 PĄCZKI PIECZONE 224
PĄCZKI PIECZONE 224bardzo lekkie i delikatne. Można nadziać twardą marmoladą lub zrobić pączki z dziurką i oblać lukrem lub polewą czekoladową. Polecam zrobić są pyszne :) SKŁADNIKI: ZACZYN: 4 dag świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 2-3 łyżki ciepłego mleka CIASTO: 4 szklanki mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju 0,5 opakowania cukru waniliowego 4 - 5 łyżek jogurtu
Pani na deser Ciastka cynamonowe półfrancuskie 170
Ciastka cynamonowe półfrancuskie 170mąki pszennej • 500 g masła • 6 łyżek kwaśnej śmietany • 4 żółtka • 1 łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka masła Wykonanie: • Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i śmietanę. • Wyrobić szybko ciasto półfrancuskie, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. • Następnie ciasto posypać cynamonem
To co kocham CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 348
CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 348ciasto: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko(...)pianę, powoli łyżkami dodajemy cukier. Masa ma być lśniąca i gęsta. Do masy czekoladowej, trzema porcjami dodajemy ubite białka, mieszamy całość łopatką do połączenia się składników. Wykładamy do wysmarowanej masłem tortownicy( 23 cm) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 35 minut. Kiedy ciasto się upiecze studzimy je na kratce. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietankę
KuchcikoweLove MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 209
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 209Miękkie i wilgotne czekoladowe muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę
cool and minty ciasto oczy carycy 1268
ciasto oczy carycy 1268równomiernie rozsmarowujemy 1/2 cz. masy. Na masie układamy namoczone w ponczu biszkopty. Zalewamy je tężejącą galaretką i wstawimy ciasto do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje. Następnie na galaretkę wykładamy równomiernie pozostałą część masy i przykrywamy drugim blatem. Całość polewamy polewą czekoladową. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wkładamy
Domowy Smak Jedzenia Ciasto orzechowo-kakaowe na białkach 190
Ciasto orzechowo-kakaowe na białkach 190proszkiem do pieczenia, dodać orzechy, migdały, kakao, sól i ewentualnie mak, wymieszać i dodać do piany. Wlać ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego
talerz przyjemności Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 221
Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 221digotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki mleka aromat waniliowy
Di gotuje Truskawkowiec 191
Truskawkowiec 191musem. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki by stężało(ja odstawiłam na całą noc). Foremkę z ciastem przykrywamy deseczką i odwracamy do góry dnem. Najpierw zdejmujemy formę, a następnie papier. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy polewą czekoladową. Życzę smacznego
Kulinarne życie Fasolowe ciasto czekoladowe | bezglutenowe 199
Fasolowe ciasto czekoladowe | bezglutenowe 199Ciasto świetne na Święta dla osoby, która się odchudza, chce coś urozmaicić lub prowadzi zdrowy tryb życia. Jest pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe - mimo, że bez czekolady. Na drugie śniadanie lub deser po obiedzie idealne. Ma niewiele kalorii, jest naturalnie słodkie dzięki stewii i bananowi. Składniki: 1 puszka fasoli (fasole należy dobrze opłukać w zimnej wodzie) 5 łyżek naturalnego
Czarnawisienka murzynek z jogurtem i malinami 191
murzynek z jogurtem i malinami 191papierem do pieczenia. Wylać połowę ciasta murzynkowego a na nie masę jogurtową. Rozłożyć połowę malin i przykryć resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Piec w 160*C z termoobiegiem około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia Rolada piernikowa 179
Rolada piernikowa 179prostokąt ok 30-40 cm Posmarować powidłami śliwkowymi, zrolować , zawinąć w papier do pieczenia pozostawiając tochę luzu, ponieważ ciasto urośnie. Piec ok 40 min w temp 180 st. Po wystudzeniu lekko posmarować wierzch marmoladą i posypać posypką, lub oblać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatwe Czekoladowe naleśniki 198
Czekoladowe naleśniki 198wlewamy mleko ,wrzucamy połamana czekoladę . Kładziemy na palnik i mieszamy do chwili kiedy czekolada rozpuści się. Otrzymany płyn czekoladowy przestudzamy. Krok 2 . Do ostudzonego płynu dodajemy 2 żółtka i mieszamy aż rozpuszczą się ,teraz wsypujemy mąkę . Partiami ,cały czas mieszamy. Ciasto mysi mieć gęstość greckiego jogurtu. Krok 3 . Z białek ubić piane i dodać do ciasta . Ciasto musi mieć
Eli Gotowanie Słodko- słone ciasto czekoladowe 170
Słodko- słone ciasto czekoladowe 170użyciem słonawego serka wiejskiego, pewnie nie każdemu przypadnie ten smak do gustu bo jest po prostu specyficzny ;) ciasto jest bardzo wilgotne w środku inspiracja Składniki: 500g serka wiejskiego 3 jajka 6 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do p. stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Serek wiejski dosładzamy stewią
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość Strucla kakaowo-kokosowa 273
Strucla kakaowo-kokosowa 273papierem do pieczenia. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni) nie domykając drzwiczek . Gdy ciasto podrośnie (ok. 30 minut) podnieść temperaturę do 180 stopni, zamknąć piekarnik i piec jeszcze 30 - 35 minut. Oblać lukrem lub polewą czekoladową
Praktyczna pl