fistaszkowy z nutą kawy i karmelem czekoladowym 196

dobrze trafiłam w gust, to się dopiero okaże. Tort składa się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawowym likierem, przełożony kremem na bazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym. Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja(...)jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty, po około 2 cm grubości. Czekoladowy karmel: 50 g wody 75 g cukru

moj przepis na
Metrowiec 249

Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem.Polewa czekoladowa:125 g masła lub margaryny4 łyżki cukru1 łyżka wody1 łyżka kakaoWszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić.Wystudzone ciasta pokroić w kromki o grubości ok. 1,5 cm. Smarować je kremem i łączyć jedna za drugą

Praktyczna pl
Sernik straciatella z rabarbarem 160

Obłędny sernik na zimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie.  Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu.  Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek(...)pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra pokrojonego rabarbaru 150 ml wody 4 łyżki cukru 1 galaretka gruszkowa Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze lub wałkiem do ciasta, wymieszać z roztopionym masłem, masę wyłożyć na wyłożony pergaminem spód tortownicy, docisnąć do dna dobrze łyżką, wsadzić do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Twaróg pokruszyć do miski, dodać

Wanilia i Kardamon
Mini-mazurki z masą czekoladowo-jogurtową 128

wanilii 95 g cukru pudru 165 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Masa czekoladowo-jogurtowa: 125 g jogurtu greckiego 160 g białej czekolady Wykonanie: Wszystkie składniki na spód umieścić w misce i zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części: ¾ i ¼. Następnie każdą kulkę ciasta owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki(...)przyklejać je do krawędzi każdego ciasteczka tworząc obwódkę. Możecie także spróbować umieścić porcję ciasta w rękawie cukierniczym z ozdobną końcówką. Ciasto jest dość plastyczne, natomiast potrzeba sporo siły, aby ciasto przecisnąć przez tylkę (ręczne robienie wałeczków jest dużo prostsze i szybsze). Nasze mazurki umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nastawionego na temperaturę 180 stopni

MyCookBook.pl
Szafirowy przekładaniec 214

mamy przygotowane nasze masy , i galaretka w tortownicy zastygła , wykładam białą masę i wykładam biszkopty i następnie wykładam drugą masę czekoladową na wierzch , następnie wyciągam naszą galaretkę zastygniętą z lodówki i kroję w kostkę oraz kładę na wierzch naszego ciasta . Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia .  Kiedy nasze ciasto zastygnie , ciacho jest gotowe go podania

Mój Smak
Śmietanowa chatka 260

łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi

kgwjanczewo
Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 174

małych istotek przygotowałam słodkie misie z ciasta marchewkowego, które jest lekkie, wilgotne i delikatne w smaku. Dzieci uwielbiają niespodzianki, dlatego w każdym misiu znajdą coś niespodziewanego i bardzo pysznego .  Brzuszek misia, łapki, oczki a nawet uszki kryją w sobie krem czekoladowy. Smacznego :) Ps. Wszystkim dzieciom, tym dużym i małym(...)Ciasto przelewamy do foremek. Misie pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   **** Versate l'impasto in 4 stampini a forma di orsetto, che avrete prima imburrato e infarinato. Cuocete in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 25-30 minuti. W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Ugotowany i ostudzony budyń miksujemy z miękkim

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania